Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mikor lesz baj, abból hogy az...

Mikor lesz baj, abból hogy az ember alig eszik főt ételt?

Figyelt kérdés

Mert alig eszünk nem tudok főzni ,mit ,meg miből havi 30.000ft marad 4 személyre ebből kaja, tisztítószerek, mosakodószerek ,stb kell megvennem természetesen a gyerekeknek mindent megadok de magamnak már azinte ,alig eszem hús felejtős, inkább vajaskenyér talán néha paprika ,aztán ennyi senki a családban nem tud,segíteni nekem rengeteg tartozásom van ,személyi kölcsön ,hitelkártya amit hónapok óta nem tudok fizetni!! Már ott tartok hogy Dunának megyek a gyerekekkel együtt aztán vége mindennek ,de mi van akkor ha nem sikerül ,!!

Nagyon el vagyok keseredve!!

2013. okt. 13. 13:12
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

havi 25 ből simán tudnál főzni normális kaját...amúgy sem a főtt kaja hiánya a baj, hanem, hogy vacak pékárut esztek csak

próbálj sok rizst, hüvelyest növényt beiktatni az étrendetekbe - főzz egytálételeket!

2013. okt. 13. 13:19
 2/17 A kérdező kommentje:
Igen mikor irtam hogy 30.000ft ból megoldanom a kaját ,meg mindent a pelenka pedig már darabos olcsó pelust veszek csak az 8000ft egy hónapra meg a popsitörlő kb 1500ft. akkor marad 22.000ft és ??? a pacon vettem 2 kg burgonyát meg 2 kg hagymát és 1000ft volt és elég 2 napra talán amit főzök belőle akkor miröl is beszélünk????????
2013. okt. 13. 13:25
 3/17 anonim ***** válasza:

Egy a családi öngyilkosság egy nagy hülyeség.Ennyire szereted a gyerekeid mégis megölnéd őket?Arra nem gondolsz hogy nekik mivel gyerekek bármennyire rossz helyzetbe kerültök ..van egy esély ami a gyermekotthon nyújt.Szóval ne vedd el az életük mert nekik még van jövőjük.

30.000 ft... hm.. 4 személyre...

Akkor összesen mennyi pénzhez jutsz 1 hónapban?

Pontosan mire mennyit költesz?

Ezeket tudni kéne jobban.. Gyerektartás az apától?

Senki se dolgozik?

Szülők?Rokonok?

Többet kéne tudni ahhoz hogy átlássuk

2013. okt. 13. 13:32
 4/17 anonim ***** válasza:

nem krumplit kell venni, hanem mint írtam, rizst és hüvelyeseket...ha hisztis vagy és közlöd, hogy mit nem lehet megoldani, akkor nem is lehet

gondolom, otthon vagy a gyerekkel, vagyis a napi séta során el tudsz menni vásárolni: megnézed, mi van épp leértékelve a zöldség és hús osztályon közeli lejárat címen.

2 felnőtt és 2 gyerekre kell főzzél, igaz?

veszel 5-6 kg rizst (1750 Ft/ 20000 kcal) , 5-6 kg száraz hüvelyest (lencse, sárgaborsó, csicseriborsó, borsó, bab kb 3000 Ft / 20000 kcal), 1 liter olajat (450 Ft/8000 kcal), némi hagymát (300), répát (500), olcsóbb idényzöldséget-gyümölcsöt (3500 Ft), 2-3 kg lisztet (500 / 1100 kcal), 30 tojást (1300 Ft/2400 kcal), és némi húst (mondjuk darált pulykahúsból 3,5 kg az kb 3500 Ft / 500 kcal), zabpelyhet 400 Ft/kg-ja, mint alapkészletet ez kb 15 ezer forint és rengeteg kaját lehet belőle csinálni - persze ez kcal-ban nem túl sok, de megnézed, mire lesz elég nektek ...de viszont legalább jó minőség, tudsz egy rakás főzeléket csinálni belőle és egytálételeket is, némi vitamin is jut, tudsz csinálni tésztát is, pékárut is...

2013. okt. 13. 14:12
 5/17 anonim ***** válasza:
Én azt nem értem, hogy miért kell havi 8000 forintért pelenka. Régen anyukáink egész jól elvoltak egy szett mosható pelenkával (nagyon maximum EGYSZERI 8000 forint!!) és utána csak mosni kell és kész.
2013. okt. 13. 15:36
 6/17 anonim ***** válasza:
"és utána csak mosni kell és kész." meg áztatni, fertőtleníteni, fertőtlenítőt, áramot, és vizet fizetni...
2013. okt. 13. 16:45
 7/17 anonim ***** válasza:

Amit ígyis-úgyis kikell fizetnie....

Kikell főzni...

2013. okt. 13. 18:29
 8/17 anonim ***** válasza:
"Amit ígyis-úgyis kikell fizetnie.... " kétlem, hogy te a szaros pelenkát együtt mosnád a többi cuccal, tehát nem kell kifizetnie...nem mellesleg 1300 Ft 3 darab textilpelenka, ebből naponta kell 10 darab minimum...kicsit kellene számolni, mielőtt adjuk az ötleteket
2013. okt. 13. 18:35
 9/17 anonim ***** válasza:
Pontosan. Főzni kell ezeket a pelenkákat, és kész a fertőtlenítés. És garantáltan nem kerül havi 8000 forintba semmilyen főzéssel együtt...
2013. okt. 13. 18:35
 10/17 anonim ***** válasza:
Igen, de azt nem dobod ki a nap végén, hanem örökre jó!! Másrészt nem kerül 1300 forintba 3 db textilpelenka, én 750-ért vettem hármat.
2013. okt. 13. 18:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!