Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogyan tudok lefogyni, és...

Cleveland kérdése:

Hogyan tudok lefogyni, és közben izmosodni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

16 éves vagyok, 170 centi, és 110kg..

Hogyan tudok leadni legalább 30 kg-t, és közben izmosodni?

Úszógumit kéne leginkább leadnom, de azt mondják, helyi fogyás nincsen, szóval segítség kéne..

Heti 5x járok terembe, eleinte izmosodtam, de látszólagos változás nem igazán lett belőle (1hónap alatt)

Szóval akárhogy, légyszives segítsetek!:)Őszinte válaszokat várom, mert abból jobban megértem, és talán észhez is térek...

2013. dec. 16. 14:12
 1/4 Szintiszoli123 ***** válasza:

Őszintén:

Helyi zsírégetés tényleg nincs.

Eleinte lehet, hogy izmosodtál és fogytál egyszerre. Ezt hívják kezdő effektusnak. Én nem hittem, hogy van ilyen, de ezek szerint te vagy rá az élő példa. Eddig tartott a csoda. Mostantól vagy fogysz vagy hízol.

Ha hízol, akkor az edzés és a kaja aránya és minősége fogja eldönteni, hogy a hízásból mennyi lesz a háj és az izom. Neten ennek alaposan utána tudsz nézni. Sok forrást olvass el, mert az időszerű információk mellett bőven találsz még hosszú évek óta meghaladott dolgokat is.

Ha fogysz, akkor szintén az edzés és a kaja minősége és aránya dönti el, hogy mennyi hájat és mennyi izmot vesztesz. Szépen fogyni személyes tapasztalataim szerint nehezebb, mint szépen hízni. Alaposan olvass utána és mindenképpen kér valami edző tanácsát.

A te súlyoddal mindenképpen fogyni kezdj először.

2013. dec. 16. 15:05
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a választ!

Viszont csak fogyni diétával nem szeretnék, mert azért valami tartást/alakot is szeretnék kialakítani, és amellé edzeni kell, nem?

2013. dec. 16. 15:36
 3/4 Szintiszoli123 ***** válasza:
Csak diétával nem lehet fogyni. A meglévő izmaid megőrzéséhez és a gyorsabb fogyáshoz is nélkülözhetetlen az edzés. Mindenképpen sportolj.é És százszor inkább sporttal égesd el a fölös kalóriákat, mint koplalással. Soha ne menj kajában az alapanyagcsere-szükséglet alá, mert akkor izmot fogsz veszteni, nem zsírt!!!
2013. dec. 16. 17:31
 4/4 A kérdező kommentje:
Konditerembe mellre szoktam edzeni, hasra, lábra(comb, vádli), karra(tricepsz, bicepsz, alkar, váll), hát.Edzéstervet írtam magamnak, amit be is tartok, nem terhelem túl sosem az izmaimat.Kardiót viszont nem tudom hogyan oldjam meg, mert futni egyszerűen rühellek.
2013. dec. 16. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!