Szerintetek írjak neki, vagy beleavatkozak? Már nem bírom nézni.
lesz_rom, hogy esetleg megbántom, ha cserébe esetleg megmentem az életét - ja, mert ez ilyen egyszeru, ugye?
Egy vadidegen, akivel sosem beszelt, csak lattak egymast az iskolaba, beszol neki,hogy vazzeg, terjel eszhez mert qrva vekony vagy, es a csaj hirtelen megvilagosodik, hogy jeeee, tenyleg; baj van, kosz hogy szoltal.
Mert az anyukam, az apukam, a rokonaim, a szomszedom, a tanaraim, a mostani osztalytarsaim mind ignoransak, es nem veszik eszre, hogy halalba fogyokurazom magam.
Es ne tessek az utcan osszeeso emberrel osszehasonlitani ezt a szitut, mert egyaltalan nem errol van szo!
Az ugye kerdezo meg eszedbe sem jutott, hogy lehet hogy a csaj beteg?
Lehet hogy sulyos betegseg miatt fogyott ilyen vekonyra? Lehet hogy probalja latni a jot a rosszban es minden nap szamara egy ajandek es a koros vekonysaga csak a betegseg kezelesenek a mellekhatasai?
Esetleg sulyos psziches betegsege van, es szerinted nem tud rola? Te meg felhivod ra a figyelmet, megjobban beledorgolod az orrat?
Ott verzik el a dolog, es tessek nyugodtan lepontozni, mert a sok ahitatos "en majd segitek a vilagnak" mindenkepp bele akar masnak az eletebe avatkozni, hogy a kerdezo allitasa szerint egy vadidegenrol van szo. Oke, hogy lattak egymast a suliban, de nem voltak osztalytarsak, nem jartak kozos programokra, nem tagjai vmi egyesuletnek, nem csapattarsak, nem baratok, nem rokonok, vadidegenek, akik meg csak nem is beszeltek soha egymassal!!!
Gondolkozzatok mar hogy ti hogyan reagalnatok, ha egy vadidegen hasonlo temaban beleavatkozna az eletetekbe???
Batyam baratnoje par honapja hunyt el, sulyos daganatos betegsegben. Az utolso honapokban kb. 30 kilosra fogyott a no, tudom hogy nez ki egy sulyosan vekony ember, de az osszes foton, ami az utolso napokban is keszult, mindig mosolyog, mindig "jol" nez ki (csinos haj, smink, normalis ruha) csak iszonyatosan sovany. Szegenykem azota mar elhunyt, de biztos hogy kiborult volna nala a bili ha valami idegen a feszen latott fotok alapjan beszolt volna neki, hogy ne fogyokurazzon mar annyit.....
Miért nem írsz inkább egy közös ismerősnek?
Ha tényleg olyan gond van, amit az utolsó felvetett, akkor megtudod tőle.
Köszönöm a válaszokat! Mindenki álláspontját megértem és pontosan így vitatkozom én is magammal, hogy mennyire van hozzá közöm. Én is voltam anorexiás és mindent megadtam volna érte, ha valaki rámírt volna facebookon, közbeszóltak volna vagy valaki jól felpofozott volna, hogy hogy lehetek ilyen idióta. Bocsánat a fogalmazásért!
Valamelyik válaszoló! Igen, eszembe se jutott, hogy estleg beteg vagy depressziós. Ő tudatosan kezdte el ezt a fogyókúrát, sokat posztolta a képeit, hogy már megint csak répa van itthon semmi más saláta. Aztán futni járt. És aki beteg, az nem posztolja ilyen büszkén az ilyen alkját. Nagyon sajnálom őt és tényleg segíteni akarok, de nyilván itt a kérdés, hogy szüksége van-e egyáltalán segítségre....
13-as! Egy súlyosan anorexiás embert nem hasonlíthatsz össze egy daganatossal!
- Az anorexiás 30 kilósan sem fogja magát vékonynak látni, a halálba éhezteti magát, míg egy rákosnak van betegségtudata. Nem azt mondom, hogy könnyű neki, de ő tudja, hogy vékony, hogy baja van, hogy meghal.
- Az anorexiás nem, ő tök egészségesnek érzi magát, holott súlyos beteg - EZÉRT kell a környezetnek lépnie, mert a nemevős nem fog soha, hisz ő egészséges (azt a lófszt).
Kérdező: bármit teszel, ha a családja nem viszi el orvoshoz, akkor nem fog változni a helyzet - meg, ha el is viszik, úgy sem feltétlen. Míg ő maga be nem látja, hogy beteg, addig a környezet fejre is állhat. Elvihetik kórházba, ott infúzió, felhizlalják, aztán, amint kijön ismét koplalni kezd.
Tudom, mit beszélek, én 48 kilósan is dagadtnak láttam magam, utáltam-rettegtem enni. Felhizlaltak 63-ra, de amint elköltöztem visszafogytam 45-re. Most már kezdem látni (5 év után), hogy nagyon vékony vagyok, és 63 kilósan tök jól néztem ki, csak iszonyat nehéz összekapni magam. Fáj az evés, szó szerint.
Hát én 30.5 kg-ig mentem le annó (10.85-ös BMI), akkor már én is pontosan éreztem, hogy gáz a helyzet, így nemhogy nem fényképeztem magamat (azt sose), de azt is megtiltottam, hogy fényképezzenek...valószínűleg ő még nincs ezen a szinten. Én olyan 38 kg körül voltam, mikor utoljára engedtem magam lefényképezni és közzétenni a diplomaosztó miatt. Akkor kaptam 1-2 nyilvános megjegyzést, és őszintén kellemetlennek találtam, tehát ha írsz, csak privátban tedd!!!!
Meg volt olyan, aki a nővéremnek írogatott, na azt végképp ne csináld.
Ha aggódsz, maximum privátban írjál neki, aztán lehet, hogy kiderül, hogy már rég kap segítséget és akkor Te is megnyugodhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!