Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ez anorexia? Vagy miért nem...

Ez anorexia? Vagy miért nem hízok?

Figyelt kérdés

Nem tudom h jó e a témakör.

röviden a történetem: Mindig is vékonyka kislány voltam, sosem látszott meg rajtam bármit is ettem. Kb 3 éve kezdődött, amikor 10.es voltam. 168cm lehettem meg olyan 52-53 kilo. tetszettem magamnak, volt formás popsim, lapos hasam, elégedett voltam a külsőmmel.

csak h sokat idegeskedtsem. rengeteget. és szinte egyszerre adtam le 8kilot. nem akarattal. mindenki mondta h megváltoztam, lefogytam. észre se vettem.

kb egy éve már h nagyon zavar a 43-44 kilos súlyom. utálom a testem, nem akartam fogyni. próbáltam visszahízni de nem megy. eljutottam odáig h semmilyen kaját látni sem bírok. öklendezem tőle. egész nap olyan fél liter folyadékról vagyok el, meg vagy két szendvics esetleg valami csoki vagy keksz.

anya vett étrendkiegészítőt, voltunk orvosnál. semmi. étvágyam még mindig nincs.

nagyon aggódom mert egyrészt nincs önbizalmam, másrészt nincs energiám élni. félek h valami komoly bajom lesz. h kilyukad a gyomrom vagy ilyesmi. sokszor ha megyek az utcán reggel a buszhoz erősen öklendezem és rettegnem kell h el ne hányjam magam.

itthon azt mondják h anorexiás vagyok.

nem hiszem h az lennék mivel az anorexiásoknak testkép zavaruk van és ők akarnak fogyni. viszont én látom magam, és hízni akarok. de nem megy. mi van velem?:/

19/L

2014. márc. 13. 13:43
 1/4 anonim válasza:
100%
Igen, igazad van, tudod az anorexia fogalmát. Nem vagy anorexiás. Nem mutatott ki semmit se a vérkép? Ez esetben én elmennék egy pszichológushoz a helyedben, mert nagy eséllyel lelki eredetű az étvágytalanságod.
2014. márc. 13. 13:52
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy anorexiás,de simán lehet felszívódási problémád,látogass el egy szakemberhez szerintem
2014. márc. 13. 13:56
 3/4 A kérdező kommentje:

normális a vérképem:s

jártam egy évig pszichológushoz, meghallgatott de semmi több

2014. márc. 13. 14:06
 4/4 anonim ***** válasza:
Sportolsz? Tedd meg. Úgynevezett anaerob edzésekre lenne szükséged és az a kevés kaja amit megeszel, ne szendvics és csoki legyen, hanem zöldség és fehérje, azzal izmot építenél magadra, plusz a rendszeres edzéstől megnőne az étvágyad is. Tudom, hogy meredeken hangzik, hogy a túlzott soványságra edzés a megoldás, de így működik az ember teste.
2014. márc. 13. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!