Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ez már bulimia? Bővebben lent.

Ez már bulimia? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Minden ételben a kalóriákat látom, evés közben sem tudom elfelejteni hogy most épp mennyi megy le a torkomon. Ha elkezdem az evést(általában délutánonként a nassolást) nem tudom abbahagyni, mondván már úgyis mindegy. Ilyenkor iszonyatos bűntudatom lesz, és azon jár az eszemben, hogy csak úgy lehetne megoldani, ha kijönne minden. Kb 2 éve történt meg hogy ledugtam az ujjam 2-3x, ma már "csak" hashajtókat szedek.
2009. okt. 28. 15:44
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Mivel nem vagyok doki,nem tudom, hogy ez már bulimia-e,de az biztos hogy nem egészséges!

Duci vagy amúgy, vagy szerinted miért alakult ez ki?Egyáltalán nem tudod élvezni az étkezést, az ízeket?hmm pedig egy jó étel olyan élvezetet tud adni...

És ha mozognál hashajtózás helyett?

2009. okt. 28. 16:01
 2/10 A kérdező kommentje:

Az utóbbi 3-4 évben 30 kilótól szabadultam meg, úgy érzem, a fogyókúra életem végéig hozzám tartozik. Nem mondom,hogy kövér vagyok, de nem vagyok vékony sem..166cm, 63 kg.

És pont az a baj, hogy szeretem a hasam és nem tudom megállni hogy ne egyek..És aztután jön a bűntudat és a hashajtók. Egyébként minden héten legalább 4x-5x futok 5km-t

2009. okt. 28. 16:46
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Most írhatnám a sok blabla szöveget, amit gondolom már hallottál, hogy nem a modellek a példaképek, meg ezt csak a média teszi, ami mind igaz, de ha nem tudod elfogadni, szeretni magad, akkor a szöveg nem ér semmit....

Családod tudják a gondod?Van aki segítsen?

Tényleg nagyon jó lenne ha megtanulnád elfogadni magad!És semmi baj, ha szeretsz enni!Az jó dolog!!!próbáld meg élvezni az ízeket!Esetleg főzz Te, mert akkor a munkád gyümölcse lehet jobban fog esni!

Amúgy fiú vagy vagy lány?Mennyi idős vagy?

2009. okt. 28. 16:59
 4/10 A kérdező kommentje:
21 éves lány...Nem szeretnék olyan lenni, mint a modellek, és el is fogadtam hogy ha megszakadok sem leszek olyan soha. De tényleg mit számít a szöveg, hogy ne a modellek legyenek a példaképek, ha az összes férfi és nő ezt látja nap mint nap és mindenkit ehhez viszonyítanak...
2009. okt. 28. 17:56
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

első, második vagyok.Téged ahhoz viszonyítanak?Ki?Az osztálytársak nem számítanak, jönnek-mennek.

Akik igazán szeretnek azok mit gondolnak rólad?Hogy látnak Téged?

Sajnálom, hogy ilyen érzéseid vannak ilyen fiatalon, de tényleg nem jó hashajtózol, most fog még csak kialakulni a tested!

2009. okt. 28. 18:38
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Ja és a fiúk buknak a "húsosabb" csajszikra, hidd el:)

És az tök jó dolog ha tud valaki jóízűen enni!

Az a baj, hogy ez az érzés, mentalitás kihathat az egész személyiségedre, amiért esetleg negatív visszajelzéseket kapsz magadról a környezetedtől!Ezt meg biztosan annak fogod elkönyvelni, hogy nem vagy vékony!ez egy ördögi kör, amiből egy nagy levegővétel után ki kell törnöd!!

2009. okt. 28. 18:40
 7/10 anonim ***** válasza:
64%
Szia! Ez nem bulémia, ez sima önértékelési probléma. A bulémiás nem azért zabál, mert már úgyis mindegy, hanem mert tényleg nem bírja abbahagyni, és tényleg zabál. Nem érdeklik a kalóriák, amit meglát felzabálja, embertelen mennyiségben, utána kiborul és rohan kihányni, na ez a bulémia. Az, hogy te úgy próbáltál változtatni az alakodon, hogy kihánytad nem bulémia, csak egy rossz döntés. A hashajtókat felejtsd el, idővel ártanak a bélrendszernek. Ameddig nem fogadod el magadat szépnek és boldognak, addig nem lesz sikeres a változtatás. Én is sokszor fogyókúráztam, de csak akkor sikerül, amikor rájöttem, hogy így sem tragédia, de még tudok rajta alakítani, de ez semmiképp sem a hányás és hashajtók :) Próbáld ki az akupunktúrás diétát, de előbb ismerd be, hogy nem vagy így sem csúnya, és nyugodt szívvel egyél meg egy szelet süteményt, majd másnap kezdj hozzá a fogyókúrához. Látványos és motiváló :)
2009. okt. 28. 19:42
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok, vissza az egész, most olvastam az el az egyik kommentedet, miszerint 166 cm vagy és 63 kg és már fogytál 30 kg-ot. A BMI-d tökéletes, nem szabad fogynod. A fogyókúra nem az életed része, az én BMI-m jóval a tiéd felett van, mégsem aggódom, pedig én is fogyókúráztam :) Szóval eszedbe ne jusson, sportolsz is, nem lehetsz csont és bőr, nézd meg a sportolókat, látsz köztük soványat? :) Teljesen normál testalkatú nők és férfiak. A te alkatod tökéletes, semmi baj nincs a testsúlyoddal, ne foglalkozz vele, nézz tükörbe és állj pozitívan a dolgokhoz. Ha a világ mosolyogni lát, akkor visszamosolyog rád :)
2009. okt. 28. 19:51
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
ideális a súlyod, csak ennyit fűznék hozzá. viszont akkor 93 kilósan elhízott voltál valóban. valószínűleg attól félsz, hogy megint visszahízol. ne aggódj! most már csak megtartani kell a súlyod.
2009. okt. 29. 09:31
 10/10 anonim ***** válasza:

Amit leírtál az valóban a bulimia nervosa "tünetei". Azt javasolnám, hogy fordulj pszichológushoz vagy pszichiáterhez, mivel ennek a "szokásnak" a hátterében valóban önértékelési, testkép-zavarok állhatnak. Senki nem fogja helyetted megoldani a problémáidat, de egy jó szakember segíthet, hogy megtaláld a helyes utat. Mert így, csak tönkreteszed magad!

(Sajnos tapasztalatból tudom...)

23L

2009. okt. 30. 11:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!