Úgy lehet élni hogy az ember csak zöldséget meg gyümölcsöt eszik?
Olyan egyszerű..
Elakadt (a gondolatod 'lépése') abban, hogy régen nem okozott problémát a tej.
Lépd át.. egyszerűen régen is okozott problémát, akkor sem közölték az emberektől hogy a tejtől van (persze, majd háború alatt amikor csak tej és liszt van, majd arról beszélnek hogy a tej gyulladásfokozó, hát jó vicc lenne - MA óriási biznisz a tejipar még mindig, majd a káros hatásairól fogják tájékoztatni a fizető vásárlókat. Kizárt)
Másik érv: nemesített szarvasmarha teje károsabb mint más fajta marháé / más állaté (mondjuk ettől még nem lesz jó a kecsketej, de károsabb az európai/amcsi standard szarvasmarha teje)
Másik érv: rengeteg dologra azért vagyunk érzékenyebbek, mert gyengébbek vagyunk mint régen. IGEN. Ma az emberek nemesített búzát esznek, ez sokkal nagyobb gluténterhelés a szervezetünk számára, sokkal gyengébb (áteresztőbb) a bélcsatornánk. Lehet a tej alig-alig okozna betegségeket ÁBszindróma nélkül (lásd Maszájok) de a mi életmódunkkal, táplálkozásmódunkkal meg okoz.
Tessék, szerintem mindegyik magyarázat önmagában sem rossz, együtt meg elég jól megválaszolják a tej kérdését. Szerintem :)
87%, kulcsfontosságú gondolatot osztottál meg velünk!
Én is szeretem a tejfölt (bár egyszerűen nem bírok vele, így hagyom is) illetve a vajat, amit 'sajnos' bírok annyira, hogy egyem időnként.
A lényeg azonban, hogy a dohányosok sem gondolják azt, hogy amit tesznek az jó.. illetve majd ha tüdőpanaszaik lesznek, legalább tudnak róla, hogy a dohányzás közrejátszik benne.
És ezt kellene tudni a tejről is. Igya aki akarja, DE legyen meg a tudás, hogy miket okoz. És akkor ha beteg valaki, ha elhízott valaki, akkorne tb támogatott gyógyszereket szedjen (vagyis ne támogassa a tb) addig amíg a gyulladásos állapotát minden nap tejtermékekkel fenntartja..
A dohány termékek ára még talán fedezi is valamelyest a hozzájuk köthető betegségek kezelésének költségeit (valamelyest).
Ehhez képest a tej? Nem is tudjuk pontosan megmondani mennyire káros, de nincs úgy megadóztatva mint a dohány. Mert alap élelmiszer.. pont azért veszélyes, mert semennyire nem tűnik annak.
A dohányosok közül rengetegen elítélik a saját szokásukat, lebeszélnének róla másokat, gyerekeket nem engednének dohányozni - tejivók ehhez képest gyanútlanok :)
Most a kettőt csak elvi szinten hasonlítottam össze, mennyire kettős a mérce ezzel a két (káros) szokással szemben.
A kokusztej az.
a szojatej nem, a rizs.. pff az kulon kategoria. Olcso, annyira igazabol nem rossz.
A zoldseg gyumolcs amit irtal az teljesen jo am. Szoval.. a qigongozol.. mellette heti egyszer ehetnél majd hust is azert.
Láttam a vega/nemvega vitakat, hehe. Érteni fogod miert kell majd legalabb heti 1 husos nap.. amig nem erzed addig orulj :)
1 biztos, nem eri meg huvelyesekkel bevinni a feherjet. Akkor mar a sokfele zoldseg, olajos magvak rendben vannak.
Ès latszodni fog s testeden ha kell enned húst, akkor hsllgass az észre. Addig változatos zoldsegekkel, gyumikkel esetleg gyogynovenyekkel ellehetsz am, nem kell tulmisxtifiká
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!