Miért mondják olyan sokan, hogy egyáltalán nem jó a gyorskaja?
Vegyük pl a hamburgert.
Ha jó helyről veszed, áll egy friss zsömléből, ami ugye olyan mint a kenyér.
Van benne egy jó rántott hús, tegyük fel csirkemell. Hús bevitel ugye ajánlott napi táplálék, semmi rossz benne.
Van benne továbbá egy kis szalmakrumpli, 4-5 db, amit ugye szoktunk enni egyszerre többet is, de ezt ki lehet hagyni belőle.
Van benne káposzta, paradicsom, uborka-egészséges zöldségek.(esetleg foghagymaszósz, cékla vagy hasonlóak esetenként)
+ ketchup.
Ebbe mi az egészségtelen?
Ezeket esszük itthon is, max külön-külön őket, mégis mindenki óvakodik a gyorskajától.
Jó, azért nem mindennapi étrendnek, de miért ne lehetne fogyasztani?
Itt persze nem a vegetáriánusokról beszélek, sem a fogyókúrázókról, akik nem esznek húsféléket, hanem rendesen étkező emberekről.
Ha kihagyhatatlan táplálék a fehér-hús és a zöldségek, akkor miért vannak ez ellen ennyire az emberek?
Jajj drágám, ha még nem hallottál az adalékanyagokról, akkor iszonyatosan sajnállak, nem is tudom hol kezdjem...
egy mcdonaldsos zsemle összetevője:
Dúsított liszt (fehérített búzaliszt, maláta liszt, niacin, csökkentett mennyiségű vas, tiamin mononitrát, riboflavin, folsav, enzimek), víz, fruktóz- glükóz kukorica szirup, cukor, élesztő, szójabab olaj és / vagy részlegesen hidrogénezett szójabab olaj, tartalmaz 2 %-ot vagy kevesebbet a következők közül: só, kalcium-szulfát, kalcium-karbonát, búzasikér, ammónium-szulfát, ammónium-klorid, tészta kondicionálók (nátrium-sztearoil laktilát, datem, aszkorbinsav, azodikarbonamid, mono-és digliceridek, etoxilált monogliceridek, monokalcium foszfát, enzimek , guar gumi, kalcium-peroxid, szójaliszt), kalcium és nátrium-propionát (tartósítószer), szója lecitin.
a sült krumplié:
Burgonya, repceolaj, hidrogénezett szójabab olaj, pórsáfrány olaj, természetes aroma (növényi forrás), dextróz, nátrium-pirofoszfát (szín fenntartása miatt ), citromsav (tartósítószer), dimetil-polisziloxán (habzásgátló szer) és a főtt növényi olaj (Canola olaj, kukorica olaj, szójabab olaj, a hidrogénezett szójabab olaj THBQ-val, citromsav és dimetil-polisziloxán) és só (szilikoaluminát, dextróz, a kálium-jodid).
nincs kedvem róla beszélni, mert már uncsi, és igazából zavaró, ha valaki nem ért ehhez, és ennyire naív.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!