Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mi a különbség a barna kenyér...

Mi a különbség a barna kenyér és a teljes kiőrlésű kenyér között? Melyik a jobb? Miért?

Figyelt kérdés
2014. ápr. 22. 15:45
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

A "barna" kenyér általában nagyrészt finomított lisztből készül, csak színezik. Ugyanolyan "rossz", mint a fehér kenyér.

A teljes kiőrlésű a jobb. Onnan ismered meg, hogy egy kis darab is meglepően nehéz.

Amire azt írják, hogy "teljes kiőrlésű lisztTEL" készült, az valójában finomított, csak egy kevés teljes kiőrlésűt is kevertek hozzá.

2014. ápr. 22. 16:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

A barna kenyér általában a színezéktől barna, de ugyanúgy finomított lisztből készül, mint a fehér kenyér.

A teljeskiörlésű liszt tartalmazza a gabona csíráját és héját is, az ebből készült kenyér valódi barna és sokkal nehezebb, tömörebb, mint a barna kenyérnek mondott valami, ezt tartják értékesebbnek.

Persze ez utóbbi is csak akkor, ha valóban abból készül és nem kevert lisztből.

2014. ápr. 22. 16:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
0%
Gabona őrleményből készült kenyér. Nincs semmi érdemleges különbség. A különböző elnevezés, nyelvtani különbség nem tesz különbséget.
2014. ápr. 22. 17:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!