Mennyire megbízható az ételek tárolása az ételfutároknál?
Dolgoztatok náluk? Érdekelne, hogy ott bent mit tapasztaltatok?
Egyelőre úgy vagyok vele, hogy biztonságosabb rendelni, mint egy meleg ételt megenni valami étteremben, konyhán.
Jól gondolom, hogy előző este elkészítik az ételt, rögtön lehűtik, és másnap hűtőládában szállítja ki a futár?
Milyen alapanyagokat használnak és honnan vásárolnak?
Ha már választani kellene, akkor inkább JÓ éttermet választanék, a futárszolgálat sokkal rosszabb.
Ugyan nem tudom, az étterem ellen mi a kifogásod, de ott még inkább használnak rendes alapanyagokat, a futárszolgálatnál az égvilágon mindent beletesznek.
Nehogy azt hidd, hogy ott frissen föznek, lefagyasztott ételeket szállitanak legtöbbször. Félkész/kész ételeket vesznek nagykereskedelmi áron és csak emgvárják, amig kiolvad, illetve a félkésznél kicsit variálnak vele. Friss alapanyagokat egyáltalán nem használnak.
Az, amire te gondolsz, hogy friss (piaci) alapanyagokból frissen fözött és lehütött, hütöböl szállitott étek nem lenne a legtöbb embernek megfizethetö. Gondolj bele, ha házilag nem tudod annyiböl kihozni, mint amennyiért meg lehet náluk rendelni, akkor nekik hogy menne, amikor az anyagköltség mellett a szakács munkabére, az adminisztrációban dolgozók bére a kiszállitók bére, a dolgozók után fizetett járulékok, az elkészitéshez, tároláshoz, szállitáshoz szükséges energia ára, a szállitóeszközök ára, karbantartása amortizációja, mind hozzájön, igy minden adag legalább kétszer annyiba kerülne, mint házilag.
Ezt konkrétan tudod? Vagy csak gondolod?
Persze én sem rózsaszín szemüveggel nézem, gondolom, hogy az ételfutárnál sem tuti minden, inkább arra lennék kíváncsi félhetek -e fertőzéstől, romlott ételtől, rosszulléttől? Mert a menzán, gyorsétteremben, jó étteremben is a fentieket többször megtapasztaltam. Bennük már semmi bizodalmam. Pl. a Nagyi Palacsintázóját senkinek sem ajánlom. Valószínűleg ott az alkalmazottak a ludasak, én ott kaptam súlyos szalmonella fertőzést. Ez volt az utolsó csepp a pohárban.
Marad a házi koszt és az ételfutár. Sajnos főzni csak hétvégén tudok.
Ha mindaz igaz,amit mondasz, nem örülök neki. Viszont,ha nem romlott, nem szalmonellás, stb. akkor inkább választom az ételfutárt.
Akkor ahogy a kedves 2. válaszoló ajánlotta, főzz sokat hétvégén, fagyaszd le és az hetekig eláll; sőt, legalább tudod, mi van benne.
Megjegyzés: A Nagyi Palacsintázója nyolcad rangú hely.
Bár nyári időszakban még nem rendeltünk ételfutártól, de ősz óta tőlük rendeljük az ebédet. Egyszer sem volt még bajunk tőle. Még egy hasmenés sem.
Mondjuk a nyári hőségtől kicsit tartok, hogy akkor se legyen gond.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!