Azt mondta az orvos hogy köszvényes vagyok, akkor tényleg semmilyen hust nem ehetek, de zöldségen hogy lehet fizikai munkát végezni?
Rengeteg táblázat van a fogyasztható ételekre purintartalom megjelölésével, mert ugye ez okozza a köszvény "előretörését"..
keress rá.
Fogyasztható: csirke, gomba és még jónéhány.
Ami tilos (nem ajánlott): vörös húsok, aztán még inkább nem: belsőségek.
Ahogy mondja. Szárnyasok, hal félék fogyaszthatók. Zsíros húsokat kerülni kell mert az növeli a vérben a húgysav szintet. Egyél sok zeller gumót az jó a köszvényre. És az alkoholt is kerülni kell.
Nekem apukám köszvényes.
Zöldségen is lehet fizikai munkát végezni:D Én ma pl gombával, kukoricával és paradicsomszósszal töltött cukkinit ettem, mellé avokádókrém és kicsattanok az energiától.
Vagy pl egyél agyonhagymázott kőrözöttet reggelire tk kenyérrel vagy korpovit kesszel:D
Addig örülj és vigyázz magadra, amig csak az orvos mondja, hogy köszvényed van/lehet.
Mert ha elkap a roham, az igen-igen fájdalmas, 2-3 hét is mire Csillapodik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!