Egyszer csak előjött hogy evés után 10és 30perc között érzek valamit a nyelőcsövem jobb oldalán, alapjába véve zavar és már-már hányingert kapok tőle. Nem hányok. Komolyan már csak itthon merek enni, egyesek szerint gyomorsav?!
Figyelt kérdés
2009. aug. 22. 11:00
1/7 anonim válasza:
A gyomorsav lehetséges! Ez akkor jön létre, ha a gyomorszáj evés után nem záródik megfelelően! Reflux a betegség neve.
Először háziorvoshoz kellene elmenni, aki beutal a belgyógyászat gastroenterologiai osztályára. Lehet, hogy fognak kérni nyelőcső röntgent vagy endoscopiát. Ha érzel evés vagy fekvés közben, után erős gyomorégést vagy savas felböfögést(bocs a ronda szóért), akkor nagy eséllyel ez a betegség áll a háttérben, de ne aggódj, savlekötőkkel jól karbantartható.
2/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!doktornőm gyomor tükrözésre küldene,csak nem merem bevállalni.Természetgyógyászati "csodaszereket" probáltam ki,egy ideig jó volt,meg kaptam a quamatel nevű gyógyszert is.most kipróbáltam a Rennie-t,ezis hasznlt az elején de már az se nagyon:(
2009. aug. 22. 21:53
3/7 anonim válasza:
ha olyan maró érzést érzel, vagy olyat, mintha így szorítana a nyelőcsöved, mintha vmi nagy darabot nyeltél volna le, akkor az az h a nyelőcső nem zárt jól, és a sav visszaáramlik a nyelőcsőbe. ezt sajnos kezelni kell, úgyhogy menj el arra a tükrözésre, mert ebből rák is lehet, ha folyamatosan, évek alatt a savad marja szét a nyelőcsövedet.
4/7 A kérdező kommentje:
azt érzem mintha valami megakadt volna a torkomon.Ajha,rák is lehet?hát megprobálom magam rávenni,azért nagyon köszönöm!
2009. aug. 23. 10:06
5/7 anonim válasza:
Az emberek nagy többsége a gyomortükrözést inkább kellemetlennek, mint fájdalmasnak találják, de szoktak fájdalomcsillapítót, érzéstelenítőt(lidocain spray) is adni. Menj el, mert tényleg nem játk, azon kívül meg kellemetlen is így élni, vagy nem?
6/7 A kérdező kommentje:
Igen hallottam már róla hogy milyen.Hát nem kellemes igy élni,ezt aláirom!!
2009. aug. 23. 14:58
7/7 anonim válasza:
Nekem is hasonló a helyzet, főleg ha evés után ledőlök, valami maró érzés van a torkomban. Nekem eddig a pariet vált be, egy tabletta hosszabb tavon is megszüntette a panaszaimat. Esetleg próbáld ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!