Miért véres a széletem?
1-2 napja voltam WC-n és véres volt a székletem. Vártam 1 napot, hátha jobb lesz,vagy elmúlik,de nem. ugyan úgy az egész székletem véres, de nem csak 1-2 potban,hanem több helyen vannak ilyen piros vérfoltok... ez mitől lehet?
14/L.
Nagyon félek!
Én békén hagylak. Kérjek elnézést azért, mert van véleményem, vagy mert nem értek egyet? Maradjak csendben? Mégis miért?
":a gyógyszer árát nem az orvosok szabják meg,tehát nehogy már arról is ők tegyenek,ha drága "
Hehe, az áráról nem ők tehetnek. De az árával nekem nincs is bajom, őszintén. Szerintem egyszerűen nem kell gyógyszer (néhány kivétellel, lehet sorolni pár hasznos szert, nem mondom hogy nem).
":az orvostudomány felkínálja a helyes táplálkozási szokásokat és az emberek betartják?"
Na, lássuk mit tartasz helyesnek? Én állítom, hogy ha valaki betartja, akkor az egyenes úton lesz olyan krónikus betegségekhez, amik miatt majd jöhet az orvos és a gyógyszerszedés, de megnézhetjük konkrétan. Mit tanítanak egyetemen, mit kell ennie általánosságban valakinek ahhoz, hogy lehetőleg ne legyen szüksége orvosi kezelésre? (ne legyen beteg).
"hiába ajánlják cukorbetegség esetén a diétát,"
Talán mert a cukorbeteg diéta egy nagy kamu, ami tovább súlyosbítja a betegséget, vagy éppen csak szinten tartja. Mert azt akarják elterjeszteni, hogy ez gyógyíthatatlan betegség. Nos, a diétával amit cukorbetegeknek ajánlanak, biztos is hogy az. Megint eléggé nyilvánvaló a problémám: a cukorbetegek diétája, konkrétan nem értek vele egyet, sőt fel vagyok rajta háborodva. Egen, ezért vagyok nagy ellenző, pont ilyen példák miatt.
Értem.
Pedig szerintem ezek nagyon fontos kérdések (mit tanulsz, amit tanulsz az mennyire hatékony, mit lehet elérni vele, milyen a mai egészségügyi állapot hazánkban, az orvosok képzése, tevékenysége milyen érdekeket szolgál stb.) ha nem neked fontosak, akkor fontos nekem. Vagy pl. a kérdezőnek. Vagy úgy 10 millió embernek csak ebben az országban.
"ha a tények engem igazolnak,"
Milyen tények?
Az, hogy a lakosság fele már elhízott? Hogy vezető halálozási okok a szív-érrendszeri betegségek, a rák? Milyen tény igazol egy orvost?
Hogy gyógyítható állapotokat gyógyíthatatlannak kiáltotok ki, és élethosszig tartó félrekezelést, gyógyszerezést ajánlotok rá (pl. cukorbetegség) ? Hát ezek nem téged igazolnak, pedig tények.
Engem egyébként a szakmám az élelmiszeriparhoz köt. Hát, nekem sosem esett nehezemre elmondani az egészről, hogy s.zar ahogy van.
Ha tanácsot kérnek tőlem, általánosságban csak azt tudom mondani, hogy kerüljék el az emberek az egész él.ipart, a termékeit.. szerintem ha orvos lennék, kb. ezt tanácsolnám az egészségügyről.
Istenem, igen mert a gluténérzékenység sokkal több dolog mögött áll, mint eddig gondolták, és senki nem szokta írni, persze hogy én szóba hozom, ha mer ezzel foglalkozom. És rengeteg esetben igazam is lehetett !!
Meg aztán miért az orvoshallgatóra hallgatna? (aki teljesen kommersz dolgokat tanul, ma Magyarországon mondd már meg, mennyire érdemes akár egy végzett orvosra hallgatni.. Ha rákos lenne, rengeteg orvos NEM venné igénybe azt a kezelést, amit a saját betegeinek ajánl, ez milyen példa?)
Amúgy nem rám vagy rá kell hallgatni, hanem elmenni vizsgálatra, ez semmibe sem kerül (bár már az alkotmányban nincs benne, hogy mindenkinek jár TB.. tehát ki tudja ez meddig lesz így). Viszont sok idő lesz, mire eljut egy hasi ultrahang vizsgálatra, tükrözésről nem is beszélve.. plusz a kellemetlenség, vajon mennyire éri meg..
Addig meg simán leteszi a glutént, próbaképpen. Vagy a többi gabonát is, tejtermékeket. És nagyon nagy esélye van rá, hogy teljesen megszűnik a kérdésben szereplő probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!