Mitől alakulhat ki rövid idő alatt gyomorégés, de inkább savtúltengés?
Kb 2 hónapja kezdődött, hogy azt vettem észre, hogy a gyomorszájamnál,nyelőcsövemnél vagy légcsövemnél mar a sav. Kezdtem figyelgetni, hogy milyen ételtől van: keltészták, paradicsomos ételek, borsos étel és a bortól is.
Nagyon aggódok, mert ilyen jellegű problémám sohasem volt és még csak 27 éves vagyok. Egyetlen étel, amitől mindig égett a gyomrom, az a paradicsomos káposzta volt. Most meg már szinte minden ételtől ez van...
Hogy lehet ezt csillapítani?
Csináltam egy Normaflore kúrát, de nem segített. Rennie savtabletta elmulasztja a savat, de attól viszont "megáll" a gyomrom és émelygek. Szódabikarbónát szoktam vízben elkeverni, mikor már nagyon mar és az kicsit segít.
Stresszelős fajta vagyok, de az utóbbi jó pár évben nem volt miért aggodalmaskodnom szerencsére, ezért ezt kilőném. Ha sokat stresszelek, akkor inkább hasmenésem van, nem savam.
Napi 1 kávét szoktam inni a munkahelyemen. Délelőtt figyelek arra, hogy ne éhgyomorra igyam, mert abból lesz a fekély.
Jövő héten megyek dokihoz, mert ma már reggel éhgyomorral is mart...
stressz, savasságot okozó ételek italok !kávé ,csoki, alkohol, édesség!
helyette uborka, főtt brokkoli, főtt répa minden nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!