Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mi az apropó abban, ha egy...

Mi az apropó abban, ha egy 100%-os gyümölcslé sűrítményből készül?

Figyelt kérdés
Valamit levon ez az értékéből? A drága márkás levek, mint pl. a Pfanner vagy a Hohes C az miből készül? Még sose olvastam el mi van rájuk írva, mondjuk venni se szoktam őket, mert nagyon drágák... bár gondolom leginkább a márkanevet kell megfizetni rajtuk.
2010. jan. 8. 13:29
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha jol tudom a Hohes C kivetelesen nem suritmenybol keszul, tobbek kozott azert olyan huzos az ara is.
2010. jan. 8. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
38%
a tescos 100%-os narancslé is ugyanolyan jó, sőt még talán finomabb is. de van coop-os is, és azis 100%-os. a sűrítmény ugyanolyan jó mint a nem sürítmény, a nem sürítménybe nemnagyon vannak gyümölcsdarabkák. ennyi.
2010. jan. 8. 14:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha jól tudom, a rostos (gyümölcsdarabos) gyümölcslevek is sűrítményből készülnek, utólag adják hozzá a szintén szárított gyümölcshúst. Hohes C lehet hogy kivétel, nem tudom.
2010. jan. 8. 19:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
azért csinálják sűrítményből, mert nem tudnak az év 365 napjában narancshoz jutni, vagy legalábbis nem olyan olcsón. Ezért ha megveszik akkor amikor terem fillérekért és sűrítményt csinálnak belőle (ami eláll) Akkor egy kis higítással el tudják adni jó drágán a gyümölcslevet
2010. febr. 4. 21:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
Megnéztem! A Hohes C is sűrítményből készül, az utolsó komment alapján érthető is, hogy miért, szóval tényleg a márkanevet kell megfizetni :)
2010. febr. 5. 22:37
 6/7 spárga válasza:

Ekkora marhaságot, hogy írhatsz, hogy a kettő közt annyi a különbség, hogy az egyikben vannak gyümölcsdarabkák másikban meg nem? Ha nem tudsz semmit, legalább másokat ne hülyíts!

A sűrítményt úgy állítják elő, hogy min.130 fokon főzik addig amíg az eredeti lé nem csökken az egynegyedére. Ez tényleg jól tárolható, könnyebben szállítható, de ilyen hőkezelés után, nincs vitamin és ásványi anyag a lében, ami ne esett volna szét, magyarul egy cukros löttyöt iszol, aminek semmi köze a gyümölcshöz. A sűrítményüzemből elviszik a gyárba, ott pedig csapvízzel szépen visszahigítják. (ennyit a 100%-os löttyökről: csapvíz cukorral és kinyírt tápanyagokkal) Ezzel szemben a helyben készült leveket csak 70 fokon hőkezelik és rögtön elteszik tiszta üvegpalackba, vagy bag in box csomagolásba. Ez egészséges és jó megoldás, a tápanyagok nagy része megmarad, a sűrítményt meg öntheted a wc-be. Szerintem azért nagyobb a különbség. Nem is beszélve a környezeti teherről és a helyi parasztok elnyomásáról. Sok termelő csinál saját gyümölcslevet nézz utána a neten, ne b¤szd a pénzt narancslére ezek helyett!

2011. okt. 19. 09:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim válasza:
elképesztő hogy ezek a löttyök - most már tényleg úton útfélen mindenféle márka jelen van -, birtokolhatják a "100%-os" megnevezést, kb. olyan jellege van ezeknek a gyümölcsleveknek mint 25 éve egy 30%-os gyümölcsnektárnak.
2014. máj. 2. 00:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!