Mit csináljak, hogy ne egyek annyit? (ha hányok jobb)
Általában csak úgy eszek, vagy ha tényleg éhes is vagyok nagyon sokat.Sokszor rámjön kényszerből hogy nekem most rögtön ennem kell valamit..és hiába tudom, hogy nem lehet meg sok, nem bírom ki.Miután ettem rossz érzésem lesz általában megszoktam hánytatni magam és akkor megnyugszok, de ha itthon van valaki akkor nem tudom, mert kihallatszódna , akkor viszont ideges leszek, hogy bennem maradt az a sok étel. Csak egy barátnőm tud erről, ő is csak azt hogy 1-2szer csináltam már ezt. Mit tegyek , hogy ne egyek annyit?Literszámra iszom a citromos/sima vizet, de az sem segít elvenni az éhséget/kényszeres evést.
Ne gyertek azzal hogy inkább sportoljak, mert nem a meglévőt akarom lefogyni, hanem egyszerűen nem akarom hogy az ételmennyiség amit megeszek meglátszódjon rajtam.
Keményítődús vagy cukros kaják után hamar megéhezik az ember.
Tepertőkrém és zöldség után nem annyira, ha rendesen jóllaksz!
Ha keveset eszel és hízol, akkor vagy nem olyat eszel amire a szervezetednek szüksége van, vagy a kajától / egyéb okból kifolyólag hormonális problémád van. Amit rendbe kell tenni, esetleg előbb érdemes kimutatni orvosi segítséggel. Utána glutén, tejmentes táplálkozással már lehet rendbe is jön.
Sokat kell enni, mindenkinek sokat kell enni. 50-80 kilós az ember, nagy agytömeggel, nagy izomtömeggel, egy csúcsra járatott gép az evolúció végén, egy ragadozó. Persze hogy sokat kell ennünk. Ha olyan életformát élnénk mint egy hüllő, akkor nem kellene sokat ennünk, ha egysejtűek lennénk nem kellene sokat ennünk. De nagyok vagyunk, erősek és okosak, meg tudjuk változtatni a környezetünket.. pörgünk és igen, ennünk kell, nem csak 1-2 falat akármit, hanem táplálékot, bőven.
Én talán máshonnan közelítem meg. 17 éves vagy. Férfi. kamasz. növekedsz és fejlődsz. nem mondom hogy ennyit egyél amennyit most, bár lehet ebben az időben normális csak téged zavar. picikét csak kevesebbet. egyél ennyit és mozogj többet ha nem akarsz hízni.
Az öcsém 6-8 szelet kenyeret megeszik reggelire. van egy másik 16-17 éves, szőrnyen sokat eszik. az 2-3 tányér leves és második utána meg kb min 1 liter tejból készült csoki pudingot. ez csak az ebéd, utána innen onnan szerzet süti. legutóbb megevett 6-7 saslikot amiből mindenki más, még a felnőttek (férfiak, nők) csak max 3at tudtak.
ugy hogy nem kell nagyon visszafognod. csak amikor ott tartasz hogy nagyon jól laktál és tudod hogy a köv. adag már bűntudatot kelt...sok sikert és ne érezd magad rosszul
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!