Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Úgy lehet élni hogy az ember...

Úgy lehet élni hogy az ember csak zöldséget meg gyümölcsöt eszik?

Figyelt kérdés
semmi gabonafélét semmi húst csak zöldséget(pl paradicsom répa stb) és gyümölcsöt (pl alma körte stb) meg talán tejet és sót ja és vizet

2014. jan. 15. 20:18
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Egyet kell,hogy értsek a 20. válaszolóval. Az ember a törzsfejlődés folyamán azokhoz a táplálékokhoz "alakult",amit levadászott,gyűjtögetett. Más jellegű élelmiszerek a legtöbbször problémákat,panaszokat,betegségeket okoznak,amiről nem is gondolnánk,hogy attól van.
2014. jan. 17. 09:11
 22/29 A kérdező kommentje:
de nem lehet minden egészségügyi problémát a tej vonására felróni mondom régen is itták a tejet mégse volt semmi bajuk se ,értem én ,azt mondjátok a tej nem a felnőtt embernek való mondjuk el is fogadom de akkor ma mért okoz problémát és régen miért nem?
2014. jan. 17. 11:13
 23/29 anonim ***** válasza:
100%

Olyan egyszerű..

Elakadt (a gondolatod 'lépése') abban, hogy régen nem okozott problémát a tej.

Lépd át.. egyszerűen régen is okozott problémát, akkor sem közölték az emberektől hogy a tejtől van (persze, majd háború alatt amikor csak tej és liszt van, majd arról beszélnek hogy a tej gyulladásfokozó, hát jó vicc lenne - MA óriási biznisz a tejipar még mindig, majd a káros hatásairól fogják tájékoztatni a fizető vásárlókat. Kizárt)

Másik érv: nemesített szarvasmarha teje károsabb mint más fajta marháé / más állaté (mondjuk ettől még nem lesz jó a kecsketej, de károsabb az európai/amcsi standard szarvasmarha teje)

Másik érv: rengeteg dologra azért vagyunk érzékenyebbek, mert gyengébbek vagyunk mint régen. IGEN. Ma az emberek nemesített búzát esznek, ez sokkal nagyobb gluténterhelés a szervezetünk számára, sokkal gyengébb (áteresztőbb) a bélcsatornánk. Lehet a tej alig-alig okozna betegségeket ÁBszindróma nélkül (lásd Maszájok) de a mi életmódunkkal, táplálkozásmódunkkal meg okoz.

Tessék, szerintem mindegyik magyarázat önmagában sem rossz, együtt meg elég jól megválaszolják a tej kérdését. Szerintem :)

2014. jan. 17. 12:04
 24/29 anonim ***** válasza:
Régen sem volt bajuk? Dehogynem. De akkor még kevésbé tudták,hogy mi okozza a bajokat. És egyszerű és olcsó volt egy vidéki embernek tartania egy tehenet,amiből esetleg meg volt a napi étkezésének jó része oldva, a felesleget pedig(főleg,ha több tehene volt) el tudta adni,olyannak,aki nem tartott tehenet. Persze finom a tej,jól lehet vele lakni,sok mindent lehet belőle készíteni (amúgy időnként én is iszom,mert szeretem),de tudom,hogy ettől még nem jó.
2014. jan. 17. 12:32
 25/29 anonim ***** válasza:

87%, kulcsfontosságú gondolatot osztottál meg velünk!

Én is szeretem a tejfölt (bár egyszerűen nem bírok vele, így hagyom is) illetve a vajat, amit 'sajnos' bírok annyira, hogy egyem időnként.

A lényeg azonban, hogy a dohányosok sem gondolják azt, hogy amit tesznek az jó.. illetve majd ha tüdőpanaszaik lesznek, legalább tudnak róla, hogy a dohányzás közrejátszik benne.

És ezt kellene tudni a tejről is. Igya aki akarja, DE legyen meg a tudás, hogy miket okoz. És akkor ha beteg valaki, ha elhízott valaki, akkorne tb támogatott gyógyszereket szedjen (vagyis ne támogassa a tb) addig amíg a gyulladásos állapotát minden nap tejtermékekkel fenntartja..

A dohány termékek ára még talán fedezi is valamelyest a hozzájuk köthető betegségek kezelésének költségeit (valamelyest).

Ehhez képest a tej? Nem is tudjuk pontosan megmondani mennyire káros, de nincs úgy megadóztatva mint a dohány. Mert alap élelmiszer.. pont azért veszélyes, mert semennyire nem tűnik annak.

A dohányosok közül rengetegen elítélik a saját szokásukat, lebeszélnének róla másokat, gyerekeket nem engednének dohányozni - tejivók ehhez képest gyanútlanok :)

Most a kettőt csak elvi szinten hasonlítottam össze, mennyire kettős a mérce ezzel a két (káros) szokással szemben.

2014. jan. 17. 12:41
 26/29 A kérdező kommentje:
akkor szerintetek mellyek azok a legfontosabb táplálékok amik úgymond elengedhetetlenek az élethez a vizen kívül?
2014. jan. 17. 15:32
 27/29 A kérdező kommentje:
ui.: a rizstej. szójatej egészséges?
2014. jan. 17. 15:36
 28/29 anonim ***** válasza:

A kokusztej az.

a szojatej nem, a rizs.. pff az kulon kategoria. Olcso, annyira igazabol nem rossz.

A zoldseg gyumolcs amit irtal az teljesen jo am. Szoval.. a qigongozol.. mellette heti egyszer ehetnél majd hust is azert.

Láttam a vega/nemvega vitakat, hehe. Érteni fogod miert kell majd legalabb heti 1 husos nap.. amig nem erzed addig orulj :)

1 biztos, nem eri meg huvelyesekkel bevinni a feherjet. Akkor mar a sokfele zoldseg, olajos magvak rendben vannak.

Ès latszodni fog s testeden ha kell enned húst, akkor hsllgass az észre. Addig változatos zoldsegekkel, gyumikkel esetleg gyogynovenyekkel ellehetsz am, nem kell tulmisxtifiká

2014. jan. 17. 16:34
 29/29 anonim ***** válasza:
... a hús, feherje dolgot :)
2014. jan. 17. 16:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!