Tojásos levest főztem tegnap előtt. Ettünk belőle még tegnap illetve ma délben. Főzés után nemsokára be lett a hűtőbe téve. Lehet szalmonellát kaptak? Kicsit félek.
Figyelt kérdés
ma ették a gyerekeim, az illata jónak tünt, Ők azt mondták savanyú kicsit. Utólag nem tudom milyen volt, mert nem kóstoltam meg.2014. jan. 4. 23:18
1/3 anonim válasza:
Ha elég ideig melegítetted,forraltad nem kaptok salmonellát. A salmonella kórokozója hőre nagyon érzékeny.
2/3 anonim válasza:
Ha szalmonellása a tojás, akkor már tegnap este megbetegedtetek volna tőle. Az más, ha megsavanyodik a leves, de elméetileg ha jó a hűtőd, akkor ennyi idő alatt nem romlik meg.
3/3 anonim válasza:
Valószínűleg csak megromlott kicsit. A szalmonella (szerintem) nem a megromlástól van. Tehát, ha megfőtt a leves és nem tettél bele utána nyers tojást, akkor nem lett szalmonellás, ha csak nem a hűtőben érintkezett koszos tojás héjával.
Amúgy vendéglátásban a tojásos ételeket csupán 2 órán (!) át szabad tárolni, utána ki kell dobni. Akkor is, ha senki nem rendelt még belőle. (A 2-3 nap az megengedhetetlen otthon is.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!