Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Roborálódni szeretnék - ehhez...

Roborálódni szeretnék - ehhez megfelelő lenne szerintetek a "paleo étrend"? Tapasztalatok? Volt már, aki erősödött ettől az étrendtől?

Figyelt kérdés

Szeretnék erősödni, roborálódni, de úgy, hogy egészséges is maradjak! (Tehát nem hájasodni szeretnék. :-))

Mi a véleményetek ebben a tekintetben a "paleo étrendről"? Bőven is kifejthetitek, örülnék!

Köszi!

2014. júl. 3. 11:15
1 2 3
 11/27 Mi közöd Tőle ***** válasza:
Átlag napi 4 tojás mondjuk. Én disznót és csirkét eszem a legtöbbször...
2014. júl. 4. 08:22
 12/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ!
2014. júl. 4. 08:40
 13/27 Julie S ***** válasza:

Naponta kb 30 dkg hust eszem + szalonna, kolbasz, szalami (mikor mi van), ugyhogy igy osszesen szerintem a fel kilo is megvan, ha nem tobb. Nekem ott kezdodik az ebed keszites, hogy kokuszolaj es hus. Ez az alap, mert mindig szerettem hust enni (paleo elott is), anelkul ehes maradtam. Legtobbszor wokban, vagy sutoben sutom. Csirket es disznot szoktam venni. Az oldalast imadom. :) Csirkemajat is rendszeresen eszek, szeretem a zuzat is. Neha eszem nyulat, ritkan kapok galambot is rokonoktol. Halat is szoktam enni, bar mostanaban nem rendszeresen. Tojast most nem eszem minden nap, de heti tiz db azert elfogy.

En nagy husevo vagyok es mindig is az voltam, nem minden paleos fogyaszt am ennyi hust, mint en. Bar biztos van olyan, aki mellett meg en vagyok kispalyas. :)

2014. júl. 4. 15:40
 14/27 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a részleteket!
2014. júl. 4. 16:03
 15/27 Morzsa ***** válasza:
Én már hónapok óta paleózok.És soha nem éreztem magam ennyire energikusnak.A laboreredményeimmel voltak problémák,de mióta a paleolit étrendet követem,azóta a labor eredményem tökéletes.Mindenféle húst eszek,kerülöm a tésztát,krumplit,kenyeret,cukrot.De vannak bűnözős napok,amikor pl.pörkölt mellé tésztát eszem,és nem rizst.Legtöbbször rizst eszem.Cukor helyett mézzel vagy xilittel édesítek,paleo kenyeret sütök,amit korlátlan mennyiségben fogyaszthatok,paleo sütiket készítek,és ezekből is korlátlan mennyiséget ehetek,mert 1 grammot nem szedek fel.Sok-sok zöldséget és gyümölcsöt eszek.Egyszerűen számomra tökéletes ez az étrend.Nem bántam meg,hogy életmódot váltottam.Már nem térnék vissza a régi kajáláshoz,hiszen amit akkor ettem,csak úgy jöttek fel a kilók.Én nem tudok rosszat mondani erről az étrendről.Nyilván időbe telik még hozzászokik a szervezeted ehhez az újfajta étrendhez,de az biztos,hogy egészségesebben fogsz táplálkozni.És még a folyadékbevitelemről annyit,hogy csak szénsavmentes ásványvizet iszok,és minőségi teát.(a pickwick nem az!!!)A kaja,gyümölcs,zöldség,paleos cuccok nem olcsóak hosszú távon,át kell gondolni,hogy tudsz e rá szánni,hogy mennyire engedheted meg magadnak.Ha elkezded,sok sikert hozzá! :)
2014. júl. 12. 09:39
 16/27 A kérdező kommentje:

Szia Morzsa, nagyon köszönöm, hogy megírtad a tapasztalataidat!

(Velem az van, hogy nem kell fogynom, sőt, éppen ellenkezőleg, erősödni, roborálódni szeretnék. Már régóta sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztok. 8 éve van víztisztítónk, azóta a tisztított vizet iszom, előtte csapvizet. Gyógynövényteákat szoktam még inni. Párom nagy gyógynövény kedvelő, úgy 50 fajta herba szokott itthon lenni. Kenyeret már régóta alig eszem. Tejterméket is nagyon régóta nem fogyasztok, nem vágyom azokra. Évekig tojást sem ettem. Tésztát igencsak ritkán, de ha ettem, tojásmentest vettünk... Mióta kiírtam a kérdést, azóta vettem tojást. Hús? Hát, az utóbbi években alig ettem húst és még a kérdés kiírása óta sem ettem. Nem tudom, hogy be fogom-e építeni az étrendembe.)

A tojás nem elég? Szerintetek muszáj lenne a hús is?

Amúgy nagyrészt hajdinát szoktam enni, vagy kölest, néha barna rizst. Szerintetek ezeket kéne lecserélnem húsra? :-)

2014. júl. 12. 15:26
 17/27 A kérdező kommentje:
Ja azt elfelejtettem írni, hogy "A" vércsoportú vagyok.
2014. júl. 12. 15:27
 18/27 A kérdező kommentje:
Konzerveket, mű kajákat sem szoktam enni.
2014. júl. 12. 15:50
 19/27 Morzsa ***** válasza:
Miért nem etted a tojást?És mi bajod a hússal?Mindkettő fontos tápláló étel.Legalábbis én így gondolom.Egyiket sem hagynám ki az étrendemből.Bocsi,hogy ezt kérdezem,de szoktál egyáltalán jóízűen enni valami finom ételt?Ha,igen mit? A paleo étrenddel erősödni nem fogsz,max energikusabb,és egészségesebb leszel.Kezdj el sportolni valami olyasmit,amit szívesen csinálsz,ha időd van rá,a lényeg,hogy rendszeres legyen.És szerintem edd a tojásnak minden formáját,és a húsnak is,tökéletes fehérje forrás.De persze ezt neked kell eldönteni,hogy mit eszel meg szívesen.
2014. júl. 12. 16:07
 20/27 A kérdező kommentje:

Szoktam jóízűen enni. A kertben terem nálunk sárgabarack, többféle szilva, faeper, alma, ribizli, pöszméte, málna, szőlő, csipkebogyó, zöldségek, gyógynövények, stb. Leginkább ezeket szeretem, azért, mert tudom, hogy honnan származnak.

A hajdinát és a barna rizst is szeretem.

A vizet pedig azért iszom, mert nekem az esik jól.

Így nem értem, mire vonatkozott a kérdésedben az "egyáltalán" szócska. ("Bocsi,hogy ezt kérdezem,de szoktál egyáltalán jóízűen enni valami finom ételt?Ha,igen mit?")

Tegnap például gombát ettem, finom volt.

Sikerült gyarapodnom az elmúlt hónapokban pár kilót, de mostanában a napközbeni, napsütésben, földön végzett kerti munkák eredményeképpen az a pár kiló lement. Izzadtam, mozogtam.

(A vércsoportomat azért jeleztem kicsit korábban, mert az a szerinti étrend szerint nekem nem javasolt a húsok többsége.)

2014. júl. 15. 06:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!