Ha megeszek 500 kalória tartalmú csokoládét, és utána letekerek 500 kalóriát szobabiciklin, az gyakorlatilag olyan mintha nem is vittem volna be ezt a táplálékot és nem fogok hízni tőle?
Szia!
Én egy cukorbeteg lány vagyok. A válasz a kérdésedre: nemcsak hogy ehízhatsz, de meg is betegedhetsz a csokitól.
Röviden a történetem: évekig majdnem minden nap ettem csokit. Tudtam, hogy káros, de szabályosan függő lettem, nem tudtam abbahagyni. Rendszeresen sportoltam, nehogy kövér legyek.
Aztán egyszer csak akármennyit futottam, nem volt elég, mentek fel rám szépen a kilók. Orvosnál kiderült: cukorbeteg vagyok. Elmondta nekem a doki, hogy attól még, hogy futottam, a csokiban lévő káros anyagok (cukor, teobromin, transzzsírok) még bekerültek a szervezetembe, és tönkre is tették a hasnyálmirigyemet és a vesémet.
Elmondta, hogy a sok csokievéssel tönkretettem az anyagcserémet EGY ÉLETRE. NEM LEHET VISSZACSINÁLNI.
Okos ember mások hibájából tanul, remélem, az én történetemből is tanul, aki olvassa.
TEDD LE MOST A CSOKIT ÉS A CUKORTARTALMÚ ÉTELEKET, MIELŐTT AZ TÖRTÉNIK VELED, AMI VELEM.
A reklámokban persze nincs benne, de már heti egy-két kocka cukor is diabéteszt okozhat.
ÉN SZÓLTAM.
Hízhatsz.
Lehet, hogy lemozogsz 500 kcal-t, és csak ennyit ettél. De azzal nem számolsz, hogy a cukor miatt a tested zsírt raktároz, tehát valahonnan energiát kell merítenie.. eszel 500 kcal-t, lemozogsz 500 kcal-t.. de 300 kcal-lal kevesebb energiát használ fel a tested mint amennyi normális lenne, akkor mégiscsak el tudtál raktározni valamennyi zsírt.. és ez a végső lényeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!