Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » 173 cm és 58 kg vagyok....

173 cm és 58 kg vagyok. Szerintetek ez ideális? Lány (17)

Figyelt kérdés

2014. febr. 7. 07:05
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

AKKOR NEM IDEÁLIS!!!!

Én voltam az, aki azt írtam: "Kevéske"!

Ezek szerint nem kicsit kevés, hanem nagyon. Ne csináld ezt. Szedj fel pár kilót, mivel nem csak a "kellemetlen" menzesz áll le ilyenkor, hanem a leállt hormonműködés miatt már folyamatban van a csontritkulás és hasonló apróságok. Később esetleg majd már nem áll vissza a normális működés, akár meddő is lehetsz. Ne kockáztasd ezt.

2014. febr. 7. 19:59
 12/24 anonim ***** válasza:

Akkor vagy több testzsír kellene, vagy gyógytorna (sárkánypalota qigong).

Nem olyan jó ha a mensi elmarad.

Mondjuk.. engem elgondolkodtat, mint emberkísérlet. A női test a havi vérzéssel veszít el sok energiát (a férfiak a magömléssel).

Na most ezt gyakorlással is lehet szabályozni.. de jelen esetben a kérdező teste önmagát szabályozza így be. Akkor most energiát (kínai orvoslás nyelvén 'Jinget', Esszenciát) takarít meg?

2014. febr. 7. 21:27
 13/24 A kérdező kommentje:

Viszont most voltam hormonvizsgálaton és azt mutatta ki, hogy minden rendben van.. És a pajzsmirigy működèse it tökéletes. Szóval most akkor tényleg nem tudom, hogy mi van...

Hízni semmiképp nem szeretnék, mert nem volt könnyű 10 kilót ledobni. (Egy évembe tellt)

2014. febr. 7. 21:50
 14/24 anonim ***** válasza:

Éhezéskor megszűnik a ciklus, tényleg takarékossági okokból.

Gyógytornát azért tolhatsz, qigong gyakorlatokat. Azok nem ártanának.. de majd utána kérdezek, szerintem mensi nélkül is lehet élni.

2014. febr. 7. 21:53
 15/24 anonim ***** válasza:

Biztos hogy lehet nélküle élni, előző,csak éppen gyereket csinálni nem lehet nélküle... -.-

Szerintem a sok anorexiás csaj, akik kigyógyultak, de a menzeszük nem áll vissza már soha többé, azok bizonyára kedélyesen elbeszélgetnének veled erről... -.-

2014. febr. 7. 22:22
 16/24 anonim ***** válasza:
55%

Igen?

Mert a meddővé vált csajoknak elveszett életük óriási értelme, mi?

Egyrészt én taoista szexuális gyakorlatokat és gyógyterápiákat tanulok, tehát nekem nem kell arról beszélni, hogy anorexiás csajoknak egy életre tönkrement a ciklusuk..

Másrészt ez önmagában még nem a világ vége. Nem lehet gyereke, ÉS?

Miért, komolyan gyereket akar szülni valaki egy ILYEN világba? De komolyan komolyan?

Én hiszek benne, hogy a világ jobb hely lesz.. de eszem ágába nem jutna teherbe ejteni egy nőt.. gyereket nemzeni ebbe a mocsokba..

Szerintem a meddőséggel (amikor az nem társul egyéb problémákkal, pl. PCO-s csajoknál nyilván a hormonzavar eleve az egészségüket károsítja!) önmagában nincs gond.

Jaj, a másodlagos igényszintünk (szaporodás) nem teljesül.. rémes. De ez csak egy ösztön. Nem belső kiteljesedés, nem belső fejlődés a gyermeknezmés!

2014. febr. 7. 22:37
 17/24 anonim ***** válasza:

*nagyon röhög*

Előző, esküszöm, te egy komplett idióta vagy... :D

Még jó, hogy ez a lányzó abban valósítja meg a belső fejlődését és kiteljesedését, hogy nagy kínnal leadta azt az utolsó tíz kilóját, ami az egészségéhez és a tisztességes hormonális működéshez kellett volna. Érdekes, én a belső kiteljesedés és lelki megvilágosodás helyett inkább azt látom benne, hogy szegény egyszerűen áldozatul esett a divatiparnak, benyalta a modern szépségideált, azt hiszi, hogy a mostani ötvennyolc kilója menstruáció nélkül ideális. De persze lehet, hogy ő megvilágosodott, meg persze te is, én meg nem...

