A tej káros vagy hasznos?
Figyelt kérdés
Remélem nem túl sokan tették föl előttem a kérdést. Nagyon érdekelne, ti mit gondoltok ill mit tudtok a tej hatásáról. Egyre több helyen olvasom, hogy nagyon veszélyes ital a tej, ti mit tudtok erről?2014. jún. 26. 23:06
1/32 intrepid válasza:
Aki nem allergiás rá, annak hasznos, ha mértékkel fogyasztja.
2/32 anonim válasza:
Ha tejet fogyasztok, mindig fáj a hasam tőle, ilyen szempontból nekem káros. Amúgy elvileg az A vércsoportúak nem tudják emészteni a tejet, de azt nem tudom, hogy ezt bizonyítja-e valami kutatás, nekünk csak a természetgyógyász mondta.
3/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Igazából nekem nagyon segít az emésztésben a tej, de ugyanakkor kicsit mintha pattanásosabb lennék tőle és keményebb az alhasam amióta sok tejet fogyasztok, ami kicsit ijesztő. Szóval nagyon bizonytalan vagyok. Mivel lehetne helyettesíteni a tejet? Mármint mi segít még, hogy reggelente eljárjak wc-re?:)
2014. jún. 26. 23:23
4/32 anonim válasza:
Azért vagy pattanásosabb, mert a tejben jó adag zsír van. Ami nem rossz, ha mértékkel fogyasztod.
Sok zöldséget, gyümölcsöt, rostos ételt egyél, igyál gyümölcslevet, sok vizet. Ezek garantáltan meghozzák a napi székletet. Nekem még a kávé szokott gyorsan hatni, az esetek többségében negyed órán belül mennem kell.
6/32 anonim válasza:
A tejtől azért kell WC-re menned, mert valószínűleg nem tudod megemészteni kellőképpen, és csak végighalad rajtad, súrolva, roncsolva a bélbolyhokat. Úgyhogy szerintem nem kellene fogyasztanod, mert ez hosszú távon bélgyulladáshoz is vezethet, vagy komolyabb allergiához.
A kávé is bélizgató hatású...
7/32 A kérdező kommentje:
6: igen én is így gondolom, nem tetszik nekem, hogy csak a tejes kávétól tudok wc-re menni. A cigiről nem is beszélve, általában egy szál kell ehhez, és csak így sikerül elmennem. Ezért érdeklődöm itt, hátha valaki tud valami megoldást, mert hiába iszom sok vizet, hiába eszem egészségesen, nem indul be az inger reggel, csak a tejes kávétól. Eddig azzal nyugtattam magam, hogy nincs ebben semmi rossz, de egyre több helyen olvasom, hogy káros a tej. Várom a további hasznos tanácsot. :)
2014. jún. 27. 10:46
8/32 anonim válasza:
7, próbáltad már csak a szimpla kávét? Az is hat.
9/32 A kérdező kommentje:
8: nem próbáltam így reggelre a sima kávét, nem igazán izlik simán. Megpróbálom, de nem örülök, hogy káros szerekhez kell nyúlnom ahhoz, hogy jól legyek.
2014. jún. 27. 12:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!