Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért véres a széletem?

Miért véres a széletem?

Figyelt kérdés

1-2 napja voltam WC-n és véres volt a székletem. Vártam 1 napot, hátha jobb lesz,vagy elmúlik,de nem. ugyan úgy az egész székletem véres, de nem csak 1-2 potban,hanem több helyen vannak ilyen piros vérfoltok... ez mitől lehet?

14/L.

Nagyon félek!

2013. nov. 21. 20:04
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
a 6.válaszoló vagyok,mér ne haragudj,de semmit nem értek a leírt dolgaidból,annyira össze-vissza van minden,egyáltalán nem áll fent véres széklet gluténérzékenység esetén
2013. nov. 22. 14:52
 12/27 anonim ***** válasza:

Kezdjük el azt, hogy te nemet mondasz én meg igent?

Mégis mennyit foglalkoztál a gluténérzékenységgel, vagy a glutén hatásaival vagy az irritábilis bél szindrómával, hogy csak ilyen egyszerűen kijelented hogy mivel nem jár együtt? Honnan tudod, hogy nem jár együtt? Még ha azt írod, hogy nem tudod megerősíteni / cáfolni, akkor megértem, nem baj. De amikor én írom, hogy ez is lehet az oka, mivel cáfolod meg ezt? Hát mondom hogy okozhatja ez is.

2013. nov. 22. 14:57
 13/27 anonim ***** válasza:

És mondjad csak 37%-os, TE ki vagy, hogy ennyire osztod az észt?

Mi a foglalkozásod? Könyvelő? Katona? Tűzoltó? Informatikus? Műszerész? Titkárnő? Masszőr?

Mert valami elég komolynak kéne lennie, hogy ne legyen nagyon nevetséges, ahogyan te kioktatod az orvostanhallgatót.

2013. nov. 22. 15:01
 14/27 anonim ***** válasza:
54%
a 6. válaszoló vagyok,mit cáfoljak meg?a semmit?azt írtad,h van véres széklet gluténérzékenység esetén,a te véleményedet kellene megcáfolnom,tehát azt,ami a te fejedből pattant ki és nem egy tudományos értekezést,,,a betegségek tüneteinek leírásakor az egyetemi tankönyvírók azokat az eseteket,tüneteket veszik alapul,amik szinte mindig megvannak és ebben az esetben(gluténérzékenység esetén)még egy csekély,egyszeri alkalommal sem mutattak ki véres székletet,tehát nemhogy nem tipikus,hanem egyáltalán nem áll fent ilyen tünet
2013. nov. 22. 15:11
 15/27 anonim ***** válasza:
10%

",a betegségek tüneteinek leírásakor az egyetemi tankönyvírók azokat az eseteket,tüneteket veszik alapul"

Jelenleg azok, akik neked könyveket írnak szinte semennyit sem foglalkoznak a gluténfogyasztás hatásaival. Tehát az az érved, hogy te nem olvastál róla bizonyos könyvekben?

Ezzel kapcsolatban most szólok, hogy ez hibás. Akik a könyveidet írták, régi tanokat vallanak, és nem frissítik a könyveidet (ezek szerint) az újabb eredményekkel. Ez lehet a tudáshiányod oka. Semmi baj, nézz utána jobban! :)

13. válaszoló

"TE ki vagy, hogy ennyire osztod az észt?

Mi a foglalkozásod?"

Én betegségmegelőzéssel foglalkozom, és harcművészetek gyakorlásával, oktatásával. Tehát van némi rálátásom ezekre a dolgokra :)

Egyébként nem azt állítom, hogy a Kérdezőnek feltétlenül a gluténfogyasztás okozza a panaszait. Csak hogy ezt kellene először kipróbálni, és jó eséllyel rendbe is jönne. Tehát evidens, hogy ezzel kezdi, amíg a különböző vizsgálatokra vár.. ami hosszú várakozás lesz, és általában fölösleges, hiszen a diagnosztizálás után még mindig nem fognak neki (hatékony) gyógymódot javasolni, hiszen ahogyan az orvos hallgató írásából következtetni lehetett, eléggé gyerek cipőben jár az itthoni orvoslás az ilyen problémák kezelésében. Például összefüggésbe sem hoznák a gluténfogyasztással, amikor igen erős összefüggés van. De nem is képesek azon túl gondolkodni, amit egyszer tanultak. Nem értem miért nem tanítják a véres székletet a glutén okozta tipikus/atikipus panaszokhoz. Valószínűleg még mindig az az iskola van érvényben, ami szerint csak néhány panaszt okozhat a gluténfogyasztás, ebből viszont már nem lehetne kiindulni, hiszen rég túlhaladott eszmék ezek.

