Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Bulímia? Anorexia? Mi ez?

Bulímia? Anorexia? Mi ez?

Figyelt kérdés

Már szinte évek óta nem táplálkozom helyesen,ami azt jelenti,hogy egyik nap eszem 2 kiflit és ezzel egész nap jól lakom,2 nap után meg telezabálom magam.

Egy hete valahogy nincs étvágyam.Nem történt semmi tragikus eset az éltemben,ami megviselt volna az utóbbi pár hétben ,ami miatt lelkileg,pszichikailag kilennék és ne ennék.Nem vagyok éhes,egyszerűen fujj nem akarok enni.Undorodom és szorongok ha már csak arra gondolok,hogy egyek.Iskolában sem eszem,de osztálytársaimmal van,hogy veszek chipset vagy csokit és csak azt eszem semmi mást.Nem hinném,hogy bulímiás vagyok,mert nem hánytatom magam.Viszont anorexiás sem,mert tudom,hogy sovány vagyok és nem érzem a 175 cm és 52 kg-mal kövérnek magam!Sőt tudom,hogy pár kilót inkább híznom kéne.Úgyhogy szerintem anorexia is kizárva.De akkor mi ez? miért undorodom az ételtől?miért nem eszek? Mi van velem?

2014. ápr. 2. 22:35
 1/2 anonim ***** válasza:
Talán étkezési vagy emésztési zavar lehet
2014. ápr. 2. 22:50
 2/2 anonim ***** válasza:

Átlagos fiatal vagy. Nem vagy egészség/bio/cukros/zsíros stb kaja mániás. Előbb-utóbb úgyis jelezni fog a szervezeted hogy étkezz normálisabban, csak figyelj oda rá.

Biztos lesz aki pszichológust, dietetikust, kivizsgálásokat ajánl, szerintem felesleges. Nyilván hosszú távon nem egészséges hogy ennyire össze-vissza eszel vagy épp nem eszel. Van egy mondás, ezt tartsd észben azért: Enni kell, sz*rni muszáj.

2014. ápr. 2. 22:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!