2014. febr. 8. 00:26
 18/24 anonim ***** válasza:
55%

Nem arról van szó hogy megvilágosodtunk, te meg nem.

Hanem arról, hogy beszélgetéshez és szövegértelmezéshez is gyökér vagy. Társalgás helyett gúnyolódsz.. félsz tán? Bántottak otthon? Segítségre van szükséged?

Ha nem akkor miért nem lehet normálisosan írni nekem?

Én nem azt írtam, hogy egészséges állapot, ha egy nőnek nem jön meg a ciklusa mert úgy lefogyott. Hanem azon gondolkodom, hogy ha egy nem-éhező sportos lánynak nem jön meg (amúgy sok versenyző csaj van így) az nem biztos, hogy EGÉSZSÉGTELEN. Vagy szerinted egészségtelen? Nem azt írta a kérdező, hogy volt hormonvizsgálata és rendben volt? Tehát egyébként ő jól van, nem?

Erre írtad szegény ano. csajokat, akiknek felborul a hormonrendszerük, nem jön meg többé a ciklusuk, nem lehet gyerekük..

Amire válaszoltam ha jól emlékszem egyfelől azt, hogy ezzel mégis mit veszítenek? Nem mindenkinek a gyermeknemzés a célja az életben.. én nem hiszem, hogy egy nőben összedőlne a világ, ha nem lehetne gyereke.

Persze egy átlagos nő életében, ha nincsen belső út, fejlődés akkor ez tényleg egy szép cél lehet: férj, gyerek, felnevelni..

De ez csak egy társadalmilag idealizált életút.

Másfelől, egy nő meddő.

Féltucat hatékony kezelés, potenciálisan hatékony megoldás van rá.. biológiai (gyull.csökkentő táplálkozás, akupunktúra, qigong, intimsúlyzós gyakorlatok) és pszichológiai kezelések, terápiák.

Sok mindent meg lehet oldani amiről nem hinnénk..

De ma utána kérdezek annak, hogy milyen állapot az, ha egy nőnek nem jön meg a ciklusa, de NEM egy afrikai éhezőről van szó hanem mondjuk egy sportolóról.

2014. febr. 8. 09:27
 19/24 anonim ***** válasza:

Nem kell utánakérdezni, mert meglehetősen ismert dolog. Egy jó rakás élsportolónak is elmarad a menstruációja, afrika meg éhezés nélkül is. Parancsolj. [link]

És például az óriási egészség jegyében csontritkulás is jár mellé a meddőségen kívül.

2014. febr. 8. 11:00
 20/24 anonim ***** válasza:

"Harmadik számú betegségfaktor: Csontritkulás Csontritkulás teszt Töltse ki tesztünket, és megtudhatja, hogy mennyire nagy a kockázata a csontritkulásnak az Ön esetében! Töltse ki Csontritkulás tesztünket! >> Az alacsony ösztrogénszint, az alultápláltság, de különösen a nem elegendő kalciumbevitel csontritkuláshoz vezethet"

Na, erre voltam kíváncsi, hogy jár-e egészségkárosodással.

Amire hivatkozol, az kamu.

A nyugati orvoslás fekete, bűzlő hazugsága az alacsony kalciumbevitel és a csontritkulás összefüggése.

A csontritkulás életmód/táplálkozás kérdése. A kérdező ehet paleósan, lehet egészséges a d-vitamin szintje (ha gondoskodik erről) és mozoghat egészségesen, ekkor nem lesz csontritkulása.

Ennyi.

Persze szerencsétlen (nyomi) kis sportoló csajok, én sajnálom őket.. de semmihez sem értenek, persze hogy megbetegszenek. De hiszen se táplálkozáshoz, se egészséges testedzéshez nem értenek, csak a gyerekes kis verseny létezik számukra, ez egy alacsony szellemi szint.. abszolút külsőségekre épülő, és persze mellette sehol sincs az egészség.

De ne ezekből a szomorú példákból általánosítsunk, a mi kérdezőnk még ehet egészségesen, gabonaszegényen, kerülheti a tejtermékeket és pótolhat d-vitamint a szervezetébe, ekkor pedig havi vérzés van vagy nincs, nem lesz csontritkulása. A webbeteg.hu is egy ponyva oldal ám.

Mégiscsak utána kérdezek ma szakértőnél ennek a női ciklus elmaradás dolognak, addig azért nem zárok ki semmit, lehet hogy tényleg káros.

2014. febr. 8. 11:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!