A csomagolt ételekre minden összetevőt ráírnak? Allergia esetén mennyire megbízható? Vagy zárjunk ki minden zacskósat?
Figyelt kérdés
Kukoricapehely, köznyelven kuki: két márka, ugyanolyan állag, íz stb, egyikben cimke szerint van napraforgóolaj, na-glutamát, másikban nincs. Vagy mégis? Más példa?2014. jún. 1. 00:56
1/4 anonim válasza:
Ha a csomagoláson írva van, akkor azt el kell hinni. A glutamátos dolgokat egyből kizárom. Ha van allergia, ha nincs.
2/4 anonim válasza:
Igen, zárjunk ki mindent zacskósat, mert alapjában véve ezek úgyis szemét kaják.
Azért, hogy a kérdésre is válaszoljak : komoly büntetés érheti az adott céget, ha nem tünteti fel pontosan a termék összetevőit, úgyhogy ezzel nem szoktak szórakozni.
3/4 anonim válasza:
Mindent ráírnak, ne abból indulj ki, hogy az extrudált kukorica csak egyféleképpen készülhet, minden gyártó máshogy állítja elő (sejtem is, hogy melyik kettőre gondolsz, én is nemrég néztem). Szigorú szabályozás vonatkozik az élelmiszerek címkézésére, az allergéneket is fel kell tüntetni mindenen, a decembertől hatályba lépő új irányelv szerint még a nem előrecsomagoltakon is.
4/4 anonim válasza:
1% alatti összetevőt nem kell ráírni, vannak szabályok hogy miket nem kell ráírni :(
Szóval a címke nem teljes, csak irányadó a pillanatnyi törvényeknek megfelelően, már ha éppen betartják őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!