Hogyan hízunk meg?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Az, hogy hova hízunk, teljesen genetika, nem tudunk mit tenni, amennyire én tudom.
A hízás a kalóriatöbblet és a hormonok összejátéka folytán történik. Pl. a magas vércukorszint hatására termelődő inzulin elősegíti a raktározást és gátolja a zsírégetést. Erről nemrég olvastam, de továbbra sem vagyok szakértő, szakirodalmat kellene keresni.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Igen, ez genetika, hogy a zsír hová rakódik le. Van az alma típusú, a körte típusú ember, és az, akire mindenhová rakódik. Általánosságban elmondható, hogy szteroidok hatására az alma típusú hízás jön létre. (Ide tartozik pl. a tesztoszteron, ami minden férfiban megvan- ezért is növesztenek sörhasat, de megfigyelték, hogy akiknek betegség miatt több szteroid hormonjuk termelődik, pl. Cushing-kórban, ott is ilyen az elhízás. Akkor is ugyanez a helyzet, hogy valakinek szteroidot kell szednie egyéb betegségére.)
A folyamat pedig biokémiai folyamat. Ahhoz, hogy megértsed, molekuláris szintre kell lemenni, a szénhidrát-molekulák és zsírmolekulák szintjére.
A szervezetnek van egy bizonyos kapacitása a szénhidrátok feldolgozására. Megvan, hogy mennyi enzime van a szervezetnek, mennyi tud egyszerre működni, hogy feldolgozza energiává a szénhidrátot. Ha sok a szénhidrát, és már az összes enzim telítve van, nincs ami lebontsa, és energiává alakítsa. Ilyenkor- jobb híján- megindul a szénhidrát átalakítása zsírrá. Ami zsír keletkezik, lerakódik a zsírsejtekben- egyénje válogatja, hogy hol, valakinek a fenekén, valakinek a hasán.
Ami hason található zsírsejt, az nagyobb, mint ami a fenéken combon. A hasi hízás veszélyesebb, mint a körte típusú, mert a hason található zsírsejtek olyan hormonokat termelnek, amelyek hajlamosíthatnak cukorbetegségre. Viszont a hasi zsírból könnyebb fogyni, mint a fenékről.
A legjobb persze, ha mindenki normál testalkatú :)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Szénhidrát nem tud zsírrá alakulni.
Zsömléből sem lesz szalonna!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!