Alig van elszántságom ahhoz, hogy visszafogjam az evést és mozogni kezdjek. Ötletek arra hogy hogyan vegyem rá magam a változásra?
Megpróbálom összeszedni amik engem nagyon motiválnak:
Ha időközben a srácnak lenne valakije, ne arra gondolj, hogy te végig miatta fogyóztál. Ne mások miatt akarj megváltozni, hanem magad miatt! Nekem ez a videó nagyon sok erőt adott: http://www.youtube.com/watch?v=iNn-VH5Lx58 a leírásban pedig ez a szöveg: "Lehetetlen csupán egy nagy szó, amellyel a kis emberek dobálóznak, mert számukra könnyebb egy készen kapott világban élni, mint felfedezni magukban az erőt a változtatásra."
Ha rákeresel hogy fogyókúra motiváció, ott is jó képeket találsz. :) Meg tudod csinálni! Gondolj a rengeteg előnyre, ami be fog következni a fogyás során: csökken a koleszterinszint, a vérnyomás, a cukorbetegség kialakulásának kockázata, meg még rengeteg betegségtől véd meg, nem írom le mindet, ha jobban érdekel, van egy csomó oldal ami ilyenekkel foglalkozik. Az immunrendszered is erősebb lesz, én mióta áttértem az egészséges életmódra, nem is emlékszem, mikor voltam utoljára megfázva. Sokkal jobban érzed majd magad a bőrödben, beleférsz a régi ruháidba, boldogabb leszel, nő az önbizalmad. Szóval rengeteg előnye van! :D
Ha rád törne az éhségérzet, meg hogy szívesen nasiznál valamit, kérdezd meg magadtól: Mi okoz nekem nagyobb örömet? Az, ha ezt most megeszem, vagy az hogy újra úgy nézzek ki, ahogy szeretnék?
A másik fontos dolog: képzeld el magad karcsúan! Milyen ruhákat hordanál? Hogy mennél az utcán? Hogy beszélgetnél az emberekkel? Hogy éreznéd magad? Újra magabiztos lennél, ugye? Ragassz ki néhány motiváló képet a monitorodra, hűtődre, vagy akassz ki egy olyan ruhát jól látható helyre, amiben jól szeretnél kinézni!
Nem ígérem, hogy könnyű lesz, de hát nem éri meg nagyon? Ha keményen dolgozol meglesz az eredménye! Hajrá, szurkolok! :D
És ne feledd: nincs olyan, hogy lehetetlen, csak kevés akarat!
Gondolj arra, hogy ha kover maradsz, 10-15 evvel elobb halsz meg. Es mondjuk nem lathatod a gyerekedet felnoni, csak felig, vagy ha amugy csak 40 eves korodig elnel, akkor majd 25 evesen elpatkolsz.
Ha mozogsz, akkor esetleg ezeket meguszod. Engem ez motival. Tavaly kezdtem el futni, elso alkalommal majd megdoglottem amig leszenvedtem a 3,5 km-t 35 perc alatt. Mostanaban 8 km felett futok 45-50 perc alatt.
Amugy meg ha normalisan nezel ki, sokkal tobb emberrel zsakolhatsz, mintha kover vagy es szenvedsz rajta, hogy nem kellesz senkinek. Ez is egy elonye neki.
Jah, igen, es ha mar most elengeded magad, mi lesz veled 30 evesen? Volt egy ismerosom, aki 18 evesen volt vagy 60 kilo. 15 evvel kesobb talalkoztam vele, 105 kg volt. brrrr.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!