Csökkentett szénhidráttartalmú, vagy teljes kiőrlésű?
Itt valami fogalomzavar lehet :)
Mi köze lenne az egészségnek a CH tartalomhoz?
A céljaidnak megfelelő mennyiséget kell mindenből bevinni és kész. A teljes kiőrlésű kenyér számodra akkor lenne egészséges, ha kevés CH lenne benne, mert akkor többet ehetnél belőle? Mert a sok Ch káros, a kevés meg egészséges?
Nincs ilyen korreláció. A céljaidnak (hízás, fogyás, súlytartás) megfelelő mennyiség az "egészséges". Illetve az egészséghez nincs igazán köze.
Ilyenformán a lenolaj is egészségtelen, mert tömény zsír. Míg a 20%-os margarin egészséges, mert annak csak 20%-a zsír, ezért 5-ször annyit lehet belőle enni.
Nem támadásnak szánom, csak "zavart érzek az erőben" és ezt szeretném tisztázni.
Ahogy #1 írja: a teljes kiőrlésű a rostokbanb található vitaminok és ásványi anyagok miatt "egészséges". Abba, hogy mennyire szerencsés ill. lehetséges egyáltalán ezeket a vitaminokat és ásványi anyagokat gabonarostokkal bevinni, most ne menjünk bele (fitátok).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!