Milyen ételektől lesz jobb, rendszeresebb az anyagcsere?
a rostban gazdag ételek segítenek, de csak akkor, ha melléjük elegendő folyadékot is iszol. napi 30-40 g rost legalább, és 2-3 l folyadék.
rostban gazdagok a zöldségek, gyümölcsök, a korpák (zabkorpa a legjobb ízű), a nem cukrozott és túlságosan feldolgozott gabonapelyhek stb., a teljes kiőrlésű pékáru, a lencse, a sárgaborsó stb.
az élelmiszerek csomagolásán ott van ÉR (élelmi rost), hogy mennyi van benne.
a fehérkenyérben nem túl sok értékes van, ehelyett fogyassz rozs-, teljes kiőrlésű graham-kenyeret.
rostos ételek,italok,szilvalekvár,szilva,jogurtfélék....
(nekem a szilva jön be legjobban)
én voltam az első: nekem is elég erős székrekedésem van, nemrég voltam is emiatt belgyógyászati kivizsgáláson, valszeg IBS-em van.
én most azt a módszert próbálgatom, hogy reggel megiszom egy kávét, és közben leülök kötni, és addig nem hagyom abba, amíg nem sikerül kimenni vécére. ez egyfajta függőségi lánc (más a cigivel csinálja ugyanezt). ez ma már nekem legtöbbször kávé nélkül is összejön. néha meg kötéssel sem, de nem szabad ezen parázni.
egy biztos: a hashajtók szedése nem megoldás!
Szia!
Nem szabad, hogy sokáig székrekedésed legyen, mert gond is lehet belőle.
Ami biztos hat:
Napi 3 narancs. Kb 1-2 liter tea naponta.
Ez hatni fog.
Grépfrút
Zöld tea
Jaurt
Mandula
Kávé
Pulyka
Alma
Spenót
Zöld paszuly
Paprika
Brokkoli
Szója tej
Curry
Fahéjas drazsé
+ a csipős kaják ( chilli, csipős ketchup, stb. )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!