Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A tészta mennyire hízlal?

A tészta mennyire hízlal?

Figyelt kérdés
Eléggé tésztás vagyok, de nemrég fogyókúrába kezdtem, és nem tudom, hogy heti 2-3 alkalommal beleférne-e valami tésztás kaja ebédre. Persze nem az agyoncukrozott mákos tésztára gondolok, hanem pl.: sonkás, spenótos, bolognai, stb...

2013. okt. 2. 12:49
 1/8 anonim ***** válasza:
14%
a fogyókúra hülyeség, inkább mozogj soakt és nem kell lemondanod semmiről
2013. okt. 2. 12:53
 2/8 anonim ***** válasza:
5%

Állítólag az egyik leghízlalóbb élelmiszerforrás a szénhidrát, így a gabona is, a lisztes ételek pl tészta is. Már aki hajalmos a hízásra, annak számára. Bár a barnarizst tisztító kúra gyanánt javasolják, talán mert nem gluténes, mint a búza, rozs stb ételek.

Azért nem tudok tapasztalatból írni, mert engem semmi sem hízlal.

2013. okt. 2. 13:01
 3/8 Szintiszoli123 ***** válasza:
62%

A tészta, mint minden más CH forrás is, annyira hízlal, amennyire többet eszel belőle, mint amennyit elégetsz.

Ha nem hízlaló ételnek az számít, amiből nem bírsz annyit megenni, hogy hízz tőle, akkor hús és zöldség. Ehetsz zsírosat is, ha a CH beviteled nem magas, nem fog hízlalni.

2013. okt. 2. 13:03
 4/8 anonim ***** válasza:
49%

2-3-szor egy tisztességes fogyókúrába biztos nem fér be tészta. Sajnálom. :( Nagyon keveset tudsz belőle enni úgy, hogy ne legyen hizlaló (ha meg ilyen keveset eszel, akkor meg éhen halsz, mielőtt a következő étkezésed elkövetkezne).

Az első figyelmébe: egy diéta sikerében 70-80% az étkezés, 20, max 30% a sport.

2013. okt. 2. 13:13
 5/8 anonim ***** válasza:
egyél durum lisztből készült tésztát az sokkal egészségesebb mint a sima lisztes. Az Olaszok között nincs sok kövér ember pedig rengeteget esznek tésztát de mindent durumból csinálnak. ez a nem mindegy. durum tésztát pl a cukorbetgek és az inzulin rezisztenciások is ehetnek, mig simát nem. Más a felszivodásuk.
2013. okt. 2. 13:14
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2013. okt. 2. 15:15
 7/8 anonim ***** válasza:
Durum tésztát, vagy teljes őrlésű tésztrát egyél, az jobban is laktat, és kevesebb kell belőle, meg lassabban is szívódik fel belőle a szénhidrát.
2013. okt. 3. 22:07
 8/8 anonim ***** válasza:

Ráadásul én még nem találkoztam tojástartalmú durumlisztes tésztával, márpedig a tojás a hurutos betegségek fő okozója.

Tehát a durumosat én is javaslom. Persze ha fogyni vágysz, mértékkel!

2013. okt. 5. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!