Tiniként egészséges táplálkozás, fogyókúra?
15 éves fiú vagyok, és 1-2 éve abbahagytam a sportolást (úszást) és eléggé meghíztam, valamint nem túl egészségesen táplálkozom.
Először is a táplálkozásban kérnék segítséget, hogy mit egyek, valamint mit ne egyek. Rengeteg zöldség ízét nem kedvelem, ez ellen lehet tenni valamit?
A második, amiben segítséget kérek, egy edzésterv, mert szeretnék leadni/izommá alakítani (nem értek ezekhez a dolgokhoz) a fölösleget. 175 cm magas vagyok és 63-65 kg.
Remélem tudtok segíteni, szerintem nem sokan merik felvállalni ezeket a dolgokat, de én akarok változtatni ezen. Válaszotokat előre is köszönöm!
A lényeg hogy elkerüld a finomliszt-kristálycukor-alkohol szentháromságot :D Cukrozott üditők, gyorskaják, péksütemények, feldolgozott élelmiszerek felejtősek.
Próbálj mindig a természetes ételekre koncentrálni. Sok hús (hal, szárnyasok, marha), megfelelő köret (sültkrumpli kilőve) gyümölcsök, tejtermékek (túró, natúr joghurt, soványabb sajtok), kristálycukor helyett nádcukor/nyírfacukor/stevia használható, finomliszt helyett teljes kiörlésű liszt. Ha izmosodni akarsz sok fehérje kell ami a húsokban található meg nagyrészt, de jelentős mértékben fellelhető a tojásban, tejtermékekben is. Ha a zöldség nem megy, inkább ne erőltesd, próbálj gyümölcsöket enni.
Milyen edzéstervre gondoltál? Milyen eszközök állnak rendelkezésedre? Írd meg!
Egy boxzsák, pad, súlyok. Én még felülésre és egyéb ilyenekre gondoltam.
Egyébként nagyon köszönöm a válaszodat ^^!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!