Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Emberek! Ki mit ajánl szétsava...

Emberek! Ki mit ajánl szétsavasodott bendőre? (többi lent)

Figyelt kérdés

Ez a probléma nálam visszatérő, több mint 15-éve, akkor volt fekélyem is, kikezelték, de azóta is szedek savlekötőket...

Most jövök a dokitól, van beutalom a gyomrászatra (gasztro-enterológia).. Most azért rosszabb, mert kaptam egy antibiotikumot gyulladásra, és az totál haza vágta a gyomromat... Tünetek, természetesen tutira veszem reflux, gyomorégés, savtúltengés, fulladás,hófehér nyelv, viszketés, hőemelkedés, hányinger, őrületes savanyú íz a számban...

2-hét még bejutok a gyomrászatra, éhes vagyok, nincs jobb ötlet a kekszen és a főt krumplin kívül, mit lehet még enni?

Előre is köszi...



2014. júl. 4. 11:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Banán pl elvileg jó, abban kalória is van rendesen.
2014. júl. 4. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Most a kölesen gondolkodom, hogy miként készítsem sósan akarom persze, mert az lúgos...

2014. júl. 4. 18:10
 3/11 anonim ***** válasza:

Haha! Hát... amennyire az lúgos!


A gabonaféléknek általában véve van némi lúgos kémhatása, de a gyomorsavval szemben kb olyan, mint ha a sósavgyárba egy 200 literes ipari savval teli hordóba belecseppentenél másfél csepp hipót. :D


Felszívódás után, ha életforma szerűen követed a lúgosító étrendet, akkor hosszútávon, némileg csökkenthető a szervezeten belül a savasodással járó folyamatok, (bár valaki még ezt is vitatja) de hogy emésztés közben azzal a lúgos hatással semmire nem mész, az biztos.


Azért próbáld ki, ártani biztos nem árt, és így legalább a placebo hatás se befolyásol. Lehet, hogy bejön.

2014. júl. 4. 18:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:

Amúgy meg ne bonyolítsd túl, egyszerűen főzd rommá.


Totál gusztustalan állagúra. Ha sósat akarsz, tegyél bele sót.

Ha megfőtt, törd át sűrű szita szűrőn. (Ne leturmixold, mert úgy belekerülnek a durvább rostok)

A nagyja keményítőt kell átpasszírozni.

De ezt rizzsel is megcsinálhatod, meg kukoricával, vagy bulgurral...


Ez a trutyi ( nyáklevesekre keress rá!!) képez egy kis védő bevonatot a gyomor falán, ami némileg segít a maró hatáson.

2014. júl. 4. 18:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm, a receptet is meg azt is, hogy amit a kölesről írtál, évekkel ezelőtt mondta egy természetgyógyász a tv-be, hogy az lúgos, és jó a gyomornak...

Amúgy most nem engedlek el ennyivel, írj nekem légyszi olyan ételt ami tuti az, és jó a böndönek ilyenkor...

Előre is köszönöm... :)

2014. júl. 4. 18:31
 6/11 anonim ***** válasza:
2014. júl. 4. 18:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:

Ó király!

Kiírom őket, köszönöm még egyszer!! :))

2014. júl. 4. 18:40
 8/11 anonim ***** válasza:

Nagyon tutit nem tudok, mindenki másképp van összerakva.


Ismerek olyan epe műtöttet, aki kb "belehal" a tejfölbe, de probléma nélkül zabálja két pofára a füstölt szalonnát...

2014. júl. 4. 18:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:

Az az igazság, hogy sokáig hosszú évekig csend volt, bármit ehettem, még erőset is, ez a gyógyszer kavarta meg a berendezést, minden évbe járok kontrollra, és semmi nagy gond, most ez mikor múlik el? Fogalmam sincs... :(

Újra lemondhatok a finom falatokról meg a savas víz-ről :(

a menteset utálom, de kénytelen leszek megbirkózni a gondolattal...

Az egyik oldalon amit küldtél, írja az almát, na nekem az a halál, azt soha nem tudtam megenni, esküszöm jobban megvisel mint a citrom vagy grapefruit...

2014. júl. 4. 18:56
 10/11 anonim ***** válasza:

Én ezt szedtem/szedem a fekélyemkor, és azóta is. Ez védőbevonatot képez a gyomor falán, ettől függetlenül a diéta kell, de lehet egy kicsit változatoabb:

[link]

2014. júl. 4. 20:46
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!