Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Aki nem eszik minden nap húst...

Aki nem eszik minden nap húst az mit eszik?

Figyelt kérdés
2013. nov. 25. 19:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
30%
nem kell minden nap dögöt enni van pékáru ,tésztafélék,zöldség,gyümölcs,
2013. nov. 25. 19:34
 2/11 MrPifta ***** válasza:
tésztát, krumplit, rizst, stb
2013. nov. 25. 19:35
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Rántott karfiolt rizzsel. Gombapaprikást. Tükörtojást. Sajtot (rántva rizshez, krumplihoz, vagy asima sajt vajas kenyérrel). Rántott cukkini. Sütemények.
2013. nov. 25. 19:36
 4/11 anonim ***** válasza:
Tofut, szójakészítményeket, zöldséget, gyümölcsöt, tésztafélét, kenyeret, édességet stb.
2013. nov. 25. 20:27
 5/11 Szintiszoli123 ***** válasza:

És ha nem eszünk minden nap húst, mivel vigyük be a fehérjét? Oké, hogy ott a tojás és a fermentált tejtermékek, de azokat sem lehet a végtelenségig fogyasztani. Én is "aggódom", hogy túl sok húst eszem, és ennek később látom majd a kárát. A rizs, tészta, stb inkább CH források, tehát nem mondanám, hogy azt hús helyett esszi az ember. Inkább nem eszik hozzá húst. relatíve sok még a fehérje a hüvelyesekben, egyes gabonafélékben (pl. zabpehely) és az olajos magvakban, de ez meg sem közelíti a húsokban lévő mennyiséget és nem is annyira teljes értékűek, mint az állati fehérjék.

Én arra lennék kíváncsi, mennyi fehérjét tartotok ajánlatosnak. Mondjuk mennyi gramm per testsúlykilogram per nap, ha az ember nem testépítő, hanem dolgozik és azért sportolgat is valamit.

2013. nov. 25. 20:46
 6/11 anonim ***** válasza:

Én a hagyományos pékárukat hanyagolnám, ezerszer inkább dög, minthogy én megdög..

Az egészségesebb vegánok zöldségeket és gyümölcsöket esznek, minden nap, hús nélkül. A még egészségesebbek ovo-vegák, tehát tojást esznek (ha húst nem is).

2013. nov. 26. 11:02
 7/11 anonim ***** válasza:
59%
Ehet mindenfélét, zöldséget, gyümölcsöt, kenyérfélét, tésztát, tojást, tejtermékeket, tejjel készült ételeket, leveseket. Állatot is ehet, csak nem minden nap. Nem a hús (a dög) lakat jól, hanem a szénhidráttól hamarabb el lehet telítődni.
2013. nov. 26. 19:45
 8/11 anonim ***** válasza:
67%
A gyorsan felszívódó szénhidráttól hamar meg lehet éhezni. De a fehérje és a zsír, elég sokáig laktat.
2013. nov. 26. 23:02
 9/11 anonim ***** válasza:

"relatíve sok még a fehérje a hüvelyesekben, egyes gabonafélékben (pl. zabpehely) és az olajos magvakban, de ez meg sem közelíti a húsokban lévő mennyiséget és nem is annyira teljes értékűek, mint az állati fehérjék.

Én arra lennék kíváncsi, mennyi fehérjét tartotok ajánlatosnak. Mondjuk mennyi gramm per testsúlykilogram per nap, ha az ember nem testépítő, hanem dolgozik és azért sportolgat is valamit."

Attól,hogy vannak emberek akiknek az az érdekeltségük,hogy elterjesszenek olyan sztereotípiákat,hogy csak az állati eledel biztosíthat jól hasznosuló és elégséges fehérjebevitelt,attól még ez nem lesz igaz.Még testépítők esetében sem! Nem tudok pontos mennyiséget mondani,mennyi fehérje szükséges,de ha nem vagy testépítő,nem is kell számolgatni.

2013. nov. 29. 09:42
 10/11 anonim ***** válasza:

Létezik hivatalos WHO ajánlás minimális fehérje bevitelre (0,8 g/ttkg körül ha jól tudom, de hát ennek utána lehet számolni).

Ez már eleve egy eléggé konszolidált mennyiség, ha én 75 kilós vagyok, akkor férfiként egy 60 g fehérjét.. elég könnyen megeszem, főleg mivel a táplálkozásom durván fele állati eredetű táplálék.

DE mivel a szervezetünk fehérje vesztesége ennél jóval kevesebb, ráadásul minél kevesebb fehérjét eszik valaki, annál jobb a fehérjetakarékosság.. a valódi fehérje igény még kisebb. Azaz 0,8 g/ttkg alatti mennyiség sem okoz semmiféle izomtömeg csökkenést, problémát. A kisebb mennyiség pedig már növényekből is fedezhető (tegyük fel változatos aminosav profilú növények fogyasztása komplettálja a fehérje/aminosav bevitelt.. tehát mindenből lesz, nagyjából).

Általánosságban: aki jóllakásig eszik, növényekből napi több étkezés alkalmával, vagy állati fehérje forrásokból napi legalább egyszer, annál biztos hogy nem lesz gond a fehérjebevitellel - amennyiben nincs mondjuk parazita fertőzése.. Afrikában ismert a fehérjehiány betegség, ami viszont nem létezik igazából. Az ezzel kapcsolatos betegségek inkább a tápanyagrabló gabonanövények fogyasztásából és a számos parazitából következnek. !!

Tehát amíg nem veganizmusról van szó, hanem heti legalább 1-2 nap húsevésről, addig igazából gond még nem lehet. Főleg hogy sok vegánál sincs gond.. sokaknál viszont azért vannak bizonyos tünetek.. :)

2013. nov. 29. 09:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!