Miert terjesztik az emberek, hogy a kola art a csontoknak?
Mert át. Olyan labor által bizonyított mérgek vannak benne - amit persze címkén nem tüntetnek fel -, amik talán még a cigiben levő mérgeknél is mérgezőbb anyagok, mivel a kólát ugye amúgy is ráadásul a gyomorba juttatjuk be.
Ettől független én szeretem, és lec@rom, és akkor is iszom - igaz, azért ezt figyelembe véve mértékkel -, sajnos úgy se igen vannak ma már olyan élelmiszereink, amik ne mérgeznének.
De hirtelen következtetéseket se vonjál le.
Fogak: függ genetikától. Életmódtól: mennyi szénhidrátot eszel, mennyi marad a fogaidon plakk-képződésre (széjhigiéné), aztán más elmélet szerint nem is a fogakon képződő plakkok, mikrobás tevékenységek, szerves sav kézpződés hanem a testünkben lévő ásványianyag egyensúly a mérvadó ami megint csak nem a kólaiváson múlik (eléggé valószínűtlen hogy foszforsav meg co2 fogyasztás lenne rossz hatással, co2 amúgy is képződik a testünkben, nem az üdítőkön múlik) inkább megint életmód, kalcium anyagcserét befolyásoló hatások (d-vitamin szint, k-vitamin szint stb.) komplex tényezők lehetnek, én ezért nem szeretema kólát kikiáltani fő veszélyforrásnak. Még a fogak esetében sem feltétlen..
De én pl. rossznak tartom a búzát, tejet ÉS a kólát is. Mert voltaképp fölöslegesek, és biztos hogy nem jók. Elég az is, hogy a kóla fölösleges cukor a testünknek (vagy fölösleges aszpartám, ki melyiket szereti). 10, vagy inkább 30-40 év alatt kialakuló problémákról van most szó.
Én letoltam a héten egy flakonnal, DE egy ideje nem iszom alkoholt (így nyilván wiskey nélkül ÉS helyett ittam :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!