2013. nov. 22. 15:58
 16/27 anonim ***** válasza:
az orvostanhallgató vagyok,1.:ne legyél már okosabb még egyetemi prof. dr.-oknál is,,,2.:értsd már meg,hogy gluténérzékenység nem okoz ilyen tünetet,,,3.:méghogy nem frissítik a könyveket,pláne meg az orvosis tankönyveket,amikor hónapról-hónapra fejlődik az orvostudomány,és mindig új dolgokat fedeznek fel,laboratóriumokban kísérleteznek,,,4.:nekem nem érvem az,hogy én nem olvastam róla,egyszer ha nincs ilyen tünet,akkor hol olvastam volna róla?,,,5.:nincs tudáshiányom,ahogyan te írtad,neked van túl nagy egód,ami még a tényekkel is szembenáll,,,6.:pedig te pont azt állítottad,hogy a gluténtól véres a széklete a kérdezőnek,idézem ezt írtad:"Tegyél egy szívességet magadnak, és ne egyél glutént + tejfehérjéket. Ennyi."tessék itt a bizonyíték,h te kizárólag erre alapoztad a véres székletet,,,6.:ja és nem értem,hogy hogyan lehet ilyet írni?:"Az orvos úgy csinálna, mintha értene hozzá, és elkezdené kivizsgálni mi okozhatja a véres székletet. Sok dolog lehet.. De úgysem ért hozzá",,,ez aztán mutatja,hogy mennyi az intelligenciaszinted,lehülyézed az orvosokat,ráadásul olyan miatt,ami egy nagy baromság,mármint az,hogy véres széklet lesz gluténérzékenység miatt,,,,,úgy látom,h te még annál az orvosnál is okosabb vagy,aki 6év általános orvosi diploma után még tanul 5 évet,mert a gyomor-bél-rendszer betegségeivel foglalkozó szakorvos(gasztroenterológus)vagy egy belgyógyász szakorvos ennyit tanul,,,és ezek foglalkoznak a kérdező tüneteit okozó betegségekkel
2013. nov. 22. 16:56
 17/27 anonim ***** válasza:
10%

":ne legyél már okosabb még egyetemi prof. dr.-oknál is,"

Miért szeretnéd, hogy ne legyek okosabb? A tudást kéne tisztelned, a színtiszta tudás lehetne az istened, ha orvosnak tanulsz.. Értelmiséginek. Értelmiségi ember nem mond olyat, hogy ne legyél okosabb valakinél. Igenis mindenki legyen okos, és nem baj az ha valaki okosabb, vagy legalább informáltabb másoknál. Ezen szemléletben nem különbözhetünk..

":értsd már meg,hogy gluténérzékenység nem okoz ilyen tünetet"

Értsem meg azért, mert egy jelentéktelen kis orvos tanhallgató nem tanult ilyesmiről? Még egyszer kérdezem: te honnan tudod, hogy mivel nem jár a gluténérzékenység? Te csak néhány könyvet olvastál, amik abszolút régi megközelítésben tárgyalják ezt a problémát. Megjegyzem régi megközelítés KUDARC, tehát inkább ne oktass ki ebben a témában, mert én viszont ezzel foglalkozom, elég sokat.

"amikor hónapról-hónapra fejlődik az orvostudomány"

Nem, az orvostudomány évtizedek óta egy helyben topog. Évtizedek óta nem talál megoldásokat egyre többeket érintő betegségekre. És az a baj, hogy valójában vannak megoldások, de most nem mennék bele abba, hogy vajon ezekre miért nem tanítanak meg pl. téged.

"egyszer ha nincs ilyen tünet,akkor hol olvastam volna róla?"

