Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A búzakorpa hogyan fejti ki...

A búzakorpa hogyan fejti ki "béltisztító" hatását? Felszívja a felesleges zsírt? Székrekedés ellen hogyan jó? Miért olyan fontos a sok folyadék? (ez érdekel leginkább! )

Figyelt kérdés
2013. nov. 19. 22:00
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

a terhes nők számára elengedhetetlen a jó minőségű gabona fogyasztása, és természetesen a fentebb leírtak is nélkülözhetetlenek:hús, cékla, saláta stb.

Konkrétan a nőgyógyász, védőnő is előszeretettel javasolja a korpát, és gondolom mindenki egyetért,hogy inkább a korpa mint a hashajtó.

Egyébként a tartós székrekedés által kiváltott bélgörcs sajnos idő előtti fájástevékenységet indíthat be, ami korszüléshez vezet.

2013. nov. 21. 09:26
 12/13 anonim ***** válasza:
18%

"a terhes nők számára elengedhetetlen a jó minőségű gabona fogyasztása"

Ez hazugság. Nem tudom ki terjeszti, de például nem létezik jó minőségű gabona, tehát értelmetlen a mondat.

Szüntesd meg a székrekedés okát, ezzel maximálisan egyetértek. A táplálkozástudományi háttérrel nem értek egyet, azzal hogy nyugati táplálkozáson tartják az embereket (a kismamákat is) ez persze különböző emésztési zavarokkal, betegségekkel jár együtt, amire aztán gyógyszereket, vagy éppen búza korpa fogyasztást ajánlanak mint kezelést.

De miért nem akartok a betegségek okaitól megszabadulni? Már most ha ezeket akarnátok elkerülni, akkor a búza semelyik része nem alkalmas fogyasztásra. A korpa sem.

2013. nov. 21. 10:15
 13/13 anonim ***** válasza:

Ja hát aki itt mocskolta a korpát azzal nem kell foglalkozni.

Én testépítő vagyok és nem is ez az újévi fogadalmas kis majom, 107KG nyomok a szoba mérlegen. KB 20% Testzsírral.

Nekem székrekedés, véres széklet minden volt már. Egyszerűen túl sok fehérjét vittem be kevés rosttal. Főleg mikor elengedtem a tejsavófehérje+zab kombót, akkor tetőzött mindent...

Igazából a zaboz is csak a rost miatt eszik és mindenki, nem csak a testépítők. Azért mert a rost emészthetetlen, celuoz. Ami fogyisoknál a hosszan tartó jól lakottság érzetét kelti.

Egy gabona vagy abból készült termék is csak akkor teljes és biológiailag értékes ha minden részét a gabonának felhasználják!

Nem csak a büdös finom liszt zabálódik be ilyenkor. Ja és különben is héjában van a vitamin! Szó szerint.

Akinek nincs ideje rost évessel szrakodni, mint nekem, az egy fő értekezéskor benyom egy evőkanál búza korpát és meg is van a napi rost mennyiség, hogy ne menstruálj mindennap a WC-n...

Látszik mennyire ért a témához, hogy a sok folyadék, csak azért kell, hogy a rostot ki mossa, hát a nagy....

Persze ekkora ész elég ahhoz, hogy súlyt veszítsen az ember... xD De az is valami? Valahogy minőségi súlyt nehezebb felszedni, mint leadni a hájat.... Azt mozgásnélkül is le lehet adni... Ilyen placebo diéta fosok, na az aztán...

A sok folyadék mindenkinek kell, Hidratál, legjobb víz hajtó a víz és az izmok 90% is víz. Igen még a csirke húsnak is amit a boltba veszel, azért mutat annyit amennyit a mérleg a hentesnél, mert a nagy része víz.

Nálam nem fog gondot okozni egy kanál korpa, napi 12 liter folyadékkal... De székrekedes ellen nem elég a sok folyadék! Kell a rost is. Másnak sem hinném, hogy gondot okozna a rost. Ahhoz tényleg nagyon kevés folyadékot kell inni, hogy baj legyen belőle, de az amúgy sem egészséges.

Annak már jele van, például napi fejfájás, vagy bőr alatti vizesedés. Ha leveszed a zoknid nap végén és nem egy hájas disznó vagy ott marad a nyoma, na az az.

2019. ápr. 13. 01:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!