Nagyon bekavar most az a nagy szelet torta?
Baratnomnek szulinapja van, es sutottem neki egy tomeny csokis nutellas tortat...es hat nem is en lennek ha nem ettem volna bwlole
Szoval megettem egy jo nagy szeletet, de ha ma tartom, hogy nem eszek tobbet 1600kcalnal es mellette lesz meg 1edzesem, illetve otthon majd erositek meg kicsit nem fog meglatszodni?
Ma ebedre majd meg egy adag(kb 300-400g) sertesragu levest fogok enni teszta nelkul, illetve delutan mar csak salatat.
Tudom, hogy nem egeszseges, nem is ez a lenyeg most.
Amugy az elmult 4napban 1500-1700kozott tartottam a kcal bevitelem...
Elotte majdnem 4napot vegigzabaltam(sajnos)
Ertelmes valaszokat legyszives :))
Értelmes válaszokat, majdnem értelmetlen kérdésre? Ehhez nagyon profi válaszolókra lenne szükséged. Megoldjuk.
.
Nem érted a lényeget. Ha bedobtál egy cukorbombát, annak a hatásait már nem tudod semlegesíteni azzal, hogy utána már csak x kalóriát eszel. A cukor hatása egyszerűsítve a megemelkedő vércukorszint és erre reagálva a szervezetünk megemelkedik a vérben az inzulinszint is. A magas inzulinszint következménye az alacsony glukagonszint és a tápanyag sejtekbe való raktározása (lényegében a zsírsejtek feltöltődése is, más néven a hízás).
Ezt nem úgy lehet ellensúlyozni, hogy utána kevesebbet eszel.. az már mindegy, késő. A lehetséges utak, nem biztos hogy mindnek van jelentősége, de az elv miatt érdemes tudni:
Zöld kávé, ugye divatos fogyibogyó manapság, nem sok értelme van. Viszont az lenne a hatása, hogy a vércukorszintet alacsonyabban tartja. Van benne egy vegyület ami ezt elvileg eléri, elvben ez segíthetne (a gyakorlatban nem segít!).
Zsír fogyasztás: minél több zsírt eszünk, annál lassabb lesz a vércukorszint emelkedés, csökken az inzulin szekréció mértéke. Ez is csak elv, a valóságban ha szénhidrátot eszünk és még zsír is kerül az emésztőrendszerünkbe, akkor tud a legtöbb tápanyag elraktározódni. A zsír és szénhidrát együtt fogyasztása a gyakorlatban a tömegnövelés alapja, de jól összeállított étrendnél a zsírfogyasztás tovább csökkenti az inzulinválaszt.
Savanyú ételek: csökkentik az inzulinválaszt. Persze egyik módszer sem tortaevésen segít, de ezek azok a módszerek amelyekkel egyébként, egy egészséges étrend mellett tovább lehet minimalizálni az inzulin kibocsátást. A zöld kávét csak példának írtam, érdekességnek, hogy rávilágítsak valójában a pillanatnyi vércukorszint és inzulinszint a kérdés, utólag már hiába eszel kevesebbet vagy jót, ami megtörtént az megtörtént.
És mindezen dolgok után, az következik amit a kérdésedben nem is vettél számba: egy étkezés, vagy pár napi étkezés hatása nem látszódik a testeden (legalábbis hízás-fogyás szempontjából).
Tehát eleve nem érdemes egy tortaevésre rákérdezni, legfeljebb cukormentes mogyorós csokitorta receptért.
Egyetértek az előttem szólóval, nem tudod “ semlegesíteni “ a cukorbevitel hatását, de nem is vészes a helyzet.
Értsétek meg ( te is és még az, aki ilyesmivel küszködik ), hogy alkalmi eseményektől nem fog 180 fokosan változni valami. Ahhoz, hogy jelentős változás álljon be, idő kell és rendszeresség; pont úgy, ahogyan egyetlen tornászástól és egészséges étkezéstől nem lesz senki egyik napról a másikra karcsú, úgy egyetlen étkezési kihágástól sem lesz valaki egyből elhízott. Ez fizikai képtelenség.
A bűntudatod felesleges, nem visszacsinálni lehet az ilyesmit , hanem folytatni a megszokott kerékvágásban mindent és akkor nem fogsz 1-2 alkalomtól kibillenni a fogyási folyamatból.
Szoval ha ma megtobb csokis dolgot eszek, akkor vegulis tok mind1, a vercukorszintem igy is az egekben van?:D
Gondolom ezek utan csak jobb, ha nem folytatom a zabalast...ha mar becsuszott
Miért, folytatni akartad ? :D
Ismétlem, a rendszerességtől függ minden. Attól függően, hogy milyen irányba mész rendszeresen, az eredményeiden is az fog látszódni.
Tudnek zabalni....:DD
De nem :)
Igyekszem tartani magam
Mar az jo, ha telre nem puhosodik ki..ugyanis mindej evben felcsuszik 3-4kilo telen..es nem szeretnem most :D
Jaa amugy meg valami
167centihez vagyok 55kilo
Nem kover vagyok
Inkabb aranytalan...na meg gondolom magas a testzsirszazalekom :/
Ezen a táplálkozásoddal és az edzéseddel segíthetsz.
Ha folytatod a csokievést, akkor az alkalmi vércukorcsúcsból elkezdesz a nyugaton divatos rendszeres vércukorcsúcs felé haladni. Persze ez még mindig csak egy nap.
Én azt az elképzelést támogatom, hogy együnk cukormentes csokit. Már ha nem akarunk hízni illetve az egészségünkre figyelnénk. Cukor nélkül, igen jó alternatív édesítéssel is lehet édes ízvilágú ételeket készíteni. Ezek lehetnének rendszeres összetevői a táplálkozásnak, a tipikus kísérő állapotok nélkül (zsírpárnák, inzulinrezisztencia).
Ezt mondom én, meg sokan mások.
#7 – A testzsírszázalékról nem tudunk véleményt mondani kép nélkül vagy anélkül, hogy megmérnéd a testzsírszázalékodat speciális eszközzel , viszont ha úgy érzed, hogy az magas, akkor valószínű, hogy úgy van, ugyanis egyrészt a nőknél gyakori a magasabb testzsírszázalék ( átlagban, a férfiakhoz képest ), valamint eléggé érezhető, hogy a test összetételében inkább az izom vagy inkább a zsír dominál.
Van egy vicces megjegyzés is ezzel kapcsolatos, hogyha futás közben lötyög rajtad, akkor az zsír.
Viccet félretéve, a testzsírszázalék mérése így néz ki : [link] , tehát ( bár ez csak egy megközelítő képet ad számodra ) , ha az ujjaiddal összecsípteted deréktájékon a bőröd , akkor láthatod, hogy kb. mennyi zsírt tudsz megfogni.
A szálkás testen például alig lehet fogni valamit, inkább csak a bőr az, amelyet össze lehet csíptetni a felületen. Minél magasabb valakinek a testzsírszázaléka, annál távolabb áll ettől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!