Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Milyen ételektől lesz jobb,...

Milyen ételektől lesz jobb, rendszeresebb az anyagcsere?

Figyelt kérdés
Hogyan tudnám felgyorsítani? Sokszer van székrekedésem is, és nem tudok vele mit csinálni...van valakinek valami ötlete vagy valami bevált dolog?
2009. dec. 7. 16:44
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

a rostban gazdag ételek segítenek, de csak akkor, ha melléjük elegendő folyadékot is iszol. napi 30-40 g rost legalább, és 2-3 l folyadék.

rostban gazdagok a zöldségek, gyümölcsök, a korpák (zabkorpa a legjobb ízű), a nem cukrozott és túlságosan feldolgozott gabonapelyhek stb., a teljes kiőrlésű pékáru, a lencse, a sárgaborsó stb.

az élelmiszerek csomagolásán ott van ÉR (élelmi rost), hogy mennyi van benne.

a fehérkenyérben nem túl sok értékes van, ehelyett fogyassz rozs-, teljes kiőrlésű graham-kenyeret.

2009. dec. 7. 16:51
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

rostos ételek,italok,szilvalekvár,szilva,jogurtfélék....

(nekem a szilva jön be legjobban)

2009. dec. 7. 16:52
 3/9 anonim ***** válasza:

én voltam az első: nekem is elég erős székrekedésem van, nemrég voltam is emiatt belgyógyászati kivizsgáláson, valszeg IBS-em van.

én most azt a módszert próbálgatom, hogy reggel megiszom egy kávét, és közben leülök kötni, és addig nem hagyom abba, amíg nem sikerül kimenni vécére. ez egyfajta függőségi lánc (más a cigivel csinálja ugyanezt). ez ma már nekem legtöbbször kávé nélkül is összejön. néha meg kötéssel sem, de nem szabad ezen parázni.

egy biztos: a hashajtók szedése nem megoldás!

2009. dec. 7. 16:59
 4/9 anonim ***** válasza:
a kötés a relaxált, nyugodt állapotot segíti. másnak lehet más is, nekem ez jó. már el is készült egy pulcsi karácsonyra :DDD
2009. dec. 7. 17:00
 5/9 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat! még jöhetnek újak is:)
2009. dec. 7. 17:05
 6/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem szabad, hogy sokáig székrekedésed legyen, mert gond is lehet belőle.

Ami biztos hat:

Napi 3 narancs. Kb 1-2 liter tea naponta.

Ez hatni fog.

2009. dec. 9. 23:03
 7/9 A kérdező kommentje:
köszi:)
2009. dec. 10. 06:23
 8/9 anonim ***** válasza:

Grépfrút

Zöld tea

Jaurt

Mandula

Kávé

Pulyka

Alma

Spenót

Zöld paszuly

Paprika

Brokkoli

Szója tej

Curry

Fahéjas drazsé

+ a csipős kaják ( chilli, csipős ketchup, stb. )

2010. febr. 5. 11:25
 9/9 A kérdező kommentje:
köszi=)
2010. febr. 6. 07:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!