Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mit gondoltok az alábbi...

Mit gondoltok az alábbi táplálkozási szokásról?

Figyelt kérdés

szoval régen nagyon kövér voltam és az utobbi 2 évbe nagyon sokat fogytam :)

és azota megtervezem minden napomat hogy mit eszek és egyre több dolgok nem merek enni ,

és iszonyatosan félek attól hogy meghízok (akár már 1 kg-tól is )

nektek is vannak ilyen fura dolgaitok ?

2014. ápr. 28. 20:21
 1/7 anonim ***** válasza:

Ez erösen függ attól, hogy MENNYIT és MIT eszel naponta.

Ugyanis - amennyiben megfelelö mennyiségü és összetételü a napi terved, akkor egészséges, tudatos táplálkozás, viszont ha extrém kalóriaszegény vagy egyoldalú, akkor könnyen anorexia lehet belöle.

De az, hogy betegesen félsz a hízástól, inkább az utóbbira utal.

2014. ápr. 28. 20:27
 2/7 A kérdező kommentje:
hát 1300 -1500 kcal körül eszek egy nap ugy csinálom mindig a dolgokat , nem hinném hogy anorexia mert én tisztába vagyok a gondjaimmal
2014. ápr. 28. 20:33
 3/7 Szintiszoli123 ***** válasza:

13 évesen már tudod, hogy hány kalóriát eszel. Nekünk is vannak ilyen fura dolgaink.

Ez kezdődő anorexia. Ezzel is tisztában kell lenned.

A sport megvéd az elhízástól. Az életkorod megvéd az elhízástól. Az elfogyasztott ételek minősége megvéd az elhízástól --> hústól, zöldségtől és megfelelő mennyiségű zsiradéktól soha nem fogsz elhízni. E mellé CH is kell. Ne vidd túlzásba és válogasd meg, hogy milyen forrásból viszed be. Akkor nem lesz gond és nem kell félned.

Nehéz legyőzni az anót. Csak úgy lehet, ha meg mered tapasztalni saját magadon, hogy ura vagy/ura tudsz lenni a tested formálásnak: sport.

2014. ápr. 28. 21:03
 4/7 Szintiszoli123 ***** válasza:
Bocs. Valamit összeolvastam. Nem tudom, honnan vettem, hogy 13 éves vagy.
2014. ápr. 28. 21:04
 5/7 anonim ***** válasza:
0%

Én eleve nem tartom egészségesnek, ha valaki számolja tudatosan, hogy mennyit eszik.. szívem szerint leszoktatnám róla az emberek többségét. Lehet valakinek bejön vagy szükséges, de ez nem mindenkinek jó szokás.

A félelemről pedig szintén le kell szokni. Viccesnek hangzik, hogy hízástól való félelem, de az is egy félelem. És a félelmeket el kell engedni, ezt meg kell tanulni, dolgozni kell ezért. Ez lenne az egészséges út, ezért érdemes küzdeni.

2014. ápr. 29. 09:16
 6/7 Szintiszoli123 ***** válasza:
Nincs köztünk vita abban, hogy jó, amit írsz, de gondolod, hogy ez ilyen könnyen megy?
2014. ápr. 29. 10:50
 7/7 A kérdező kommentje:
köszi mindenki válaszát
2014. ápr. 29. 15:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!