Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért véres a széletem?

Miért véres a széletem?

Figyelt kérdés

1-2 napja voltam WC-n és véres volt a székletem. Vártam 1 napot, hátha jobb lesz,vagy elmúlik,de nem. ugyan úgy az egész székletem véres, de nem csak 1-2 potban,hanem több helyen vannak ilyen piros vérfoltok... ez mitől lehet?

14/L.

Nagyon félek!

2013. nov. 21. 20:04
1 2 3
 1/27 A kérdező kommentje:
És egyébként nem fáj semmim, se a hasam sem a végbelem semmi. Ha esetleg aranyér lenne,akkor lehet az egész piros és nem csak a vége-eleje?
2013. nov. 21. 20:07
 2/27 anonim ***** válasza:
Holnap no suli hanem mész orvos.
2013. nov. 21. 20:10
 3/27 anonim ***** válasza:
Esélyes, hogy lehet valami bélgyulladásod, valóban orvoshoz kell menni vele.
2013. nov. 21. 20:34
 4/27 A kérdező kommentje:
és az orvos mit csinálna vele?
2013. nov. 21. 21:39
 5/27 anonim ***** válasza:
8%

Az orvos úgy csinálna, mintha értene hozzá, és elkezdené kivizsgálni mi okozhatja a véres székletet. Sok dolog lehet.. De úgysem ért hozzá, tehát a kivizsgálások eredménye az lesz, hogy neked úgysem lesz jobb.

Tegyél egy szívességet magadnak, és ne egyél glutént + tejfehérjéket. Ennyi.

2013. nov. 22. 12:32
 6/27 anonim ***** válasza:
55%
szia!orvostanhallgató vagyok,nem kell megijedni,számos oka lehet a véres székletnek,komolyabb problémát ritkán jelez,mivel nem írtál más tünetet,így sztem kizárható a Chron-betegség,illetve a Colitis ulcerosa,,ezek gyulladásos bélbetegségek,,,a gasztritisz(gyomorhurut) során is van véres széklet,de általában az hasi fájdalommal is együtt jár,divertikulitisz esetén a vastagbélben kis kiboltosulások keletkeznek,amelyek ha begyulladnak,akkor véres székletet eredményeznek,szóbajöhet az aranyér is,illetve ha szokott lenni székrekedésed,akkor az erőlködés során a végbélben lévő szövetszakadások okozta vérzés is okozhat véres székletet,vastagbélpolip,ami kis kitüremkedés a vastagbél nyálkahártyáján,szintén okozhatja ezt,,,valamint vastagbél és anális rák,amikor a daganatos sejtek túlburjánzása fekélyeket okoz a nyálkahártyán,ami vérzik és a székletbe kerül,,,sztem menj el egy gasztroenterológushoz,vagy egy belgyógyászhoz,aki biztosan fog majd csinálni hasi UH-t illetve endoszkópos vizsgálatot,vér-vizelet és széklettenyészetet,ja és aranyér esetén nem feltétlenül véres a egész széklet,lehet csekély vérzés is
2013. nov. 22. 12:36
 7/27 anonim ***** válasza:
7%

Ezek közül melyik a leggyakoribb?

Szerintem a sima, mindenkit valamilyen szinten érintő gluténérzékenység. Én erre szavazok, látatlanban.

2013. nov. 22. 12:43
 8/27 anonim ***** válasza:
69%
a 6. válaszoló vagyok, gluténérzékenység esetén véres széklet nem áll fent
2013. nov. 22. 14:26
 9/27 anonim ***** válasza:
15%

Nem áll fenn, vagy nem tipikus? Vagy nem tanultál róla?

És skizofrénia sem állhat fenn? Mert mondjuk nem tanultál róla?

De, járhat véres széklettel is, természetesen. De, akár az általad leírt konkrét kórok okozója is lehet az elfogyasztott glutén, tehát.. a véres széklet oka is lehet. Ezzel kezdjük egy hasi panaszokra panaszkodó ember kezelését, már az elhúzódó vizsgálatok előtt.

2013. nov. 22. 14:42
 10/27 anonim ***** válasza:
Előző, te aztán baromira tudod, mint ahogy a 37%-od is mutatja, hogy mivel kezdjük a hasfájós ember kezelését...
2013. nov. 22. 14:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!