Nem nagyon eszek húst. Lesz bajom?
Tojás, hal. Hús helyett is tökéletesek, heti 1-2 állati fehérjés napot jó lenne tartani.
Jól olvastam, hogy sajtos szenyát eszel? Szomorú.. Kenyér nagyon rossz kaja, sajt nagyon rossz kaja.. látod azért kellene húst enned, (vagy halat, tojást) mert húson egészségesen élhetnél, kenyéren és tejtermékeken élve meg fogsz betegedni. Ilyen egyszerű.
Nem kell húst enned. Tojás rántotta, turmix, akármi jó. Hal, halkonzerv.. jó.
És persze zöldségek, gyümölcsök és kókuszzsír, olajos magok. Ezek tökéletes alapjai lehetnének az EGÉSZSÉGES táplálkozásodnak.
Semmi tejes vagy búzás hülyeség, mert ezekbe viszont belebetegszenek az emberek, ki mennyi idő alatt persze..
Hogy van a gyulladásszintje, az emésztése?
Amikor a tej egy gyulladáskeltő, nyákosító, autoimmun folyamatokat indukáló anyag (a búzát sem kell félteni), akkor hogy lehet azt mondani egy tejevőre, hogy egészséges?
Mennyi idős? 15 éve eszik húsmentesen, krónikus betegségek szerencséséknél csak 50-60 éves korban kezdenek látványosan előjönni.
Kevésbé szerencséseknél 2 éves korban.
Mondom a vérképe tökéletes. Fvs, süllyedés és CRP is, úgyhogy a világon semmilyen gyulladás nincs a szervezetében. Magasság/testsúly tökéletes. Emésztése tökéletes, minden nap pontosan ugyanabban az órában pontosan ugyanolyan állagút sz... :D Remélem megnyugtattalak?? :D
15 éve eszik így, és most 30.
Nekem az, hogy te, meg még néhány elvakult paleohívő azt állítjátok, hogy a tej gyulladáskeltő meg mittudomén, az kicsit kevés. Hiszem, ha látom, de nem látom. Nálunk az egész család tejivó, én is, aki gyerekkoromban (7-10 éves korom között) tejfehérje-allergiás voltam, de orvosilag igazoltan kinőttem, már semmi bajom tőle, és konkrétan meghalnék a mindennapi kis joghurtom nélkül.
A kérdezőnek továbbra is azt javaslom, hogy dietetikusra hallgasson, és ne az itteni kommentelőkre (ebbe beleértve engem is), mert ő pontosan ki fogja tudni számolni, hogy miből mennyire van szükség és nem fog rémhírek, félinformációk és aktuális divatirányzatok alapján kihagyni fontos táplálékot az étrendből, csak ha az adott élelmiszer tényleg káros.
Te pusztán elvakult vagy.
Dehogy halnál meg a joghurtkád nélkül..
Higgy amit akarsz, néha menj ki az utcára, emberek közé. Látni fogod milyen vidám eredménye van ennek a táplálkozásmódnak.
30 évesen még fiatal, mint írtam, majd 50-60 éves korára.. szépen fog kinézni.
Addig menj már el kiröhögni pár rákos vagy cukorbeteg 10 éven aluli gyereket, és meséld el nekik, hogy a tej nem gyulladásfokozó, a sok szénhidrát király cucc. De lehetőleg vidáman, elvégre tudatosan nem veszed figyelembe azoknak az anyagoknak a jelentőségét, amik képesek ennyire megbetegíteni akár már fiatal korban is az emberi szervezetet.
Hajrá.
Dietetikusra hallgasson?
De hiszen ők pont semmihez sem értenek, egy dolog hogy valaki vega vagy tejet eszik, de dietetikushoz küldeni egy embert.. a legrosszabb tanácsok egyike. A dietetikus NEM ért a táplálkozáshoz. Nem arról szól az oktatási anyaguk, ennyi a hiba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!