Mennyire számít a helyes táplálkozás, ha dohányzom és kávézom?
Kerülöm a gabonaféléket, a tejterméket, a cukrot...nekem is jobb így és amúgy is hiszek abban, hogy a hús és zöldség képezi az alapot, amellyel az embernek táplálkoznia kellene.
Viszont dohányzom már néhány éve és erősen kávézom is. Valahogy ezek nélkül nem érzem, hogy jobban működnék és tudom, hogy egészségügyi hatások meg antidohányos propaganda korszakát éljük, de szerintem egyszerűen vannak olyanok, akiknek több rosszat tesz, ha megvonják maguktól ezeket, mintha élnének velük. Persze tudom, hogy most 90% lefog hurrogni, de én csak én véleményemet írom le. Tudok az összes adatról és információról, a kockázati tényezőkről, stb. , de az arányok mondhatni hasonlóak az ételek szempontjából is, a levegő szempontjából, a mozgáshiány szempontjából, stb.
Azt szeretném tudni, hogyha a lehető összes területen rendben van minden más - tehát aktív életet élek, keményen edzek, megfelelően táplálkozom, sok időt töltök a szabad levegőn, kiegyensúlyozott vagyok mentálisan, stb . - akkor vélhetően mennyit nyom a latba a dohányzás és a kávézás , mire számíthatok egy olyan személlyel szemben mondjuk, aki nem él ezekkel, de ezeket leszámítva a nyugati helytelen életmódot követi ?
Előre is köszönöm !
A kávé nem egyértelmű hogy tényleg ártalmas lenne-e, a dohányzás pedig egy nem kívánt hatás, de amit írtál hús-zöldség alapú táplálkozással elég sokat ellensúlyozol.
Én el tudom képzelni hogy egy egészségesen étkező és fizikailag aktív, moderált dohányos egészségesebb legyen mint egy nyugati étrendet és életmódot követő nem dohányzó.
De itt már nagy szerepe lehet az egyéni érzékenységnek is, sokan igen szívósan bírják a dohányzást, valakik kevésbé.
Természetesen a leendő orvossal sok mindenben nem értek egyet.
De ez azért van, mert egészen más források alapján tanul ő (képzik őt) mint amiket én hitelesnek és reálisnak tartok.
Én például egyáltalán nem fogadom el az állati táplálékok felé eltolódott táplálkozás és bárminemű krónikus betegségek kialakulásást, HABÁR az 50-50% állati és növényi eredetű táplálék fogyasztást tartom ideálisnak (és valamiért hajlok rá hogy a növények felé tolódás is jó) de ez is főleg abszolút egyéni adottságokon múlik. A legtöbb embernek mégis ideális a sok hús, zsír, persze finomított szénhidrátok bevitele nélkül.
Továbbá tudtommal táplálkozásra is igaz az, hogy minél régebb óta fogyaszt valaki allergén fehérjéket (glutén, tejfehérjék) minél hosszabb ideje teszi ki táplálkozás eredetű ártalmaknak a szervezetét az ember, azok annál többet ártanak. A dohányzáshoz hasonlóan.
A mérték valóban eltérő. Míg dohányzásból van különbség napi 1 szál illetve 2-3-4-10 szál hatása között, addig étkezésnél pl. autoimmun betegségek kialakulásánál a mennyiség/mérték gyakorlatilag jelentéktelen, kevés méreg is hasonló krónikus betegségeket vált ki mint nagyobb dózis.
Már nem tudom hol olvastam- de azt hiszem igaz rád is
a doháynosk egészségességéenk megváltozásáról írtak bene:
Mindaddig amig a fenn leírt feltételek megvannak a szervezet képes elég ellenémérget termelni és a termlődött mérget a bevittel együtt eltávolítani a szervezetből.
Azonban ha a fenn felvázolt testi lelki egyensúly felborul; a bevitt mérgekhez való hozzáállása is megváltozik a szervezetnek. Ekkor hajlamossá válhat megbetegedni a bevitt mérgek csökkenő kiválasztása miatt - egy láncreakciót indítva el, és ezel kaput nyitva a kölönféle betegségeknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!