Mondjuk beszélhettél volna olyan emberekkel, akiknek véres volt a székletük. Aztán abbahagyták a gluténfogyasztást, és elmúlt nekik. Mondjuk foglalkozhattál volna ezzel többet, és akkor tudnál róla, többet. Ezért nem leszólni kell a más, tapasztaltabb ember véleményét, legfeljebb fenntartásokkal kezelni (a fenntartások nagyon helyénvalók, de egyszerre tanuljunk is, ne dobjunk el mindent amit hallunk. csak ne vegyük ténynek, nem kell arra alapozni amit írok, de meg lehet hallgatni, lehet hogy jobban tudom)

"nincs tudáshiányom,ahogyan te írtad,neked van túl nagy egód,ami még a tényekkel is szembenáll,,,"

Pedig senki sem tud mindent.. nekem van tudáshiányom, és még tanulni akarok. Neked nincs azt állítod.. Hol a betegesen nagy egó, kinél?

"pedig te pont azt állítottad,hogy a gluténtól véres a széklete a kérdezőnek,idézem ezt írtad:"Tegyél egy szívességet magadnak, és ne egyél glutént + tejfehérjéket. Ennyi."tessék itt a bizonyíték,h te kizárólag erre alapoztad a véres székletet,,,"

Én csak az első, leggyorsabban elvégezhető gyógymódot ajánlottam fel neki. Ez egyébként is csak az egészségét szolgálná, és elképzelhető, hogy a most tárgyalt problémáját is megoldaná. Nem írtam, hogy nem lehet rákos, hogy ne vizsgáltassa ki magát, csak mivel ennyi idősen eleve nem túl valószínűek az általad említett egyéb okok.. a glutén viszont ennyi idős korban is okozhatja a tüneteket, hát egyszerűen el kell hagyni. Ha segít akkor jó, ha nem segít még AKKOR IS JÓ! Ugye milyen szuper?

"De úgysem ért hozzá",,,ez aztán mutatja,hogy mennyi az intelligenciaszinted,lehülyézed az orvosokat,"

Nézd, okkal teszem. Képzeld magad az én helyembe. Pl. most írok (nem először) egy orvossal/leendő orvossal, akinek fogalma sincs a gluténfogyasztás hatásairól, pedig egy gabonaevő táplálkozáson alapuló társadalomban él. Egy csomó betegség ebben gyökerezik, amiket ti egyébként gyógyszerekkel próbáltok kezelni (persze eredménytelenül).

Most akkor ilyen megközelítésből mégis mit gondolhatnék? Mégsem ismerhetem el a hatékony munkátokat, amikor konkrétan ennek nyomát sem látom. Ez nem személyeskedés, én csak kritizálom a mai betegségekkel tűzdelt társadalmat, és azokat az erőket amik erről tehetnek. És ebben a gyógyszereket felíró orvosok is benne vannak, mindig amikor a gyógyszer nem gyógyít de a mellékhatásai problémákat okoznak. Érted? :)

"mert a gyomor-bél-rendszer betegségeivel foglalkozó szakorvos(gasztroenterológus)vagy egy belgyógyász szakorvos ennyit tanul,"

Tudom mennyit tanul egy belgyógyász. De hiába tanul valaki 6, 11 vagy akármennyi évet egy témáról, ha a tanulmányozás nem kellőképp jó, akkor kidobott 11 év lesz. Ehelyett 1-2 év is elég lenne, amikor igazi gyógymódokkal, a betegségek igazi okaival és az egészség megőrzésével foglalkoznak. Hatékonyság. Jelenleg nincsen, ez az egyetlen ok, amiért bizonyos dolgokban egyszerűen jobb velem tárgyalni egy belgyógyász helyett. Erről nem én tehetek, hanem az orvosi képzés.. és az orvos, hogy nem tanul jobb forrásokból..

A kérdező tüneteivel a belgyógyász foglalkozik: és nem jellemző, hogy számba venné a gabona/tejtermék alapú táplálkozást mint kiváltó okot. Egyszerűen nem szokás, nálam sem vették számba a lehetőséget, másoknál sem teszik. Tehát nagyon sok esetben nem képesek gyógyítani. Akkor mégis mit tudnak? :)

Részemről nem sok hasznosat.. ha az embereken nem tudnak segíteni.. az már késő, hogy különböző bél elváltozásokat műtögetnek. Nem, megelőzés az igazi tudás. Ehhez pedig nem tudok mást írni, meg kéne ismerni mikkel jár együtt a kenyérevés. És ide beletartozhat bizony a véres széklet is.

