Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Minden harmadnap tudok csak...

Minden harmadnap tudok csak nagyvécézni. Ez elég, vagy nagyon lassú az anyagcserém?

Figyelt kérdés
2009. nov. 20. 12:38
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
42%

Már más kérdésnél is elhangzott 1000*, hogy naponta az milyen jó, csak azt nem magyarázta el senki, hogy mi a gond a 3 nappal?

Semmi. Nekem is így van, semmi gondom nincs emiatt. Ez miért probléma neked, van valami bajod emiatt, mert szerintem az égvilágon semmi?

2009. nov. 20. 19:38
 12/23 anonim ***** válasza:
30%

Minden embernek a legjobb, ha naponta egyszer van nagydolog. Attól, hogy megszoktad, előző, hogy csak 3naponta van, az marhára nem egészséges.

A kérdező 41 kilója sem oké. Mozogj, egyél húst is.

2009. nov. 20. 20:55
 13/23 anonim ***** válasza:
24%

talán előszőr teljes kivizsgálás ,dokinál aztán okosabb leszel.

És ahol van input ott kell lennie outputnak is !!!

2009. nov. 21. 00:16
 14/23 anonim ***** válasza:
37%

20:55-ös

Indoklás, indoklás, indoklás!

Most sincs.

2009. nov. 21. 10:25
 15/23 anonim ***** válasza:
33%
INDOKLÁS: mert a szervezetnek KELL az, hogy MINDENNAP megszabaduljon a salakanyagoktól, hogy ne mérgezze a szervezetet a kelleténél tovább. Különben is: eszik az ember naponta többször is, 3 nap alatt egy csomót megeszik, és 3 naponként távozik belőle valamennyi cucc, amit hasznosított már magának. De egy csomó még rohad benne, mert 3 naponta szxarni marha kevés.
2009. nov. 22. 07:33
 16/23 anonim ***** válasza:
59%

Hát gyerekkoromban állandó székrekedéssel küszködtem. Ifjúkoromban sem ismertem a hasmenést és 2-3 naponta volt csak székletem, de ha elmentem egy egyhetes táborba, akkor nem jött össze, amíg ott voltam. Teljesen normálisan néztem ki, bár tény és való, hogy estére kissé puffadtam mindig.

30 éves korom óta, amikor született a második fiam, minden napvan rendesen, normális székletem, kialakítottam, mert terhesen a vashiány miatt nagyon sokat szenvedtem a székrekedéssel.

Azóta tehát minden nagyon szupi, mert minden reggel letudom a dolgot, nem érhet semmi váratlan dolog, székrekedésem se szokott lenni, na de nem mondhatnám, hogy ezeken túl bármi más fenenagy praktikuma lenne a dolognak! Ráadásul gyakran puffadok, gyakran este már olyan vagyok, mint egy lufi!

A lényeg, hogy csak abban látom hasznát a mindennapos dolognak, hogy így reggel letudom a dolgot...bár idegen helyen, vagy sürgető körülmények esetén sokkal kellemetlenebb az egész helyzet, és tönkreteszi az egész napomat!

Ja, és még annyi, hogy 15 évesen 158 cm és 42 kiló voltam, kimondottan karcsún de mindenhol gömbölyűen, ahol kell!Nem hiszek az ideális számadatokban!

Egy a fontos, hogy te komfortosan érezd magad! Ha ez rendben van, akkor minden oké, ha nincs, na akkor lehet gondolkozni az orvoshoz menetelen, meg egyéb ötleteken!

2009. nov. 27. 08:05
 17/23 anonim ***** válasza:
55%
Semmi probléma nincsen az anyagcseréddel, és ne hallgass azokra, akik azt mondták, hogy van! A nagyvécézés minden embernél más, van, aki naponta háromszor is elmegy, és nála lehet, az a normális. Persze jobb, ha gyakrabban történik (pl. naponta egyszer). A probléma akkor történik, ha egy hétnél tovább nem sikerül semmit sem produkálni. Ha rendszeresen három naponta történik a dolog, és ugyanolyan minőségű, akkor ne aggódj. Egyébként az ilyen kérdésekkel inkább az orvosi jellegű honlapokat keresném meg, mert sok a hozzá nem értő laikus. Ajánlom: webbeteg.hu. Itt regisztrálnod kell, de a kérdés feltevés teljesen anonim történik, és szakorvosok válaszolnak!
2009. nov. 27. 10:33
 18/23 anonim ***** válasza:

nem értek egyet az előttem szólóval. ha vkinek kellemetlen érzésekkel, puffadással stb. jár együtt a háromnaponkénti ürítés, akor az nincs rendben.

kérdező: én a helyedben elmennék egy gasztroenterológiai kivizsgálásra. Nálam is hasonlók voltak (bár puffadás nem annyira): totál székrekedés az egészséges táplálkozás ellenére, állandó alhasi görcsökkel (hasonlít a menstruációs fájdalomhoz), hasi fájdalom székletürítéskor.

Tizenvalahány év szenvedés után kiderült, hogy IBS-em van. Adnak izomlazítót, amelyekkel, ha túl feszesek a belek, akkor el tudnak lazulni, illetve ha túl renyhék, akkor azon segítenek más szerekkel.

Extrém székrekedés esetén a szilvalekvár olyan, mitn halottnak a csók. Sajnos, ez van, bár segítene!

2010. márc. 4. 23:05
 19/23 anonim ***** válasza:

Előzőnek

Ha elolvastad volna a 11-27 08:05-at is, láthatnád, hogy ő is puffad, pedig naponta jár. Semmi köze nincs a puffadásnak a gyakorisághoz!

Én is csak kb 3 naponta járok és soha nem puffadok.

2010. márc. 5. 10:38
 20/23 anonim ***** válasza:

előző nekem írtál:

én örülök, hogy itt mindenki orvosi egyetemet végzett rajtam kívül, és baromira ért hozzá... egy fiatal szervezet számára igen is ártalmas hosszú távon, ha csak háromnaponta vécézik (a normál székelés a napi 2-től a 2 naponkéntiig terjed).

lehet, hogy nem a székrekedéstől puffad (bár ez sem kizárt), lehet, hogy laktózérzékeny, akármi lehet. szerinted ezt itt, a neten távgyógyítással meg lehet oldani?!

miért baj az, hogy ha valakinek gondja van a testével, akkor elmegy orvoshoz, és IDŐBEN kér segítséget?! a székrekedésnek amúgy is hosszú távon káros következményei lehetnek az aranyértől a vastagbélrákig sokminden.

igenis változtasson az életmódján, igenis keresse fel az orvost, és ne törődjön bele abba, hogy fáj a hasa.

2010. márc. 5. 10:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!