Mi az apropó abban, ha egy 100%-os gyümölcslé sűrítményből készül?
Ekkora marhaságot, hogy írhatsz, hogy a kettő közt annyi a különbség, hogy az egyikben vannak gyümölcsdarabkák másikban meg nem? Ha nem tudsz semmit, legalább másokat ne hülyíts!
A sűrítményt úgy állítják elő, hogy min.130 fokon főzik addig amíg az eredeti lé nem csökken az egynegyedére. Ez tényleg jól tárolható, könnyebben szállítható, de ilyen hőkezelés után, nincs vitamin és ásványi anyag a lében, ami ne esett volna szét, magyarul egy cukros löttyöt iszol, aminek semmi köze a gyümölcshöz. A sűrítményüzemből elviszik a gyárba, ott pedig csapvízzel szépen visszahigítják. (ennyit a 100%-os löttyökről: csapvíz cukorral és kinyírt tápanyagokkal) Ezzel szemben a helyben készült leveket csak 70 fokon hőkezelik és rögtön elteszik tiszta üvegpalackba, vagy bag in box csomagolásba. Ez egészséges és jó megoldás, a tápanyagok nagy része megmarad, a sűrítményt meg öntheted a wc-be. Szerintem azért nagyobb a különbség. Nem is beszélve a környezeti teherről és a helyi parasztok elnyomásáról. Sok termelő csinál saját gyümölcslevet nézz utána a neten, ne b¤szd a pénzt narancslére ezek helyett!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!