Kelesztéshez előkészített tészta fogyasztása esetén férgesedhetünk-e?
Figyelt kérdés
Pogácsához tésztát kelesztünk, párom is, lányom is bizonygatják kisfiamnak, hogy ne egyen belőle mert, kukacos lesz.
Ez csak mende-monda, vagy tényleg tartalmaz a nyers tészta élősködő petéket?
2013. szept. 24. 19:22
1/4 anonim 

válasza:

Szerintem csak mende- monda, én is szeretem a nyers tésztát és még sosem lett tőle semmi bajom. Nem eszem sokat de ha sütök mindig csipegetek belőle.
2/4 anonim 

válasza:

A frászt. Férget állatoktól,illetve olyan sertéshús fogyasztásától lehet kapni,ami nincs elég ideig hőkezelve.
Ilyen tészta fogyasztásától leginkább szalmonella fertőzést lehet kapni,ha a benne lévő tojás fertőzött volt.
3/4 anonim 

válasza:

A búza nem tartalmaz élősködőket, hacsak nem szennyezett. Nem lenne jellemző..
A búzával nyersen, sütve az a baj, hogy glutént, lektineket tartalmaz, amelyek mindenképpen károsítják a szervezetünket, semmi hasznos nincs benne, csak finom.. szép lassan lehet lebetegedni tőle, de ha egyszer olyan finom, mi..
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos hozzászólásokat!
2013. szept. 26. 10:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!