A kávéivás rossz hatással van az emésztésre?
Ezt így nehéz meghatározni, mert függ:
- a kávé fajtájától
- a kávé mennyiségétől
- a fogyasztó fizikai állapotától
- a fogyasztó életkorától
- a fogyasztás időpontjától (reggel, délben, este, evés előtt/után/helyett, stb...)
- a fogyasztó egyedi emésztési (és egyéb) működésétől, ami függ a táplálkozástól, az életviteltől, az életkortól, stb...
De alapvetően a megfelelő mennyiségű és minőségű kávé elősegíti az emésztést, és a jótékony bélbaktériumok számát is növeli, amelyek segítenek lebontani a táplálékot. Minden ember egyedi, de általánosságban a vizsgálatok alapján elmondható, hogy optimális mennyiség mellett a kávézás kifejezetten jótékony hatású (fokozza az agyműködést, csökken a reakcióidő, javulnak a szellemi képességek, ezért érezzük az élénkítő hatást, a szívre is jótékony hatással van, továbbá egyes kutatások szerint az emésztőrendszert érintő rákos megbetegedések esélyét csökkenti, a májra is jó hatással van, ugyanakkor akárcsak az alkohol, vizet von el a szervezettől, amit pótolni kell. Tehát jó esetben még a napi folyadékbevitelre is jó hatással van, ugyanis a legtöbb ember keveset iszik egy nap, és ismerek olyat, aki vizet nem ivott már vagy 40 éve... igaz alkoholt sem, ellenben a cukros szénsavas üdítők fogynak rendesen nála.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!