A tészta mennyire hízlal?

Állítólag az egyik leghízlalóbb élelmiszerforrás a szénhidrát, így a gabona is, a lisztes ételek pl tészta is. Már aki hajalmos a hízásra, annak számára. Bár a barnarizst tisztító kúra gyanánt javasolják, talán mert nem gluténes, mint a búza, rozs stb ételek.
Azért nem tudok tapasztalatból írni, mert engem semmi sem hízlal.

A tészta, mint minden más CH forrás is, annyira hízlal, amennyire többet eszel belőle, mint amennyit elégetsz.
Ha nem hízlaló ételnek az számít, amiből nem bírsz annyit megenni, hogy hízz tőle, akkor hús és zöldség. Ehetsz zsírosat is, ha a CH beviteled nem magas, nem fog hízlalni.

2-3-szor egy tisztességes fogyókúrába biztos nem fér be tészta. Sajnálom. :( Nagyon keveset tudsz belőle enni úgy, hogy ne legyen hizlaló (ha meg ilyen keveset eszel, akkor meg éhen halsz, mielőtt a következő étkezésed elkövetkezne).
Az első figyelmébe: egy diéta sikerében 70-80% az étkezés, 20, max 30% a sport.

Ráadásul én még nem találkoztam tojástartalmú durumlisztes tésztával, márpedig a tojás a hurutos betegségek fő okozója.
Tehát a durumosat én is javaslom. Persze ha fogyni vágysz, mértékkel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!