Ha megy a hasam, attól még felszívódnak a tápanyagok?
Figyelt kérdés
Epeműtött vagyok. Majdnem minden nap reggeli után egyből egy a hasam (utolsó falat kaja után 1-2 perccel), illetve bizonyos kaják után is egyből mennem kell, ilyenkor többször.
Nos a kérdésem tehát adott.. A reggeli hasmenésem azért van, mert az epe becsurog a gyomromba. Na de átmegy rajtam a kaja is?
Illetve ha x kaja után egy a hasam kb 1,5-2 órával, az vajon felszívódott?
2013. okt. 6. 21:28
1/5 A kérdező kommentje:
Amúgy januárban műtöttek, azóta mindennapos probléma a hasmenés.
Előtte kb 5-7 hónapig csak reggeli után ment, azt hittem, a stressz miatt.
Azért kérdezem, mert eléggé hullik mostanában a hajam és folyton fáradtnak érzem magam..
2013. okt. 6. 21:38
2/5 anonim válasza:
Az étel kb 3 óra után ürül ki teljesen a gyomorból, azaz ha azonnal megy utána a hasad akkor nyilván nem az ürül ki amit éppen megettél- ehhez túl hosszú is a bélrendszer. :) Tehát igen, felszívódik nagyon sok tápanyag. De ha aggódsz, szedhetsz még pluszba táplálékkiegészítőt, így biztosan elég vitamint/ásványi anyagot viszel be a szervezetedbe.
3/5 anonim válasza:
Előző vagyok, elfelejtettem hozzátenni, hogy anyukámnak is ugyanez van vagy 10 éve, neki soha nem hullott a haja és fáradt sem volt, tehát a kettő között nem biztos, hogy van összefüggés.
4/5 A kérdező kommentje:
Hasmenésnél felgyorsul az emésztés.
2013. okt. 6. 21:41
5/5 Szintiszoli123 válasza:
Biztos, hogy sokkal kevesebb tápanyag szívódik fel. Eleve a gyomorban nem tölt annyi időt az étel, hogy az emésztőnedvek rendesen lebontsák a kaját. Szerinetem ez így nem jó. Gyanús, hogy a hajhullás és minden más is ennek a következménye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!