Mi a különbség a barna kenyér és a teljes kiőrlésű kenyér között? Melyik a jobb? Miért?
Figyelt kérdés
2014. ápr. 22. 15:45
1/3 anonim válasza:
A "barna" kenyér általában nagyrészt finomított lisztből készül, csak színezik. Ugyanolyan "rossz", mint a fehér kenyér.
A teljes kiőrlésű a jobb. Onnan ismered meg, hogy egy kis darab is meglepően nehéz.
Amire azt írják, hogy "teljes kiőrlésű lisztTEL" készült, az valójában finomított, csak egy kevés teljes kiőrlésűt is kevertek hozzá.
2/3 anonim válasza:
A barna kenyér általában a színezéktől barna, de ugyanúgy finomított lisztből készül, mint a fehér kenyér.
A teljeskiörlésű liszt tartalmazza a gabona csíráját és héját is, az ebből készült kenyér valódi barna és sokkal nehezebb, tömörebb, mint a barna kenyérnek mondott valami, ezt tartják értékesebbnek.
Persze ez utóbbi is csak akkor, ha valóban abból készül és nem kevert lisztből.
3/3 anonim válasza:
Gabona őrleményből készült kenyér. Nincs semmi érdemleges különbség. A különböző elnevezés, nyelvtani különbség nem tesz különbséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!