Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Nem nagyon eszek húst. Lesz...

Nem nagyon eszek húst. Lesz bajom?

Figyelt kérdés
Nos... 12 éves lány vagyok. Tudom hogy ilyenkor a szervezetnek szükséges,növésben vagyok,és komolyra fordulhat a helyzet bla bla bla... Anyukámmal már ezerszer beszéltünk erről,nagyon félt,és tudom hogy jogos,meg minden..Én magam is félek már. Már 1000000 mondtam,hogy na,mostmár helyesen fogok táplálkozni! De..nem bírom megenni a húst. Gyümölcsöt minden nap eszek,zöldséget is,meg mindenfélét igyekszem,tejtermékeket is amit kell. De húst nem igazán.Nem úgy nem igazán hogy nem igazán,de azért tudok élvezni egy szalámis kenyeret a javából.:),Hanem úgy nem igazán hogy Sajtos szenyát eszek zöldséggel,anya mellé készít egy felvágottat,amit fel is vág csíkokra hogy guszta legyen,de én néhanapján eszek egy két csíkot...stb.Amikor meg ebédhez is tényleg anya rak egy kis minimális,még annál is kevesebb husit,zsírmentes,guszta,jó illatú,még fel is kockázza...azt sem..de ha eszek egy falatot,rágás közben csak arra tudok gondolni : fúúúj,ez hús,állat!! stb..stb.. Hogy tudnám magam rávezetni magam arra hogy ez igenis jó,ti bennetek nem szokott megfordulni ilyen hogy ez hús,meg ilyesmi? Hogy tudnám elterelni a gondolataimat? Lehet nevetségesnek hangzok,sőt az is vagyok,de kérlek,ha lehet normális válaszokat kérek!
2013. dec. 30. 18:33
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Óóó,köszi,köszi,köszi a válaszokat! És tudnátok ajánlani oldalt ahol leírják hogy mikkel tudom pótolni a húst,vagy leírnátok kérlek nekem?:)
2013. dec. 31. 14:31
 12/17 anonim ***** válasza:

Tojás, hal. Hús helyett is tökéletesek, heti 1-2 állati fehérjés napot jó lenne tartani.

Jól olvastam, hogy sajtos szenyát eszel? Szomorú.. Kenyér nagyon rossz kaja, sajt nagyon rossz kaja.. látod azért kellene húst enned, (vagy halat, tojást) mert húson egészségesen élhetnél, kenyéren és tejtermékeken élve meg fogsz betegedni. Ilyen egyszerű.

Nem kell húst enned. Tojás rántotta, turmix, akármi jó. Hal, halkonzerv.. jó.

És persze zöldségek, gyümölcsök és kókuszzsír, olajos magok. Ezek tökéletes alapjai lehetnének az EGÉSZSÉGES táplálkozásodnak.

Semmi tejes vagy búzás hülyeség, mert ezekbe viszont belebetegszenek az emberek, ki mennyi idő alatt persze..

2013. dec. 31. 20:15
 13/17 anonim ***** válasza:
A tesóm 15 éve teljesen vegetáriánus, nem eszik tojást sem (természetesen halat sem eszik, mivel az is hús), viszont tejet, tejtermékeket, tejfölt, túrót, sajtot és önmaga által készített barna kenyeret igen. Barna rizs, kukorica, krumpli és hüvelyesek: borsó, bab, és gyümölcsök-zöldségek, nagyjából ennyi. Tökéletesen egészséges, tökéletes a vérképe. Én nem mondom, hogy az övé a követendő példa, de mindig felhúzza az agyamat, amikor valaki közli, hogy a tej és a tejtermékek mennyire halálosan rossz dolgok. (A tesóm adagja napi kb. 2l teljes tehéntej plusz az egyéb tejtermékek.)
2013. dec. 31. 20:43
 14/17 anonim ***** válasza:

Hogy van a gyulladásszintje, az emésztése?

Amikor a tej egy gyulladáskeltő, nyákosító, autoimmun folyamatokat indukáló anyag (a búzát sem kell félteni), akkor hogy lehet azt mondani egy tejevőre, hogy egészséges?

Mennyi idős? 15 éve eszik húsmentesen, krónikus betegségek szerencséséknél csak 50-60 éves korban kezdenek látványosan előjönni.

Kevésbé szerencséseknél 2 éves korban.

2013. dec. 31. 20:50
 15/17 anonim ***** válasza:

Mondom a vérképe tökéletes. Fvs, süllyedés és CRP is, úgyhogy a világon semmilyen gyulladás nincs a szervezetében. Magasság/testsúly tökéletes. Emésztése tökéletes, minden nap pontosan ugyanabban az órában pontosan ugyanolyan állagút sz... :D Remélem megnyugtattalak?? :D

15 éve eszik így, és most 30.

Nekem az, hogy te, meg még néhány elvakult paleohívő azt állítjátok, hogy a tej gyulladáskeltő meg mittudomén, az kicsit kevés. Hiszem, ha látom, de nem látom. Nálunk az egész család tejivó, én is, aki gyerekkoromban (7-10 éves korom között) tejfehérje-allergiás voltam, de orvosilag igazoltan kinőttem, már semmi bajom tőle, és konkrétan meghalnék a mindennapi kis joghurtom nélkül.

A kérdezőnek továbbra is azt javaslom, hogy dietetikusra hallgasson, és ne az itteni kommentelőkre (ebbe beleértve engem is), mert ő pontosan ki fogja tudni számolni, hogy miből mennyire van szükség és nem fog rémhírek, félinformációk és aktuális divatirányzatok alapján kihagyni fontos táplálékot az étrendből, csak ha az adott élelmiszer tényleg káros.

2013. dec. 31. 21:05
 16/17 anonim ***** válasza:

Te pusztán elvakult vagy.

Dehogy halnál meg a joghurtkád nélkül..

Higgy amit akarsz, néha menj ki az utcára, emberek közé. Látni fogod milyen vidám eredménye van ennek a táplálkozásmódnak.

30 évesen még fiatal, mint írtam, majd 50-60 éves korára.. szépen fog kinézni.

Addig menj már el kiröhögni pár rákos vagy cukorbeteg 10 éven aluli gyereket, és meséld el nekik, hogy a tej nem gyulladásfokozó, a sok szénhidrát király cucc. De lehetőleg vidáman, elvégre tudatosan nem veszed figyelembe azoknak az anyagoknak a jelentőségét, amik képesek ennyire megbetegíteni akár már fiatal korban is az emberi szervezetet.

Hajrá.

2013. dec. 31. 21:10
 17/17 anonim ***** válasza:

Dietetikusra hallgasson?

De hiszen ők pont semmihez sem értenek, egy dolog hogy valaki vega vagy tejet eszik, de dietetikushoz küldeni egy embert.. a legrosszabb tanácsok egyike. A dietetikus NEM ért a táplálkozáshoz. Nem arról szól az oktatási anyaguk, ennyi a hiba.

2013. dec. 31. 21:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!