Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A tej káros vagy hasznos?

A tej káros vagy hasznos?

Figyelt kérdés
Remélem nem túl sokan tették föl előttem a kérdést. Nagyon érdekelne, ti mit gondoltok ill mit tudtok a tej hatásáról. Egyre több helyen olvasom, hogy nagyon veszélyes ital a tej, ti mit tudtok erről?
2014. jún. 26. 23:06
1 2 3 4
 21/32 Sowilo ***** válasza:

# 17

Ne cikkeket küldözgess. Olvasd át a cikkeidet - mivel még nem tetted meg - aztán tanulmányozd át őket, és a segítségükkel cáfold meg azokat a dolgokat amiket én írtam. Itt most mi beszélgetünk egymással, nem különböző cikkek írói. Önállóan gondolkodjál, cikkeket linkelni én is tudok. Olyat is tudok linkelni ami azt írja, hogy két óra tévénézés egy száz kilós embernek fizikai aktivitásnak számít, és gyorsan kajálni kell rá. [link]

Tessék, tudományos, egyenesen a kormány ajánlása, mégis egy ordenáré nagy baromság.

Vallásos vagy. Nincs mit tenni. Mi az, hogy addig nem veszed komolyan a kommentemet amíg nem linkelek be egy cikket ahol ugyanez le van írva? :D Azt a cikket is egy ember írta. Most neki is írjak levelet, hogy addig nem hiszem el amíg egy másik cikkel be nem bizonyítja? :D Meddig kéne ezt folytatnom? :DRáadásul jól gondolod, a gyógyszerbiznisz is benne van, de ez nem ide tartozik.

Megy egyébként is. Honnan veszed, hogy minden, de tényleg MINDEN cikk szentírás, amire rá van aggatva a "tudományos" varázsszó, vagy épp a nevét adta hozzá egy nagynevű valaki? Tekintélyre hivatkozni elég gáz egy érvelésnél... Ja hogy te nem érvelsz? Nem baj...

Most süllyedjek le a te, és a paleósok szintjére, hogy szendigábor cikkeket küldözgetek neked? Az is jól leírja hogy a tej szar, az is szakértő, és az is kutatásokra hivatkozik, tehát "tudományos"... de akkor meg az lenne a probléma, hogy az az ember egy köcsög, mert egy orvos "tudományosan" megmondta, tehát neki nem hiszel.

Régen is ez volt, csak "tudományos" helyett a "biblia" volt a varázsszó...

Tehát: gondolkodj végre egy kicsit, ne csak azért mondd hogy a tej jó mert más is azt mondja, hanem tájékozódj, és ha már eleget tudsz, talán képes leszel vitatkozni is.

2014. júl. 1. 00:58
 22/32 anonim ***** válasza:

Ja bocsi. Ha neked a kettős vak kísérletekkel, vizsgálatokkal, statisztikákkal, meta-analízisekkel alátámasztott, többszörösen ugyanazt az eredményt hozó tudományos vizsgálat nem elég, hanem meggyőzőbb az, hogy ÉN milyen érveket mondok, akkor nincs miről vitatkoznom veled, mert kettőnk közül nem én vagyok a vallásos, hanem te. A tudománynak pontosan az az előnye van bármilyen más bizonyítási (?!) próbálkozással szemben, hogy objektív és megismételhető eredményeket tartalmaz. A tudományosan elfogadott módszertan kizárja az egyéni véleményt. Nem teljesen, de sok nagyságrenddel jobban, mint bármi más - egy kettős vak kísérlet a módszertanból kifolyólag objektív, maximum értékelni lehet megpróbálni szubjektíven. De ezt meg megakadályozza az, hogy ahhoz, hogy a cikk utána megjelenhessen bármilyen névvel rendelkező szaklapban, többszörös peer review-n esik át. Azaz a téma független szakértői nézik át és ha szakmaiatlannak találják, egyszerűen nem jelenik meg. Ha meg megjelenik, akkor kutatócsoportok szerte a világból esnek neki és szedik szét és vizsgálják újra meg újra a témát. Ha az adott kutatás egy metaanalízis, akkor pedig eleve több tíz különböző kutatói csoport ugyanazon témával kapcsolatos eredményeinek összefoglalásaként készült. Ezek közül az összesnek az alapját nagy létszámú vizsgálatok és kettős vak kísérletek adják.

Ezzel szemben te mit tudsz kiállítani? A hitedet.