2013. nov. 22. 17:24
 18/27 anonim ***** válasza:
54%
szerintem nincs miről beszélnünk,köszönöm,hogy jelentéktelennek tartasz,te biztos vagy vki,ezt bírom,amikor vki próbálja kimagyarázni az írását,,,az orvostudomány nem topog egy helyben,nézd a híreket,,,ott van a debreceni orvosi bravúr,a gyerekszületés kapcsán, az orvostudomány AIDS elleni hatóanyag kapujában stb.,,,képzeld el,h én sokat tanulok erről,táplálkozástudomány,gasztroenterológia,belgyógyászat,endokrinológia,diabetológia,megelőző orvostan,ez mind kapcsolódik a témához,én nem mondtam,h a glutén egészséges,nem egészséges,de biztos,h nem okoz véres székletet,,,nem értem,h egyáltalán még miért beszélek veled erről,én megtisztellek téged,re meg:"jelentételen ki",na hát köszönöm,ennyit rólad
2013. nov. 22. 18:01
 19/27 anonim ***** válasza:
10%

"táplálkozástudomány,gasztroenterológia,belgyógyászat,e

ndokrinológia,diabetológia,megelőző orvostan"

Ugyan már. És ezekkel mit kezdesz? Ezek segítségével le tudod csökkenteni a gyógyszerfogyasztást, a szív-érrendszeri betegségekkel küzdők számát? Az elhízottak számát?

Azért nem tartom sokra a küzdelmedet (az egyetem padjában) mert csak a gyógyszer eladások számát gyarapíthatod, az én értékrendem szerint sok jót nem tudsz tenni.

Az AIDS ellen tök jó, ha kifejlesztenek... megint egy gyógyszert. Érdemi haszon? Szinte semmi. AIDS a szegény emberek között terjed, ott úgysem lesz pénz a gyógyszeres kezelésre. Ahol lenne pénz, ott meg védekeznek ellene, okosan. Tehát bármilyen nagy felfedezés történne, nem sok ember életet fog megmenteni.

Közben tarol a rák, a szív-érrendszeri betegségek, és krónikus betegségek tucatja milliók életét nehezíti meg. Miért? Mert gyógyszereket fejlesztenek ahelyett, hogy végre elfogadnák a betegségek gyulladásos eredetét és az összefüggésüket a táplálkozással.

Amit te tanulsz táplálkozástudományt, az ezekre (úgy gondolom) nem mutat rá. Tehát az én szemszögemből nézve gyerek cipőben jár még mindig, és mint írtam elavult, csaknem teljesen hasztalan. Nincs értéke, nem segít senkinek.. Hogyan írjam még?

Érthető hogy én mit képviselek? Azt, hogyan kellene úgy élni, hogy valóban ne legyünk betegek. Azt, hogy ha betegek vagyunk mit kell tenni, hogy többé ne legyünk azok. Ezen a te orvoslásod, ahogyan nézem nem sokat segít. Kivéve ha hiv fertőzött leszek. Hát, Magyarországon picit több az elhízott, szívbeteg mint az éces. Nem az éc a probléma, hanem más betegségek (krónikus betegségek), ezekkel meg nincsen semmiféle előrehaladás..

Mármint van, csak nem elfogadott, te nem tanulod, tehát nem is tudsz ilyen embereket meggyógyítani. Csak kezelni, de hát a kezelés az csak pénzkidobásra jó.. ez tipikusan az élethosszon át tartó gyógyszerszedés példája.

Írd le, ha nem értesz egyet velem, de te gyógyszerekről tanulsz.. Illetve oké, van táplálkozástudományi ismereted, de arról leírnám, hogy valószínűleg egy megbetegítő, gyulladásfokozó táplálkozásformán alapszik, tehát eleve nem jó. Pedig ennek kéne csak igazán jónak lennie!

2013. nov. 22. 20:03
 20/27 anonim ***** válasza:
légyszíves most már hagyjál békén az írogatásaiddal,,1.:a gyógyszer árát nem az orvosok szabják meg,tehát nehogy már arról is ők tegyenek,ha drága 2.:az orvostudomány felkínálja a helyes táplálkozási szokásokat és az emberek betartják?hát nem,,,szóval nincs miről beszélnünk,hiába ajánlják cukorbetegség esetén a diétát,az emberek folytatják tovább rossz étkezési szokásaikat
2013. nov. 22. 20:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!