Emberek! Ki mit ajánl szétsavasodott bendőre? (többi lent)
Ez a probléma nálam visszatérő, több mint 15-éve, akkor volt fekélyem is, kikezelték, de azóta is szedek savlekötőket...
Most jövök a dokitól, van beutalom a gyomrászatra (gasztro-enterológia).. Most azért rosszabb, mert kaptam egy antibiotikumot gyulladásra, és az totál haza vágta a gyomromat... Tünetek, természetesen tutira veszem reflux, gyomorégés, savtúltengés, fulladás,hófehér nyelv, viszketés, hőemelkedés, hányinger, őrületes savanyú íz a számban...
2-hét még bejutok a gyomrászatra, éhes vagyok, nincs jobb ötlet a kekszen és a főt krumplin kívül, mit lehet még enni?
Előre is köszi...
Köszönöm!
Most a kölesen gondolkodom, hogy miként készítsem sósan akarom persze, mert az lúgos...
Haha! Hát... amennyire az lúgos!
A gabonaféléknek általában véve van némi lúgos kémhatása, de a gyomorsavval szemben kb olyan, mint ha a sósavgyárba egy 200 literes ipari savval teli hordóba belecseppentenél másfél csepp hipót. :D
Felszívódás után, ha életforma szerűen követed a lúgosító étrendet, akkor hosszútávon, némileg csökkenthető a szervezeten belül a savasodással járó folyamatok, (bár valaki még ezt is vitatja) de hogy emésztés közben azzal a lúgos hatással semmire nem mész, az biztos.
Azért próbáld ki, ártani biztos nem árt, és így legalább a placebo hatás se befolyásol. Lehet, hogy bejön.
Amúgy meg ne bonyolítsd túl, egyszerűen főzd rommá.
Totál gusztustalan állagúra. Ha sósat akarsz, tegyél bele sót.
Ha megfőtt, törd át sűrű szita szűrőn. (Ne leturmixold, mert úgy belekerülnek a durvább rostok)
A nagyja keményítőt kell átpasszírozni.
De ezt rizzsel is megcsinálhatod, meg kukoricával, vagy bulgurral...
Ez a trutyi ( nyáklevesekre keress rá!!) képez egy kis védő bevonatot a gyomor falán, ami némileg segít a maró hatáson.
Köszönöm, a receptet is meg azt is, hogy amit a kölesről írtál, évekkel ezelőtt mondta egy természetgyógyász a tv-be, hogy az lúgos, és jó a gyomornak...
Amúgy most nem engedlek el ennyivel, írj nekem légyszi olyan ételt ami tuti az, és jó a böndönek ilyenkor...
Előre is köszönöm... :)
Ó király!
Kiírom őket, köszönöm még egyszer!! :))
Nagyon tutit nem tudok, mindenki másképp van összerakva.
Ismerek olyan epe műtöttet, aki kb "belehal" a tejfölbe, de probléma nélkül zabálja két pofára a füstölt szalonnát...
Az az igazság, hogy sokáig hosszú évekig csend volt, bármit ehettem, még erőset is, ez a gyógyszer kavarta meg a berendezést, minden évbe járok kontrollra, és semmi nagy gond, most ez mikor múlik el? Fogalmam sincs... :(
Újra lemondhatok a finom falatokról meg a savas víz-ről :(
a menteset utálom, de kénytelen leszek megbirkózni a gondolattal...
Az egyik oldalon amit küldtél, írja az almát, na nekem az a halál, azt soha nem tudtam megenni, esküszöm jobban megvisel mint a citrom vagy grapefruit...
Én ezt szedtem/szedem a fekélyemkor, és azóta is. Ez védőbevonatot képez a gyomor falán, ettől függetlenül a diéta kell, de lehet egy kicsit változatoabb:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!