Mit kenjek a zsömlémre/kenyeremre?
Szendvicset szoktam csinálni, ha suliba megyek, amibe ugyebár kellene valami kenhető "anyag", hogy ne legyen olyan száraz.
A lényeg az, hogy egészséges legyen.
Ketchup kilőve cukor miatt, valamint majonéz szintén.
Maradt a margarin, de arról sok rosszat olvastam, hogy egészségtelen.
Tehát milyen kenő anyagot használhatnék, ami nem káros és nem is hízlal?
Azt hiszik az emberek, hogy a teljes kiőrlésű termékek jobbak. Közben meg annyi a különbség, hogy egy kicsivel alacsonyabb a GI. Ugyanúgy teljesen haszontalan szénhidrát, és ugyanúgy glutén van benne.
Én esténként sütök magamnak valami sovány húst, tolok mellé zöldségeket, és kis dobozban reggel elpakolom. Sokkal jobb megoldás.
Milyen kenőanyag van, ami nem káros? Hirtelen az olivaolaj jutott eszembe. Ha magában nem szereted, áztass bele 1-2 hétre valami fűszert.
Készíthetsz magadnak is "házi" ketchupot, most még olcsó a paradicsom.
Kis mennyiséget passzírozol, sózod, és befőzöd majorannával és bazsalikommal.
tojáskrém
körözött
petrezselymes túrókrém
mézes túrókrém
húskrém
sajtkrém
lekvár
mogyorókrém
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!