Mitől hízhatnék? Többi lent
Előző, mi ez a 40 éves tankönyvekből bemagolt maszlag?
A kalóriaszükséglete mindenkinek más. Függ testsúlytól, izom-zsír aránytól, fizikai aktivitástól, és még egy pár dologtól. Mi az, hogy pont 2000 kalória kell?
Mi az, hogy a zsír káros? A mekis kaja aláírom, tényleg az. De az állati zsiradékok tökéletes energiaforrások. Több szempontból is jobb mint a szénhidrát, például ilyen az, hogy nem okoz inzulinválaszt, nem bolygatja a vércukorszintet, és hosszan tartó egyenletes energiaszintet eredményez. Persze hízni szénhidráttól is lehet, csak egészségtelenebb. Az egészséghez annyi szénhidrát kell, amennyit zöldséggel és gyümölccsel beviszel.
Persze, a tejfölben marha sok fehérje van ám. Kb 3% mint a tejben. Tökéletesen felesleges. A tej és tejtermékek értelmetlen táplálékok, nem embernek találták ki hanem borjúnak, a tejcukorral nem tudsz mit kezdeni, a tejzsírral sem, és a tejfehérjét is nehezen emészted, kivéve a tejsavófehérjét ami annak a 3% fehérjetartalomnak a 20%-a:DDD A sajtokban persze több fehérje van, de mint mondtam, szar. És akkor még az állati hormonokról nem is beszéltem... tejtermék nem kell. Kalciumbevitelnek sem megfelelő. Igen, ennyit ér egy dietetikus. Menekülj tőlük.
A zabpehely még a jobbik megoldás mert nincs benne glutén, és lassú felszívódású, de akkor is több energiát ad egy saláta bőven meglocsolva olívaolajjal, mellé egy zacskó mogyoró elropogtatva. És ez egy az ezer egészséges megoldásból.
Tehát vonjuk le a következtetést: ha hízni szeretnél, ahhoz több kalória kell. Ezt teheted egészségesen zsírokkal, és teheted egészségtelenül szénhidrátokkal. Emellé a fehérjebevitelt is növelni kell. Hús, hal, zöldség, gyümölcs, magvak, tojás, zsírok, stb. Ilyen étrenddel híztam 2 év alatt 20 kilót, ráadásul jelentős része izom volt, mert edzettem súlyzóval és testsúllyal egyaránt. Neked is ilyesmit javaslok. (nyugi, nem leszel soha túl izmos, ha nem szteroidozol) Mellbe szeretnél hízni. Sajnos nem lehet. Ha hízol, mindenhova megy, akinek kicsi a melle annak biztos, hogy nem a mellére fog:D Nem tudod befolyásolni. Ezért mondom, inkább edzz, hogy formásodj, nőiesedj. Nyugodtan menj be a konditerembe és edzz súlyokkal, vagy street workoutozz, vagy hasonlók.
Ui: a tömegnövelő koncentrált kaja, csak ezért nem egészséges mert cukor van benne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!