Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogyan hízunk meg?

Hogyan hízunk meg?

Figyelt kérdés
En szemely szerint combra es fenekre hizok. Ez hogyan dol el, hogy valaki hova hizik? Es hogyan hozunk meg? Ezt ugy ertem, hogy magat a hizas folyamatat nem ertem.. hogyan rakodik le a zsir egyes testreszekre?
2014. aug. 23. 13:12
 1/7 anonim ***** válasza:
Nálam így történt: A suliban elég jó tornatanárunk volt, így jó kis izmot szedtem magamra, és hát megszoktam azt az étel és kalóriamennyiséget, amit akkor ettem. Aztán még megtanultam főzni, így később csupa olyan finomságokat ettem, amit szeretek is, így mindig kicsit többet és többet. Közben az izmaim leépültek, mert ülőmunkám lett, cipekedni sem kell, mert arra ott a férjem. Tehát kevesebb izom, és több kaja.
2014. aug. 23. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Ezen én is sokat gondolkodtam, hogy a hízásnál az, hogy ki hol "gömbölyödik" az mitől függhet. Lehet benne némi genetika, meg általánosságban (de hangsúlyoznám nem mindig) a nők combra fenékre, a férfiak pocakra híznak. Aztán van aki teljesen arányosan hízik, mindenére rakódik a zsír. Szerintem erre nincs objektív válasz, hogy ki hova hízik jobban, ezért fogják rá, hogy genetika. Esetleg még gondolok a mozgási megszokásokra, ami akár a munkahelyből is adódik, például: fizikai munkát végzők ha híznak is, kevésbé fog oda rakódni náluk a zsír, amelyik testrészüket aktívabban használják a munkájukhoz. Ez csak egy feltevés, és én is kíváncsi vagyok más mit gondol, tud erről
2014. aug. 23. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

Az, hogy hova hízunk, teljesen genetika, nem tudunk mit tenni, amennyire én tudom.

A hízás a kalóriatöbblet és a hormonok összejátéka folytán történik. Pl. a magas vércukorszint hatására termelődő inzulin elősegíti a raktározást és gátolja a zsírégetést. Erről nemrég olvastam, de továbbra sem vagyok szakértő, szakirodalmat kellene keresni.

2014. aug. 23. 15:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

Igen, ez genetika, hogy a zsír hová rakódik le. Van az alma típusú, a körte típusú ember, és az, akire mindenhová rakódik. Általánosságban elmondható, hogy szteroidok hatására az alma típusú hízás jön létre. (Ide tartozik pl. a tesztoszteron, ami minden férfiban megvan- ezért is növesztenek sörhasat, de megfigyelték, hogy akiknek betegség miatt több szteroid hormonjuk termelődik, pl. Cushing-kórban, ott is ilyen az elhízás. Akkor is ugyanez a helyzet, hogy valakinek szteroidot kell szednie egyéb betegségére.)

A folyamat pedig biokémiai folyamat. Ahhoz, hogy megértsed, molekuláris szintre kell lemenni, a szénhidrát-molekulák és zsírmolekulák szintjére.

A szervezetnek van egy bizonyos kapacitása a szénhidrátok feldolgozására. Megvan, hogy mennyi enzime van a szervezetnek, mennyi tud egyszerre működni, hogy feldolgozza energiává a szénhidrátot. Ha sok a szénhidrát, és már az összes enzim telítve van, nincs ami lebontsa, és energiává alakítsa. Ilyenkor- jobb híján- megindul a szénhidrát átalakítása zsírrá. Ami zsír keletkezik, lerakódik a zsírsejtekben- egyénje válogatja, hogy hol, valakinek a fenekén, valakinek a hasán.

Ami hason található zsírsejt, az nagyobb, mint ami a fenéken combon. A hasi hízás veszélyesebb, mint a körte típusú, mert a hason található zsírsejtek olyan hormonokat termelnek, amelyek hajlamosíthatnak cukorbetegségre. Viszont a hasi zsírból könnyebb fogyni, mint a fenékről.

A legjobb persze, ha mindenki normál testalkatú :)

2014. aug. 23. 15:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, hogy minden kérdésre válaszoltatok! :)
2014. aug. 24. 00:01
 6/7 anonim ***** válasza:

Szénhidrát nem tud zsírrá alakulni.

Zsömléből sem lesz szalonna!

2014. aug. 24. 21:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
Haha előző, nem véletlenül mondtam, hogy le kell menni molekula szintre :D Mire nem képes az emberi test, ugye?
2014. aug. 24. 21:25
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!