Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » SOs! Sütés előtt nem mostam...

SOs! Sütés előtt nem mostam meg a húst! Kaphatok szalmonellát?

Figyelt kérdés

Nem gyakran főzök, ma mézes-mustáros húst készítettem. Anyu a piacon veszi a csirkemellet, én tegnap a tescóban vettem. Tesóm már ettől parázott hogy szalmonellát kaphatunk, de én mondtam hogy ez hülyeség.


Anyu mielőtt elmentek direkt figyelmeztetett hogy mossam meg a húst! De én teljesen elfelejtettem!!!!


KAPHATUNK SZALMONELLÁT?????? MOST TELJESEN PARA VAGYOK, NEM TUDOM MIT CSINÁLJAK. SZINTE MÁR ÉRZEM HOGY MOCOROG A GYOMROM!!!!


A HÚST JÓL ÁTSÜTÖTTEM, olvastam hogy 70 fok felett elpusztul de nem tudom hogy tényleg annyi fok felett sütöttem e.


SEGÍTSETEK!!!!! MENNYI A LAPPANGÁSI IDEJE A VÍRUSNAK?

köszi


2010. aug. 8. 12:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi nem leszel beteg én is jártam így és makk egészséges vagyok.!
2010. aug. 8. 12:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
69%
Ha jól átsütötted, nem maradt "véres", akkor nem lesz semmi baj. De máskor vigyázz!
2010. aug. 8. 12:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim válasza:
100%
Semmi bajod nem lesz!
2010. aug. 8. 12:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
53%

A hust miota mossak ?


eletemben nem mostam meg akarhonnan vettem

2010. aug. 8. 12:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem azért mossuk meg a húst, hogy ne kapjunk szalmonellát, hanem az esetlegesen ottmaradt szennyeződéseket mossuk le róla. A birkánál ez nagyon fontos, különösen a szilánkok miatt. A csirkénél a véres részeket szedjük így le, de csirkemellnél szerintem nincs semmilyen extra szennyeződés. A szalmonellát, vagy bármely már bacit vagy vírust aztán hiába mosogatnád! Nem fog róla lemosódni úgyse.

És csak elmondanám, hogy ha megsütötted, akkor tuti 160 fok fölött volt a hőmérséklet, 70 foknál semmi sem történne vele. A kazánunk legmelegebb vize is 60 fok.

2010. aug. 8. 12:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat, most egy kicsit megnyugodtam:)

máskor ügyelni fogok rá, bár ezek után most kicsit hanyagolom a főzés dolgot!:D

a hús nem maradt véres, jól átsütöttem.


utolsónak: ő hát nem tudom, anyu mondta hogy mossam meg, és ezért gondoltam, hogy ez "kötelező". persze tudom én hogy a víz nem fertőtlenít meg ilyenek...

2010. aug. 8. 12:47
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
a szalmonella nem a mosástól pusztul el, hanem a hőkezeléstől.
2010. aug. 8. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
76%

70 fok alatt nem is lehet sütni:D

legalább 100fok kell neki h sülésről beszélhessünk

2010. aug. 8. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:

bocsi utolsó előttire gondoltam az előbb.


utolsónak: nem vagyok jártas a főzésben, szóval nem igazán tudom elképzelni mennyi a 70 fok egy hús számára:) de amúgy pirítottam serpenyőben olajon, nem a sütőben sütöttem. lehet hogy rosszul fogalmaztam. kösz a választ.

2010. aug. 8. 12:50
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

kutya bajod se lesz...

aki túl komolyan veszi azzal szokott ilyen történni !

2010. aug. 8. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!