Mit tehetnék, hogy megszűnjön a mindennapos puffadás?
Rehabilitáló anorexiás/orthorexiás vagyok. Reggel, amikor még nem ittam/ettem semmit teljesen lapos a hasam. Amint megreggelizem, egyből kikerekedik és megnő. Felpuffadok és gázok gyötörnek minden egyes étkezés után. A jelenség kellemetlen mivolta mellett azért is zavar a dolog, mert ez nagyban hátráltatja az evészavarból történő kigyógyulásomat, ugyanis az óriási hasam láttán kiborulok, és ismét megvonok magamtól mindent. Bár jól tudom, hogy az ott nem zsír, mégis rombolja a testképem.
Régebben arra is gondoltam, hogy ez glutén- és/vagy laktózintolerancia, de miután mindentől, ismétlem MINDENTŐL felfúvódok, szerintem mindkettőt kizárhatjuk.
Nagyon kérem, valaki segítsen! Igazán szeretnék már rehabilitálódni, de ez a probléma nagyban hátráltat. Az étrendem a következő:
- reggeli: alacsony zsírtartalmú natúr joghurt vagy kecsketej, rizssziruppal édesített bio müzli, gyümölcs
- tízórai: gyümölcs
- ebéd: ez mindig más, de általában zöldség, vegetáriánus kolbász, hajdina/kuszkusz/polenta/üvegtészta
- uzsonna: egy kevés olajos mag/aszalmány vagy nyers zöldség
- vacsora: rengeteg nyers zöldség, német kenyér (teljes kiőrlésű, barna), túró/mozarella/cottage cheese, lazacpástétom
Valóban, a tünetek elnyomására kiváló a gyógyszer, ám végleges megoldást nem biztosít. Ez olyan, mint amikor az autó műszerfalán kigyullad a motorhiba lámpa, én pedig leragasztom, majd azt hiszem, hogy ezzel minden megvan oldva. Aztán a következő kanyarnál lerobbanok... Na, a gyógyszer is pontosan ennyit ér.
Az OKOT kell megszűntetni mindenek előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!