Milyen egészségügyi problémákat okoz a tartósan, túlzott mértékben bevitt kálium az emberi szervezetben?
Erre persze normál étkezés mellett kicsi az esély.
A nátrium klorid sem jobb ebből a szempontból.
Igen, igaz, bolti só: 20-60% kálium tartalom a maradék MESTERSÉGES nacl (fehérítés), amit nem tud hasznosítani a szervezet, továbbá csomósodás gátlók stb.! Valamiből meg kell élni a gyógyszeriparnak, bár kezd eldúrvúlni a helyzet: Lásd egyre több hirtelen szívhalál eset, sporotlásnál a legfontosabb a nacl, mert az távozik a bőrön át, a kálium nehezen ürül... 2011 től betiltották a nacl sót a patikákban..
És az is igaz, hogy a koleszterin kitalált betegség (ez abból indult ki, hogy egy nyúlnak koleszterint adtak és elpusztult hamarabb, de a nyúl növényevő az ember nem, hanem vegyes, ahogy az oroszlán sem pusztul el, mert húst eszik)! Nem a koleszterin öl, hanem a túlzott káliumfogyasztás: műtrágyázás, e mellé nacl csökentett baromságok!
Érdemes elolvasni:
"a maradék MESTERSÉGES nacl (fehérítés), amit nem tud hasznosítani a szervezet"
A NaCl egy kristályos anyag, amit bármilyen formában hasznosít a szervezet, és nem tudok róla, hogy nagyobb mennyiségben mesterségesen állítanák elő, mivel sokkal gazdaságosabb bányászni, vagy lepárolni tengerből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!