Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Egyetértetek ti az új gyerekét...

Egyetértetek ti az új gyerekétkezési rendszerrel, ami szeptembertől lép életbe?

Figyelt kérdés
Nevezetesen tilos lesz a szénsavas,és cukrozott üdítő, a magas zsirtartalmú ételek, valamint a cukor, és sótartó kitétele is tabunak fog számítani. Az utóbbi kettő nem érthető valahogyan?!Ezek szerint sótlanul eszik az ételt, és cukor nélkül isszák a teát? Ezek nélkül lehetetlen élni, nem azt mondom,hogy túlzásba kell vinni az adagolását mert kell valamennyi.Mégis hogyan esszük azt az ételt, ami szörnyen ízetlen?

2014. jún. 18. 07:02
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Szia, én ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy én március óta élek só és cukor mentes életet...kijöttem Hollandiában dolgozni, gyerekekre vigyázok egy csaladnál.

Az egész házban nincs se só, sem cukor! SEMMI,nyista. A gyerekek (10,7 és 3 évesek) meg a szülők is cukor nélkül isszák a kávét, a teát. Nem sózzák a zöldséget... A 7 éves állandóan sír, hogy rossz a kaja, alig eszik.

Az első fizetésemből vettem cukrot meg sót és magamnak külön ízesítem az ételeket. Amikor a 7 éves beletkóstolt a kajámba, felcsillant a szeme és megette a lecsó holland változatát, amit addig soha. A szülők meg csodálkoztak, hogy ez hogy lehet. Mondtam, igaz csak magamban, hogy úgy, hogy ÍZE van az ételnek, Úgy!

Nem használtunk sok sót otthon sem, na de azért ízesíteni csak kell valamennyire.

2014. jún. 18. 23:45
 12/17 anonim ***** válasza:
Az egyik probléma, hogy napi max. 250 forintból nem lehet egy hónapon keresztül egészséges menzás ebédet főzni. Tudom, hogy többen bebizonyították, hogy igen, de ezt havi szinten már nem lehet tartani. Több iskola évekkel ezelőtt bevezette a reformétkeztetést, de már akkor 500 ft-on felül volt a napi ebéddíjuk. Ezt egy mezei iskolában, ahol lehet, hogy a gyerekek otthon pénzhiány miatt nem is kapnak főtt ételt, nem lehet bevezetni.
2014. jún. 19. 00:09
 13/17 anonim ***** válasza:
Még utolsó vagyok. Nyugaton, ahol sokkal jobb a menzaszínvonal (némely Skandináv állam), ott az önkormányzat finanszírozza, a szülőknek egy vasat sem fizetni, annak ellenére, hogy lenne pénzük. Vagy a másik út, hogy a szülő fizeti a drágább ételt, de ehhez kell egy megfelelő életszínvonal.
2014. jún. 19. 00:13
 14/17 anonim ***** válasza:

Én azért nem szeretek gyorsétteremben kajálni, mert mindent agyon sóznak, utána fél napig vizet vedelek.

Természetesen én sem só nélkül főzök, de a legtöbb helyen eltúlozzák a sózást, és aki ezt szokja meg kisgyerekként, az hiányolni fogja.

2014. jún. 19. 01:11
 15/17 A kérdező kommentje:
Az biztos, hogy én nem engedem, hogy a gyerekemmel megetessenek ezeket a klónozott bio moslék kajákat.Más módon fogjuk akkor megoldani, de én azt mondom, hogy senkinek a gyereke ne szenvedjen semmiben hiányt. A közétkeztetéshez meg annyit tennék hozzá, hogy úgy ahogy van,egy rakás szar az egész! Ahhelyett, hogy azzal törődnének, minél egészségesebb kaja kerüljön az asztalra, még jobban elkúrják az egészet! Példát vehetnének a magyar szakácsok a kínai, vagy a Thaiföldi séfektöl. Na ök nem párolják agyon a zöldségeket, hanem éppen csak megpuhitják.Így az ropogós marad,tele vitaminnal. Ezért ritka náluk a stroke, a szívinfarktus, az elhízás. Meg az elképesztöen sok halevés. Erre még senki sem gondolt, azt elfogadnám! Ezt lehet hívni egészséges kajának, mi is ilyeneket főzünk otthon.Jó napot!
2014. jún. 20. 06:52
 16/17 A kérdező kommentje:
Elnézést,rosszul írtam egy szót:Erre még senki nem gondolt,ezt "lefogadnám"!
2014. jún. 20. 09:46
 17/17 A kérdező kommentje:
Arról nem is beszélve,hogy mennyi halat megesznek?!Hol van ez a mennyiség hozzánk képest?Ezt is hiányolom a gyerekek közétkeztetéséből a halat.Nagyon ritka,és sok helyen szinte nem is szerepel a menzán halétel.Erre nem gondolnak a táplálkozási szakemberek?És még akkor hol a sok gyümölcs?
2014. jún. 20. 09:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!