És nehogy félrevezesd magad, ez itt nem tekintélyre, hanem bizonyítékokra való hivatkozás. Az meg, hogy Szendi Gábort képes voltál szakértőnek nevezni, mindent, de mindent elmond. :D

Köszönöm a beszélgetést! :D :D :D

2014. júl. 1. 07:41
 23/32 Sowilo ***** válasza:

Megint nem tudsz olvasni. Azt írtam, OLVASD EL a saját magad által linkelt cikkeidet, és azok alapján cáfold meg amiket én írtam. Hanyadjára írom ezt le? Harmadjára? Sikerült már felfogni? :D

" kettős vak kísérletekkel, vizsgálatokkal, statisztikákkal, meta-analízisekkel alátámasztott"

Honnan tudod? Mert oda van írva?

"A tudománynak pontosan az az előnye van bármilyen más bizonyítási (?!) próbálkozással szemben, hogy objektív és megismételhető eredményeket tartalmaz."

Ezzel nem vitatkozok, mert igaz. Csak itt jön a pénz, amivel ezeket az eredményeket befolyásolni lehet.

"tudományosan elfogadott"

Varázsszó :D

"kutatócsoportok szerte a világból esnek neki és szedik szét és vizsgálják újra meg újra a témát"

Szintén honnan tudod? Mert azt mondják neked?

"a téma független szakértői"

Soha a büdös életben ne hidd el ezt. Soha!!!

Hogy én mit tudok kiállítani? A legtöbbet, amit egy átlag ember megtudhat. Azt, amit a logika diktál a fősodrású és alternatív média együttes ismerete által. Te csak a fősodrásút ismered.

Komolyan ennyire naiv, és jóhiszemű vagy? Tényleg elhiszed, hogy a világok kormányai azon dolgoznak, hogy jobbá tegyék az életed? Legyen már egy kis realitásérzéked. A télapóban is hinnél, a megjelenne egy "neves szaklapban"? :D

2014. júl. 1. 14:14
 24/32 A kérdező kommentje:
Sowilo, látom te máshol is nyomod ezt a nagy tejellenes dumádat. :)
2014. júl. 2. 09:47
 25/32 anonim ***** válasza:

"Megint nem tudsz olvasni. Azt írtam, OLVASD EL a saját magad által linkelt cikkeidet, és azok alapján cáfold meg amiket én írtam. Hanyadjára írom ezt le? Harmadjára? Sikerült már felfogni? :D"

Mondsza, te ki a tököm vagy, hogy megpróbáld megmondani, mit csináljak?

Számomra ennek a fajta vitának nincs értelme - mint ahogyan az előző hozzászólásomban is leírtam. Te egyetlen ember hitét és "logikáját" állítod szembe bizonyítékokkal. Erre én nem tudok, és nem is akarok mit mondani - szerintem önmagad lejáratását ebben a topikban már elvégezted. (Már bocs: mi is a végzettséged? Ja, hogy az orvosláshoz nincsen semmi köze? Tudod, nagyon könnyű "logikus" magyarázatokat kitalálni olyan dolgokhoz, amik esetében az összefüggések 10%-ával sem vagy tisztában. Pont ezért tudják pl. a jehova tanúi minden állításukat megmagyarázni a biblia keretein belül. Mert csak azokat a kereteket ismerik.)

De örülök, hogy eljutottunk addig a pontig, amit a legelső hozzászólásomban megjósoltam, hogy a gonosz gyógyszergyárak pénzelik a hazug tudományt. Ezaz!!!! :D

"kutatócsoportok szerte a világból esnek neki és szedik szét és vizsgálják újra meg újra a témát"

Szintén honnan tudod? Mert azt mondják neked?

Onnan tudom, mert én már legalább beleszagoltam a tudományos életbe. Jelent meg cikkem. Úgyhogy kettőnk közül megint nem én vagyok az, aki az alapján következtet, hogy "azt mondják neki".

2014. júl. 2. 10:05
 26/32 Sowilo ***** válasza:

"Mondsza, te ki a tököm vagy, hogy megpróbáld megmondani, mit csináljak?"

Eddig olvastam. További szép napot.

Kérdező: :DD nyomták régen mások is, csak megunták a "azé jó a tej mer aszongya az orvos", meg "mer a nagyapám is ezen élt" szövegeket. én egy kicsit később kezdtem, később unom meg.

2014. júl. 2. 21:16
 27/32 anonim ***** válasza:
Hagy igya az idiótája a tejet.
2014. júl. 2. 23:28
 28/32 Sowilo ***** válasza:
Igen, pont ilyen kommenteket fogok írni, ha beleunok...:D
2014. júl. 2. 23:53
 29/32 anonim ***** válasza:
:D.
2014. júl. 3. 02:38
 30/32 anonim ***** válasza:
Sowilo, engem tényleg érdekel a dolog, tudsz valami megalapozott, peer review alatt átesett tanulmányt mutatni a tej káros hatásairól?
2014. júl. 4. 04:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!