Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogy tudok hízni, ha gluténérz...

Hogy tudok hízni, ha gluténérzékeny vagyok?

Figyelt kérdés
Alkatilag is nagyon vékony vagyok, ráadásul pár hónapja kiderült, hogy gluténérzékeny vagyok, így most már fogalmam sincs melyek azok az ételek, amiktől visszaszedhetnék magamra pár kilót. Nem a főtt kajával van gond, inkább azzal, hogy mit egyek napközben és mennyit? Most már nem tehetem meg, hogy megeszek pár darab péksütit és kész. Tudnátok segíteni?
2014. máj. 26. 11:58
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem látom a problémát, ott van pl. a rizs... Szénhidrátbomba az is, de amúgy olcsó, nagyon egyszerűen készíthető, oké étel, pl. zöldségekkel, de millióféleképpen lehet enni. A párom tipikusan naponta többször fogyasztja (köret, főétel, édesség formájában), amióta lejött a kenyérről, amit szintén elég keményen nyomott...
2014. máj. 26. 15:14
 2/8 Szintiszoli123 ***** válasza:

Szállítani kis műanyag dobozban is lehet praktikusan:

rizs, hús, zöldség, zsiradék egybe. Villával megeszed.

Ha nincs hűtő meg mikro ott, ahol eszel, akkor meg erőt veszel magadon, megeszed szobahőmérsékleten. Fél nap alatt még ilyen dögmelegben sem romlik meg.

"Gond" szokott még lenni, hogy mit mondanak mások.

Kit érdekel?

2014. máj. 26. 16:07
 3/8 anonim ***** válasza:
Gluténmentes muffin, süti, péksüti :) Ha hízni akarsz :)
2014. máj. 26. 16:42
 4/8 anonim ***** válasza:

Tojás, rizs, krumpli, húsok...ezeket mind-mind eheted.

A rizs és krumpli szénhidrátbomba, ha sokat eszel, hízni fogsz tőle, és nyolcvanféleképpen el tudod készíteni.

Kis dobozban elvihető - bár, ha nincs mikród, akkor ne feltétlen sült szalonnával edd (vagy olyasmivel, amiről tudod, hogy megüli a gyomrod), hanem mondjuk gyümölccsel, vagy párolt cuccal. Az meg, hogy ki mit gondol, kit érdekel?

2014. máj. 26. 17:18
 5/8 A kérdező kommentje:
Ötletem sincs hol olvastátok, hogy az zavar, ki mit gondol rólam, de mindegy, köszönöm az összes választ. Bár nem rizs meg krumpli diétáról akartam volna érdeklődni, de tényleg mindegy, nem akarok kötekedni. Köszi, hogy vetéttek a fáradtságot, és válaszoltatok!
2014. máj. 27. 09:55
 6/8 anonim ***** válasza:

Amúgy, ha tartod a diétát, helyre fognak állni a bélbolyhaid - és vele együtt a felszívódás is. Szóval nagy eséllyel akkor is hízni fogsz, ha ugyanannyit eszel, mint eddig.

Péksütit lehet sütni gluténmenteset is, azzal nincs gond.

Muffin is könnyen elvihető napközbenre, vagy gluténmentes pogácsa, kakaós csiga stb.

2014. máj. 27. 14:11
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ezzel sokat segítettél! :) Ezt nem is tudtam eddig. Ment a zöld kezecske :)
2014. máj. 27. 16:06
 8/8 Szintiszoli123 ***** válasza:
puffasztott rizs szelet
2014. máj. 29. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!